LATEST NEWS

- News from the industry

Stark tidig efterfrågan på helt elektriska Volvo XC40 Recharge P8 AWD

Igår öppnade Volvo Cars försäljningen av XC40 Recharge P8 AWD.
Företagets första helt elektriska bil baserat på den bästsäljande SUV:en, i Sverige och på utvalda marknader.

Tusentals svenskar, och tiotusentals globalt, har visat stort intresse för den helt elektriska XC40 och företaget har på vissa marknader redan fått in flera tusen fasta beställningar även innan den officiella säljstarten. Produktionen och de första leveranserna till kund av XC40 Recharge P8 är planerade att börja senare i år.

Den initiala orderingången är ett mått på den starka efterfrågan på bilarna i Volvo Cars Recharge-serie, namnet på alla Volvobilar med en helt elektrisk och laddhybriddrivlina. Företaget har som mål att helt elektriska bilar ska stå för 50 procent av omsättningen globalt till 2025, och där resterande 50 procent ska vara hybrider.

Volvo Cars sålde nästan 46 000 laddhybrider globalt 2019, en ökning med 23 procent jämfört med 2018 och mer än dubbelt så många som man sålde under 2017. Under fjärde kvartalet 2019 stod laddhybrider för mer än 20 procent av alla Volvobilar som såldes i Europa.

Företaget ser också en fortsatt stark tillväxt när det gäller kundernas konfigurationer av Recharge-bilmodellerna online, vilket motsvarar cirka en tredjedel av alla konfigurationer i regionen under fjärde kvartalet 2019.

– Det är tydligt att kunderna gillar vad de ser hos vår Recharge-serie, säger Björn Annwall, chef för EMEA och Global Commercial Operations.

– Våra Recharge-bilar är allt som kunderna förväntar sig av en Volvo, med tillägg av en avancerad, helt elektrisk eller laddhybriddrivlina.

XC40 Recharge P8 är den första i en familj av helt elektriska Volvobilar. Det är en verklig milstolpe för Volvo Cars: företagets första elbil och den första Volvon med ett helt nytt infotainmentsystem som drivs av Googles operativsystem Android.

Som en helt elektrisk version av storsäljaren XC40 SUV, den första Volvon att vinna det prestigefyllda Årets bil i Europa, är XC40 Recharge P8 baserad på CMA-plattformen (Compact Modular Architecture), en avancerad fordonsplattform som Volvo Cars har utvecklats tillsammans med Geely Group.

Den fyrhjulsdrivna XC40 Recharge P8 erbjuder en räckvidd på mer än 400 kilometer (WLTP) på en enda laddning och en effekt på 408 hk. Batteriet laddas till 80 procent av kapaciteten på 40 minuter med ett snabbladdningssystem.

Det nya Android-drivna infotainmentsystemet erbjuder kunder oöverträffade möjligheter till anpassning, förbättrade nivåer av intuitivitet och inbäddad Google-teknik och tjänster, som Google Assistant, Google Maps och Google Play Store. XC40 Recharge P8 får också större mjukvaru- och operativsystemuppdateringar via luften.

Samtidigt som man bygger vidare på den utmärkta säkerheten i den ursprungliga XC40 har Volvo Cars säkerhetsingenjörer omformat och förstärkt frontstrukturen på Recharge P8 helt för att hantera avsaknaden av en motor, uppfylla Volvo Cars höga säkerhetskrav och se till att passagerarna sitter lika säkert som i alla andra Volvo-bilar.

Batteriet skyddas av en bur som är inbäddad i mitten av bilens karosstruktur. Placeringen i bilens golv sänker även tyngdpunkten, för ett förbättrat skydd mot voltning.

Bilen kommer också med en rad innovativa förvaringsutrymmen, till exempel i dörrarna, under sätena och i bagageutrymmet. Att bilen inte har en förbränningsmotor innebär en möjlighet att lasta ännu mer än i den vanliga XC40, genom den så kallade "frunken" under den främre huven.


Volvo Cars Media Relations
media@volvocars.com
+46 31-596525
Contact information

Volvo Personvagnar AB

Mailing address
Avd. 50090 Hb3s
40531 Göteborg
Visiting address
Vps/vci-huset Kaross­vägen 2
SE-29338 Olofström
Region
Göteborg
Västra Götalands county
Sweden
Organization id:
556074-3089
Founded: 1960
Employees: 15768
English description is missing, swedish description below.

Om Volvo Car Group

Volvo har tillverkat bilar sedan 1927. I dag är Volvo Cars ett av de mest välkända och ansedda bilmärkena i världen med en försäljning på 534 332 bilar i över 100 länder 2016. Volvo Cars ägs sedan 2010 av kinesiska Zhejiang Geely Holding (Geely Holding). Volvo Cars utgjorde en del av svenska AB Volvo fram till 1999 då företaget köptes av amerikanska Ford Motor Company. 2010 köptes Volvo Cars av Geely Holding.

I december 2016 hade Volvo Cars över 31 000 anställda världen över. Volvo Cars huvudkontor och produktutvecklings-, marknadsförings- och administrationsavdelningar finns i huvudsak i Göteborg. Volvo Cars kinesiska huvudkontor ligger i Shanghai. Företagets huvudsakliga bilfabriker finns i Göteborg, Gent (Belgien) och Chengdu och Daqing (Kina), medan motorerna tillverkas i Skövde och Zhangjiakou (Kina) och karosskomponenter i Olofström.

Contacts

Volvo Cars
-

News related to the company

Videos

Designed For Generations

Designed For Generations
Volvo V90: Made By Sweden | ”Prologue” Featuring Zlatan Ibrahimović
Adventure That Knows No Limits

LATEST NEWS

- News from the industry
4/11/2024
Sjöö Sandström expand­erar med ny säljareLantbrukarna pressade av låg lönsamhetKia presenterar uppdaterad elbilsstrategi
4/10/2024
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
4/9/2024
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN
4/8/2024
Tre starka varumärken Nyhet! ENUX NordicMiljövänligt byggmaterial kan vinna forsknings-SMNu bildas Nordens ledande expert BOLIST Byggstart är tillbaka
4/4/2024
Officiell återförsäljare av RotoclearXometry Förbättrar med Xometry.ProSG Maskin firar 60 årHMS Networks och Red Lion Controls samarbetarÖver 54 miljarder cookies på dark web