LATEST NEWS

- News from the industry

En viktig del av industriell svetsning

Licenssvetsningens viktiga roll
Licenssvetsning är en specialiserad form av svetsning som kräver att svetsaren har genomgått specifik utbildning och certifiering. Denna typ av svetsning är avgörande för att säkerställa kvalitet och säkerhet i industriella projekt, särskilt när det gäller installation av kylsystem och andra komplexa rörledningssystem.

Vad är licenssvetsning?


Licenssvetsning innebär att svetsaren är certifierad enligt vissa industristandarder och regler. Certifieringen garanterar att svetsaren har den kompetens som krävs för att utföra svetsarbeten på ett säkert och effektivt sätt. Detta är särskilt viktigt i miljöer där hög kvalitet och hållbarhet är avgörande, såsom inom byggindustrin och vid installation av industriella kylsystem.

Olika typer av licenssvetsning


Det finns flera olika typer av licenssvetsning, var och en anpassad för specifika material och tillämpningar:

Autogen (311): Används främst för svetsning av stål. Denna metod kräver en hög nivå av precision och kontroll.

Elektrode (111): Passar för svetsning av både stål och rostfritt stål med en tjocklek på minst 2 mm. Denna metod är känd för sin robusthet och tillförlitlighet.

Tig (141): Idealisk för svetsning av stål och rostfritt stål med tjocklekar från 0,7 mm. Tig-svetsning ger hög precision och är perfekt för detaljerade arbeten.

Mig - mag (131-135): Används för svetsning av stål och rostfritt stål med en tjocklek på minst 2 mm. Denna metod är effektiv och snabb, vilket gör den lämplig för stora projekt.

Användningsområden för licenssvetsning


Licenssvetsning används inom många olika områden, inklusive:

Installation av kylsystem: Precis installation och svetsning av rörledningar är avgörande för att säkerställa att kylsystem fungerar effektivt och utan läckage. Licenssvetsning garanterar hög kvalitetskontroll i dessa system.

Rörledningsprojekt: Svetsning av rörledningar för olika applikationer, såsom vattenförsörjning, avlopp, och industriella processer, kräver certifierade svetsare för att säkerställa hållbarhet och säkerhet.

Konstruktion och rekonstruktion: Byggande och reparation av rörledningar och andra strukturer kräver licenssvetsning för att möta höga kvalitets- och säkerhetsstandarder.

Pipeweld – en partner för kvalitetssvetsning


Pipeweld är ett framstående företag inom licenssvetsning och installation av kylsystem. Företaget är certifierat enligt ISO 3834-2, vilket innebär att de följer strikta riktlinjer för kvalitetskontroll och säkerhet.

Pipewelds svetsoperatörer är certifierade experter inom flera områden, inklusive: Autogen (311) för stål, Elektrode (111) för stål och rostfritt stål, Tig (141) för stål och rostfritt stål, Mig - Mag (131-135) för stål och rostfritt stål.
Företagets expertis sträcker sig över installation av kylsystem, konstruktion och rekonstruktion av rörledningar, samt andra relaterade svetsarbeten.

Ta kontakt idag ifall ni behöver hjälp!
Contact information
Mailing address
Söderberga Gårdsväg 65 Lgh 1202
16252 Vällingby
Visiting address
Skrak­gränd 7 - 1804
12349 Farsta
Region
Stockholm
Stockholms county
Sweden
Organization id:
559159-8098
Founded: 2018
Employees: 4
welcome to Stinsnenman Sverige AB

We specialize as a subcontractor in the construction of various pipelines, heating pipelines, gas pipelines with large and small diameters and other technical systems related to pipelines.

We work in the following industries:

Heat production and transport
Water treatment plants
Oil refinery terminals
Abundance terminals
Cooling system
Cellulose factory
Food industry

We offer:

High quality and fast results
Individual approach to your particular project
Flexibility

Welcome to contact us.

Certifications

AAA – ID06 – ISO 3834-3:2005 – ISO 9001:2000 – SS-EN 1090-2:2009 EXC4

Contacts

Ilja Arhipov
+37255511401

Videos

Sälen 2018, Swedish #processindustrin #svetsentreprenad #industriell tillverkning

Sälen 2018, Swedish #processindustrin #svetsentreprenad #industriell tillverkning
Lund, Sweden, 2019 #svetsning #kulvertsvetsning
Miljövänligare fjärrvärme i unikt projekt.
Sverige promo 2019

LATEST NEWS

- News from the industry
6/17/2024
Teknikchef firar tre decennier IT-utrustning blir liggande i förråd Främjar hållbarhet med återbrukad inredningAWS miljardsatsar på AI-startupsKraven på luft- och ventil­ationsflöden missförstås
6/14/2024
Vollenweider Entre­prenad AB drar full nytta Kompakta och okapslade motion controllersPonsses nya lösningarFinja Betong tar emot förnyat certifikatTre nya partners på Delphis kontor
6/13/2024
Enklare och effektivare TIG-svetsningKalorimetrisk flödesgivare med displayFulltaliga utbildningarFokus på hållbarhet och låg energiförbrukning GodEl & 1KOMMA5° lans­erar solcellssamarbete
6/12/2024
Hjälper till att förbättra industriella pumparsonnen i nytt partnerskap med Tibber Sigtunaskolans nya belysning sparar energi STRATO lanserar ny hemsidebyggarePax8:s nya marknads­plats använder AI
6/11/2024
Befintlig produkt, men i nytt material Volvo CE presenterar utökad flottaMagasinera i StockholmHLR utbildning StockholmFiberlaserteknik i plåtbearbetningsindustrin