LATEST NEWS

- News from the industry

MVI förvärvar PS Auction för att stödja cirkulär tillväxt

MVI har förvärvat en majoritetspost i PS Auction – ett bolag som verkar inom den cirkulära ekonomin. Med en digital auktionsplattform främjar PS Auction återanvändningen av en bred produktflora av såväl begagnade som oanvända maskiner, redskap, elektronik, möbler och konsumentprodukter.
PS Auction har sedan 1958 varit aktiva inom auktionsbranschen med en bas i konkursauktioner och var tidiga med att digitalisera sin verksamhet.

2013 valde PS att förtydliga inriktningen med en affärsmodell som ger företagen möjlighet att arbeta mer hållbart. Bolaget finns i dag i hela Sverige och under 2020 räknar man med en bruttoförsäljning om cirka 400 mkr i Norden och Europa med god lönsamhet.

PS har under våren sökt en partner för accelererad tillväxt av sitt erbjudande inom den cirkulära ekonomin. I denna process presenterade sig MVI som aktiv intressent och den 15 september ingicks ett partnerskap, där MVI går in som tillväxtinvesterare jämsides PS tidigare ägare och ledning. Bolaget har etablerat en ledande position inom marknaden för cirkulära produkter och nätauktioner, och kan nu ta nästa steg i sin tillväxtresa.

Under de senaste åren har MVI undersökt marknaden för cirkulära tjänster, och hade redan innan processen identifierat PS Auction som potentiell partner. När möjligheten presenterade sig kunde MVI agera snabbt för att etablera en affärsplan tillsammans med ledningsgruppen. I detta arbete har även erfarna styrelseledamöter med relevanta bakgrunder adderats till bolaget, som kommer stötta samarbetet med sin expertis.

”Under 2019 föll pusselbitarna på plats för det bolag vi velat bygga under en längre tid. Detta har visat sig under 2020 och vi har levererat ett fantastiskt år så länge. Vi har nu ett urstarkt koncept och det är dags att ta nästa steg, vilket jag ser fram emot att ta tillsammans med MVI.”, säger Per Henriksson.

Strategin som genomsyrar den framtagna affärsplanen är cirkulär tillväxt, och att leverera hållbara tjänster för en mängd kunder i Sverige, och senare i Norden. Tillväxten kommer ske genom organiska initiativ och intern affärsutveckling, där MVI jobbar nära ledningen och bolaget.

”Vi ser oss främst som entreprenörer, vilket är en av anledningarna till vårt intresse för PS Auction: Ett familjeägt bolag som kontinuerligt tagit nästa steg i sin utveckling, samtidigt som man bevarat en stark lokal förankring. Vi vill bevara själen i bolaget samtidigt som vi satsar på tillväxt.”, säger Stefan Karlsson, partner på MVI.

MVI är en aktiv tillväxtinvesterare i den nordiska miljön, och stöttar drivna entreprenörer att ta nästa steg i sina bolagsbyggen. Tillsammans med entreprenörerna kan MVI tillföra kompetens inom en mängd områden, för att tillsammans etablera nästa generations nordiska bolag.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Per Henriksson, VD PS Auction
+46 (0) 76 774 73 01, per.henriksson@ps.se


Stefan Karlsson, Partner MVI
+46 (0) 70 601 00 39, stefan.karlsson@mvi.se
Contact information
Mailing address
Argon­gatan 6
43153 Mölndal
Visiting address
Argon­gatan 6
43153 Mölndal
Region
Mölndal
Västra Götalands county
Sweden
Organization id:
556632-1468
Founded: 2002
Employees: 55
Welcome to PS Auction AB

WHERE OTHER BUSINESS REMARKS, bankruptcy and scarce workshop equipment, we see the start of something new.
PS Auction releases capital and extends the life cycle of vehicles, machinery and equipment. The faster an unutilized asset finds its new home the better.

PS Auction was established in 1958 and is today an international auction company with 6 offices in Sweden, subsidiaries in Finland, Estonia and Denmark and buyers from over 80 countries.
In 2016, the company traded over 300 million Skr and had over 1.1 million unique visitors on the website. PS Auction has 55 employees in Sweden and the company's head office is located in Svenljunga.

With us it is easy and efficient to sell, 96% of the assignments coming in on a Monday are valued and posted already on Thursday the same week!


Please contact us for more details.

Welcome to PS Auction AB

Latest ads from PS Auction AB

All 2003 objects by this company

Certifications

ISO 14001:2015 – ISO 9001:2015

Contacts

PS Auction AB
0771 10 11 00
David Benisty
-
Matilda Åkerberg
070 235 26 09

Videos

PS Auktion - Auktioner alla vinner på

LATEST NEWS

- News from the industry
5/27/2024
Sweco i topp på utman­ande arkitektmarknadSwisspearl rekryterar två nya stjärnorLK CombiBoard: En allt i ett-skiva FC Barcelona väljer Fortinet Extrema väder kräver cirkulära lösningar
5/24/2024
Optiska mätsystem för modern industriFramstående svetsmetoder & maskiner Effektivitet och precision med vertikala svarvarMaximal flexibilitet för din säkerhetFörstärk arbetsplatsen med ruggade laptops
5/23/2024
Installationstestning som den borde varaNödstopp – Med belyst statusindikationProduktnyheter som måste upplevasAllt du behöver veta om hydraulhammareEtt viktigt verktyg för varje lyftbehov
5/22/2024
Skapa balkar och hela stommar i 3DNyanställda tjejer på SkrotSmart i TrollhättanMissa inte vår senaste nyhet!Hos DynaMate är mät­skalorna i trygga händerVakuumpumpars roll i moderna industrier
5/21/2024
Framtidens industrimaskiner Bli en luftens hjälteDamaskus Maskinskydd är involverad Scania öppnar för order Närproducerat i norr