LATEST NEWS

- News from the industry

Väderstads Seed Hawk firar 30 år

Väderstad, ett av världens ledande företag inom jordbearbetning och sådd, firar 30 år för vår nordamerikanska produktserie Seed Hawk.
Seed Hawk fortsätter att vara ett självklart val för lantbrukare på den utmanande kanadensiska prärien.

2013 tog Väderstad full kontroll över det kanadensiska företaget Seed Hawk, efter att ha varit delägare sedan 2006. Företaget heter i dag Vaderstad Industries Inc. och är baserat i Langbank, Saskatchewan, i Kanada där de tillverkar den mycket efterfrågade direktsåmaskinen Seed Hawk för den nordamerikanska marknaden.

– För 30 år sedan utvecklade vi en lösning på ett problem och har sedan dess fortsatt att utveckla den avancerade teknologin för direktsådd till nya, spännande marknader. Eftersom metoderna för jordbearbetning har förändrats under de senaste tre decennierna fortsätter vi att tänja på gränserna för precision och förse våra lantbrukare med en färdigpaketerad lösning som möter både deras lokala förhållanden, och ger dem tillgång till lantbruksmetoder som säkerställer jämn uppkomst av grödan, bättre kvalitet, högre avkastning med minskade insatsvaror för att i slutändan få den bästa avkastningen, säger Jason Strobbe, Vice President för Sales & Marketing för Väderstad i Nordamerika, samt MD för Vaderstad Inc. USA.

Seed Hawk-konceptet föddes 1991 ur behovet av att utveckla en ny typ av direktsåmaskin som på den tiden inte existerade på marknaden. De senaste 30 åren har Seed Hawk lett utvecklingen för odlingsmetoder med lite eller ingen jordbearbetning.

– I dag är Vaderstad Industries som ett campus med tillverkning, lager, testanläggning samt forskning och utveckling. Vi är redan fler än 200 anställda och räknar med att vara 260 i slutet av det här året. Genom åren har vi sett imponerande förbättringar i kvalitén på vår produkt och många innovationer. I dag har vi en produkt som enkelt kan mäta sig med vilken annan konkurrent som helst på marknaden. Det hade inte varit möjligt utan våra hårt arbetande och engagerade medarbetare. Det är underbart att nu se resultaten av deras ansträngningar, säger Nigel Jones, MD för Vaderstad Industries Inc.

Nyligen meddelade Väderstad köpet av det USA-baserade företaget AAJV, och deras fabrik i Wahpeton, North Dakota. Med den fortsatta expansionen på den nordamerikanska marknaden väntar spännande år framöver. Sedan lanseringen för 30 år sedan har ett antal konkurrenter följt efter i Seed Hawks fotspår och direktsåmaskinen har i dag en given plats inom lantbruket. Samtidigt som Seed Hawk firar 30 år så fortsätter Väderstad att utveckla Seed Hawks koncept ytterligare för att fortsätta att flytta fram gränserna inom produktsegmentet.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Vilhelm Ektander
Product Marketing Manager
Väderstad AB
+46 142 820 45
vilhelm.ektander@vaderstad.com
Contact information

Väderstad Components AB

Mailing address
Kvarn­gatan 1
59096 Överum
Region
Västervik
Kalmar county
Sweden
Organization id:
556592-7604
Founded: 2000
Employees: 43
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till branschens främsta tillverkare av härdade slitdelar till
jordbruksmaskiner. På Väderstad Components är tillverkningsprocessen
automatiserad med högteknologiska maskiner och mycket avancerad robotteknik.

Vi går ständigt framåt, driver hela branschens utveckling och våra specialiserade
medarbetare ligger i absolut framkant inom tekniskt kunnande.

Våra produkter anpassas exakt efter dina behov både vad gäller utformning och hårdhet. Allt för bästa resultat och hållbarhet.

Robot- och maskinparken utvecklas och uppdateras kontinuerligt, därmed har våra tillverkningslinjer inga svaga länkar.

Vi rekryterar högkvalificerad personal som specialutbildas för att hantera den senaste maskin- och robottekniken.

Ett stort lager och smarta lösningar för att undvika driftstopp gör att pålitligheten är en av våra största konkurrensfördelar.

Contacts

Emil Blomberg
+46 (0)493 534 19
+46 (0)725148323
Susanne Dalskog
Vice President Communication
+46 142 818 33
+46 727 18 00 14

Videos

Väderstad - Where Farming Starts

Väderstad - Where Farming Starts
Oskar, Sverige - Väderstad eng undertext
Per, Sverige - Väderstad eng undertext
Philip, Sverige - Väderstad eng undertext
Hannes, Sverige - Väderstad eng undertext

LATEST NEWS

- News from the industry
4/11/2024
Sjöö Sandström expand­erar med ny säljareLantbrukarna pressade av låg lönsamhetKia presenterar uppdaterad elbilsstrategi
4/10/2024
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
4/9/2024
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN
4/8/2024
Tre starka varumärken Nyhet! ENUX NordicMiljövänligt byggmaterial kan vinna forsknings-SMNu bildas Nordens ledande expert BOLIST Byggstart är tillbaka
4/4/2024
Officiell återförsäljare av RotoclearXometry Förbättrar med Xometry.ProSG Maskin firar 60 årHMS Networks och Red Lion Controls samarbetarÖver 54 miljarder cookies på dark web