LATEST NEWS

- News from the industry

Jordfelsbrytare uppfyller europeiska standarder

Laddboxar uppfyller äntligen alla säkerhetskrav
Både jordfelsskydd och alla andra tekniska aspekter av produkten har testats noggrant och bevisats uppfylla europeiska standarder.

Processen med dom svenska myndigheterna visade att Easee hade otillräcklig dokumentation för Easee Home och Easee Charge när de två laddboxarna lanserades 2019. Bland annat förklarades överensstämmelse med fel standard för jordfelsskydd.

Under det senaste året har bolaget tagit hjälp av både oberoende, ackrediterade testlaboratorier och externa dokumentationsexperter för att reda ut detta. Idag kunde bolaget äntligen stänga de sista utestående kraven från de svenska myndigheterna i form av ett nytt och vattentätt dokumentationspaket.

– “Det har varit en lång och lärorik process för oss. Vi har inte bara uppdaterat vår dokumentation, utan vi har också gått den långa vägen runt och fått tekniska tester utförda på både jordfelsbrytare och alla andra säkerhetsfunktioner på nytt.”, säger Lene Kristin Wilhelmsen, Legal and Compliance Director på Easee.

I det nya dokumentationspaketet kommer Easee deklarera att man följer den korrekta standarden för jordfelsbrytare, och laddboxarna har genomgått omfattande laboratorietester för att bevisa att säkerhetskraven i standarden har uppfyllts.

Hjälp från externa experter
Under det senaste året har bolaget tagit hjälp av både oberoende, ackrediterade testlaboratorier och externa dokumentationsexperter för att få rätsida på problemen.

Som oberoende rådgivare har Rejlers under lång tid bistått Easee med flera uppgifter relaterade till både befintliga och nya produkter. Arbetet har inneburit ett nära samarbete mellan Easee, ackrediterade testlaboratorier och Rejlers.

"Vårt bidrag har varit att ge vägledning om relevanta regelverk, samarbeta med testhus och noggrant granska produkternas dokumentation, testrapporter, riskbedömningar med mera", säger Ragnar Holtan, divisionschef på Rejlers.

Omfattande tester baserade på relevanta standarder för laddstationer har utförts av ackrediterade testcenter. Resultaten visar att jordfelsskydd och alla andra säkerhetsfunktioner uppfyller kraven.
"Rejlers specialistteam har tillsammans med Easee och testcentren gjort ett viktigt arbete och det är mycket glädjande att se att produkten har säkerhetsfunktioner som överträffar standardernas minimikrav", säger Holtan.

Det här är en milstolpe för Easee när dom nu blickar framåt, samtidigt som dom ger elektriker och slutkunder den trygghet de förtjänar.

– “Det har varit ett tufft år, men vi är tacksamma för att Elsäkerhetsverket gjorde oss uppmärksamma på bristerna i dokumentationen. Vi känner oss nu starkare än någonsin och står kvar med vad som förmodligen är den mest noggrant testade och dokumenterade laddningsplattformen i världen", avslutar Wilhelmsen.

Tekniskt tillägg:
Vid lanseringen av Easee Home and Charge 2019 hänvisade försäkran om överensstämmelse till standarden för jordfelsskydd EN 61008-1 som en del av överensstämmelsen med laddningsstandarden EN IEC 61851-1.

I den nya dokumentationen kommer Easee att deklarera överensstämmelse med EN IEC 60947-2, utöver detekteringsdelen av DC-standarden IEC 62955. Alla aspekter av produkterna har testats och bevisats vara i enlighet med gällande krav av ackrediterade testhus.

Om du har några frågor om detta, vänligen kontakta Marthe Kindervåg, Marketing and Communications Director - marthe.kindervaag@easee.com / +47 404 65 189

LATEST NEWS

- News from the industry
5/15/2024
71% av styrelser tonar ner cyberriskernas allvarGenerativ AI förändrar mjukvaruutvecklingenSårbarheter utnyttjas 43 procent snabbare Jättetak får nytt luftrenande tätskikt Normative lanserar idag flera nya funktioner
5/14/2024
Montico ny utbildningsaktörYstaMaskiner present­erar nytt kättinghuvud Vårt modulära PLC Handla bra grejer till jobbetAllt fler superdatorer drivs med AMD
5/13/2024
FactoryTalk Optix FANUC Nordic välkomnar Bob Struijk som VDAnpassning och bearbetning Swecons marknadschef framtidsspanarLättanvänd mjukvara för byggledning
5/10/2024
Swecon ny återförsäljare Ruggade IT-lösningar för försvar och säkerhetProduktivitet i fokusRädda reliken En vecka kvar till Elmia Produktionsmässor
5/9/2024
Nyttja både plastens och metallens egenskaper