LATEST NEWS

- News from the industry

Effektivitet och precision med vertikala svarvar

Så fungerar de
Vertikala svarvar är specialiserade maskiner utformade för att hantera stora och medelstora komponenter med hög precision. Dessa maskiner är idealiska för arbetsstycken med stor diameter och kort längd, och är särskilt effektiva när arbetsstycken är svåra att fästa på horisontella svarvar.

Vad kännetecknar en vertikal svarv?


En vertikal svarv skiljer sig från andra svarvtyper genom att arbetsstycket är orienterat vertikalt snarare än horisontellt. Denna konfiguration gör det möjligt för maskinen att hantera större och tyngre arbetsstycken med högre stabilitet och mindre deformation under bearbetningen. Den vertikala orienteringen underlättar även lastning och lossning av tunga arbetsstycken, vilket är en signifikant ergonomisk fördel.

Tekniken bakom vertikal svarvning omfattar användningen av en spindel som rör sig vertikalt, vilket tillåter bearbetningen av arbetsstycken från toppen neråt. Detta skapar optimala förhållanden för avverkning av material och ger en bättre övervakning av bearbetningsprocessen. Vertikala svarvar är ofta utrustade med avancerade styrsystem och programmeringsmöjligheter som gör dem idealiska för komplexa och precisionstunga applikationer. Maskinerna kan även inkludera automatiska verktygsbytesstationer och multipelt verktygsmagasin, vilket ökar deras mångsidighet och reducerar ställtider mellan olika bearbetningsoperationer.

Fördelar och skillnader jämfört med horisontella svarvar


Vertikala svarvar erbjuder flera fördelar jämfört med deras horisontella motsvarigheter, såsom bättre ergonomi och mindre fotavtryck i produktionsområdet. Dessa maskiner är också mer tillgängliga för operatören, vilket förenklar inställnings- och underhållsprocesser. Dessutom är vertikala svarvar ofta försedda med kraftigare spindlar som klarar av att bearbeta hårdare material.

Viktiga faktorer att ta hänsyn till


Å ena sidan finns de tekniska specifikationerna för en svarv, å andra sidan finns en rad andra nödvändiga faktorer för att allting ska fungera som det ska.

Vid investering i en vertikal svarv är det viktigt att inte bara välja rätt maskin, utan även att noggrant överväga alla aspekter som påverkar dess optimala funktion. Detta innefattar allt från valet av maskin och korrekt inställning till selektionen av lämpliga komponenter, skärverktyg och maskininställningar som kan ha avgörande betydelse. Dessutom är det viktigt att ingå ett serviceavtal för att säkerställa maskinens tillförlitliga drift. Att välja en pålitlig leverantör är nyckeln till att få tillgång till den bästa lösningen och supporten som kan göra en avgörande skillnad för ditt företags produktionskapacitet.

Ta hjälp av Duroc Machine Tools


Duroc Machine Tool erbjuder ett brett utbud av vertikala svarvar från DN Solutions, som är kända för sin robusthet och mångsidighet. Oavsett om du behöver en maskin för tung bearbetning eller detaljerad precision, har Duroc Machine Tool rätt lösningar för att möta dina tillverkningsbehov. Besök Duroc Machine Tools hemsida för att utforska deras fulla sortiment och hitta den maskin som bäst passar dina krav.
Contact information
Mailing address
Sned­gatan 1
34250 Vislanda
Visiting address
Sned­gatan 1
34250 Vislanda
Region
Alvesta
Kronobergs county
Sweden
Organization id:
556282-7633
Founded: 1986
Employees: 30
English description is missing, swedish description below.

Vi finns för närvarande representerade på sju marknader: Danmark, Estland, Finland, Lettland, Litauen, Norge och Sverige, vilket gör oss till den största leverantören av maskiner, verktyg, service och support till verkstadsindustrin i Norden och Baltikum.

Vårt motto är ”simply better performance” och vi anser att vår roll är att ge dig förutsättningar för att prestera bättre. Vi fokuserar på goda arbetsrelationer, öppen kommunikation och sunt förnuft, vilket vi ser som ett recept för ett gott samarbete över nationsgränser, språk och kulturer.

