LATEST NEWS

- News from the industry

Ravema distribuerar ScandiTools

I Sverige, Norge och Finland
ScandiTools är ett ledande danskt företag som specialiserar sig på högkvalitativa verktyg och utrustning för industrisektorn. Med många års erfarenhet inom branschen har ScandiTools etablerat sig som en pålitlig leverantör av innovativa lösningar som möter de höga krav och behov som moderna industrier ställer. Ravema har inlett ett strategiskt samarbete med ScandiTools för att ytterligare möta kundernas växande behov.

“Samarbetet med ScandiTools görs för att fortsätta säkerställa att vi är en helhetsleverantör inom bearbetningsindustrin. Vi har sett ett ökat behov av specialverktyg och därför gör vi denna satsning.” Säger Joakim Bark, applikationstekniker på Ravema.

Ravema kommer att sälja ScandiTools standardsortiment som består främst av solida fräsar men även solida borr. Genom samarbetet kan Ravema erbjuda kunder produktionsanpassade verktyg för optimerad produktion, både semi-standard samt helt ny design.

“Det är fantastiskt att vi samtidigt får möjligheten att ta oss in på den norska och finska marknaden. För oss innebär det att vi behöver använda mindre tid på försäljning och mer tid på det vi är bäst på – att slipa verktyg, optimera vår produktion och bli ännu skickligare.” Säger Søren Risager Nielsen, försäljningschef på ScandiTools.

“Tillsammans med ScandiTools kommer vi slå våra kloka huvuden ihop för att utveckla och förbättra standard sortiment samt lansera nya serier med mera” Fortsätter Joakim.

Sedan ScandiTools startade har Sverige varit en av deras stora marknader, då Søren under många år haft ett nära samarbete med AlfaTool, som var baserat i Malmö.

“Om man vill sälja i Sverige är det viktigt att vara representerad, och språket är en avgörande faktor. Därför ser vi vårt samarbete med Ravema som en tydlig uppgradering, eftersom Ravema är ett välrenommerat företag som är representerat i hela Sverige med mycket kompetenta och engagerade anställda.” Säger Søren.

Snabba leveranser med egen tillverkning
ScandiTools är experter på tillverkning av specialverktyg och strävar efter att vara marknadsledande och snabbast i branschen. För att uppnå detta mål har ScandiTools centraliserat all produktion till en enda anläggning, vilket gör det möjligt att leverera certifierade verktyg av högsta kvalitet på rekordtid. Beläggning och efterbehandling sker i deras eget beläggningscenter och tillsammans med ledande partners inom beläggning.

Tack vare vårt samarbete med ScandiTools kan vi nu erbjuda specialverktyg inom 5 arbetsdagar och rekonditionering inom 10 arbetsdagar.

Vill ni veta mer om ScandiTools eller kontakta våra experter inom specialverktyg? Varmt välkomna att kontakta oss.
Contact information
Mailing address
Box 423
33124 Värnamo
Visiting address
Margretelunds­vägen 1
33134 Värnamo
Region
Värnamo
Jönköpings county
Sweden
Organization id:
556044-9786
Founded: 1912
Employees: 140
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till Ravema AB!

Vi levererar högpresterande verktygsmaskiner, kringutrustning, service och industriförnödenheter och är marknadsledande i både Sverige och Norge.

Välkommen att kontakta oss!

Agents

AMF, Germany
ANCA, Australia
Slipmaskiner
Auerbach, Germany
Fräs- borr- och gängmaskiner
BOST, Spain
Vertikala och horisontala, stora svarvar
Eimeldingen, Germany
Rundbord och palettväxlingssystem
ELBO Controlli, Italy
Förinställning
EROGLU, Germany
Hållande verktyg
GRESSEL, Switzerland
Skruvstycken
HOFFMANN, Germany
Verktyg
Jenoptik, Germany
Mätmaskiner
KAISER, Switzerland
Hållande och skärande verktyg samt modulärt verktygssystem
LCM, Italy
Rundbord
LEITECH, Denmark
Tolkar
METROMEC, Switzerland
Mätmaskinmjukvara
Mimatic, Germany
Gäng- och cirkulärfräsar Drivna verktyg Vinkelhuvud
MPA, Italy
Maskintillbehör
OML, Italy
Bearbetningskuber Maskinskruvstycken Indexeringsbord
OSG, Japan
Skärande verktyg
PAMA, Italy
Borrverk
SCHAUBLIN, Switzerland
Hållande verktyg
STARRET, United States of America
Profilprojektorer
STC, Turkey
Stångutrustning
TESA, Switzerland
Mätverktyg
WENZEL, Germany
Mätmaskiner
WITTE, Germany
Vakuumfixturering
YAMAZAKI MAZAK
Svarvar, fleroperationsmaskiner och flerfunktionsmaskiner
YAMAZAKI MAZAK Optonics
Laserskärmaskiner

Certifications

ISO 9001:2008

Contacts

Jeanette
0370-488 23
Jörgen Öfverberg
0370-48934
-
Johan Petersson
Key Account Manager
xx
Jörgen Fredsson
CEO
xx
Klas Ellbin
+46 370-48834

LATEST NEWS

- News from the industry
6/18/2024
Förstå hur chip packaging fungerarSKF satsar på framtidens operatörerEuropas nya generation rymdraket Ariane 6Genomförandebeslut på platsVälkommen på exklusiv förhandsvisning
6/17/2024
Framtidens robotikABB, DHL och Scania i samarbeteRamström levererar förnybara miljöoljorSvårare att få företagslån Sanktioner kan vara en utmaning
6/14/2024
Vollenweider Entre­prenad AB drar full nytta Kompakta och okapslade motion controllersPonsses nya lösningarFinja Betong tar emot förnyat certifikatTre nya partners på Delphis kontor
6/13/2024
Enklare och effektivare TIG-svetsningKalorimetrisk flödesgivare med displayFulltaliga utbildningarFokus på hållbarhet och låg energiförbrukning GodEl & 1KOMMA5° lans­erar solcellssamarbete
6/12/2024
Hjälper till att förbättra industriella pumparsonnen i nytt partnerskap med Tibber Sigtunaskolans nya belysning sparar energi STRATO lanserar ny hemsidebyggarePax8:s nya marknads­plats använder AI