Duroc Machine Tool är en del av det börsnoterade bolaget Duroc AB som äger, driver och utvecklar företag som är verksamma inom industri och handel.

Latest ads from Duroc Machine Tool AB

All 125 objects by this company

Agents

BIG, Japan (General agent)
Världsledande tillverkare av kraftspännchuckar. Fasverktyg och vändskärsfräsar.
Ceratizit, Switzerland
Komplett vändskärsprogram.
Conzella, United Kingdom
DN Solutions, Korea, Republic of (General agent)
(tidigare Doosan) är en av världens största verktygsmaskintillverkare med en starkt ökande marknadsandel i Sverige och Europa. Doosan-gruppen är en av Koreas äldsta industrigrupper, grundat 1896 och startade tillverkningen av verktygsmaskiner 1976. Bred produktpalett av svarvar, fleropar och borrverk, avancerad teknik och enastående driftsäkerhet har gjort kunder och Doosan’s distributörer till vinnare. Huvudfabriken ligger i Changwon, Korea en timmes flygresa från Seoul. För Europamarknaden har Doosan ett supportcenter norr om Düsseldorf för reservdelar och service. Sedan 2010 är Doosan Technical Center öppnat hos Duroc Machine Tool
FORKARDT, Germany (General agent)
Svarvchuckar.
FPT, Italy (General agent)
Flerops maskiner
FRAISA, Switzerland (General agent)
Snabbståls- och hårdmetallfräsar, borrar och gängtappar.
HILMA, Germany (General agent)
Skruvstycken, fastspänningsutrustning.
HWR Spanntechnik, Germany
Präglingssystem för runda detaljer.
LANG, Germany (General agent)
Skruvstycken, präglingsutrustning, nollpunktssystem och automatiseringsutrustning.
MEP, Italy
Kapmaskiner för stål och metall.
MT Tool, Italy
Drivna verktyg.
Nagel, Germany
Heningsmaskiner och heningsverktyg.
NTR, United Kingdom
Verktygsrenovering.
OTT, Germany
Modulär spännteknik.
PIG, Netherlands (General agent)
Absorbenter.
RIGIBORE, United Kingdom
Arborrverktyg och stegverktyg.
Roemheld, Germany (General agent)
Fixturer och uppspänning
SAV Spann- Automations- Normteiletechnik, Germany
Magnetbord och magnetutrustningar.
Speroni, Italy
Verktygsförinställningsutrustning.
STARK, Germany (General agent)
Nollpunktssystem.
STEIDLE, Germany
Minimalsmörjning.
WAGNER, Germany
Drivna verktyg.
WITTE, Germany (General agent)
Fixtureringssystem, jiggar, mätutrustning.

Contacts

Lena Hammarström
0472-360 07
0767-761500
Anders Svensson
08-6302300
Mikael Högberg
0706706984
Robert Puekker
Sales manager Machine
+46(0)732542990
Christian Royal
+45 86 41 20 11

LATEST NEWS

- News from the industry
6/17/2024
Teknikchef firar tre decennier IT-utrustning blir liggande i förråd Främjar hållbarhet med återbrukad inredningAWS miljardsatsar på AI-startupsKraven på luft- och ventil­ationsflöden missförstås
6/14/2024
Vollenweider Entre­prenad AB drar full nytta Kompakta och okapslade motion controllersPonsses nya lösningarFinja Betong tar emot förnyat certifikatTre nya partners på Delphis kontor
6/13/2024
Enklare och effektivare TIG-svetsningKalorimetrisk flödesgivare med displayFulltaliga utbildningarFokus på hållbarhet och låg energiförbrukning GodEl & 1KOMMA5° lans­erar solcellssamarbete
6/12/2024
Hjälper till att förbättra industriella pumparsonnen i nytt partnerskap med Tibber Sigtunaskolans nya belysning sparar energi STRATO lanserar ny hemsidebyggarePax8:s nya marknads­plats använder AI
6/11/2024
Befintlig produkt, men i nytt material Volvo CE presenterar utökad flottaMagasinera i StockholmHLR utbildning StockholmFiberlaserteknik i plåtbearbetningsindustrin