LATEST NEWS

- News from the industry

Högkvalitativa magneter hos Elesa

Uppfyller många olika applikationsbehov
Användandet av magneter är en enkel, effektiv och säker lösning designad för alla applikationer där icke-permanent fixering krävs. Magneter är också mycket lämpliga när det inte är passande att borra hål, men fixering behövs.

Idealisk för användning hos maskinskydd, automationssektorer och styrsystem.

Elesas sortiment innehåller magneter i olika material, såsom hårdferrit (HF), aluminium-nickel-kobolt (AlNiCo – AN), samariumkobolt (SmCo - SC) och neodym-järn-bor (NdFeB – ND). Alla som uppfyller många olika applikationsbehov.

Sortimentet innehåller också en mängd olika former, dimensioner och prestanda och inkluderar cylindriska magneter, U-formade magneter med genomgående hål i olika dimensioner även för små utrymmen; skärmade och oskärmade magneter för höga och tunga applikationer.

Förutom användarvänligheten beröms Elesa-magneter för att de erbjuder ytterligare viktiga fördelar som resulterar i besparingar i både kostnad och tid.

Produkttekniska datablad tillsammans med ritningar och tabeller med koder och dimensioner finns tillgängliga på vår hemsida elesa.com.
Contact information
Mailing address
Djupdals­vägen 27
19251 Sollentuna
Region
Sollentuna
Stockholms county
Sweden
Organization id:
556639-0281
Founded: 2003
Employees: 5
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till Elesa Scandinavia AB

Elesa: komponenter för mekanisk industri.

Världsledande inom konstruktion, tillverkning och distribution av standardkomponenter i plast och metall för mekanisk industri.

Vi grundades 1941, ELESA är en internationell referens för standardkomponenter avsedda för mekaniska, maskiner och industriell utrustning.

En god kombination av teknik och design som har gett upphov till en diversifierad produktion tack vare det konstanta engagemanget att följa utvecklingen inom konstruktionsplaster och teknik kring metaller.

Vi har en företagskultur fast inriktad på produktkvalitet i kombination med en medfödd känslighet för design och ergonomisk forskning har lett till skapandet av produkter unika och igenkännbara i världen som ELESA produkter.

År 2003 grundades Elesa Scandinavia AB med syfte att kunna erbjuda en effektiv teknisk service och lager av standardprodukter för att uppfylla de lokala kundernas önskemål. Det nära samarbetet med ELESA:s F&U-avdelning gör det möjligt att studera speciella tekniska lösningar baserade på kundönskemål och kundanpassning av standardprodukter.

Om Elesa:
• 180 Patent och mönsterskydd
• 42 Utmärkelser för industriell design
• Världsomspännande distribution
• 45.000 produktkoder tillgängliga på lager
• Kundanpassade lösningar
• Teknisk kompetens i kundens tjänst

Certifications

ISO 14001:2015 – ISO 9001:2015 – OHSAS 18001 – Syna Högsta Kreditklass (2020)

Contacts

Alfred Jangbratt
08 509 087 23
Jan Andersson
08 444 44 35
Andreas Mattsson
08 509 087 21

Videos

When colour is a value

When colour is a value
Historian

LATEST NEWS

- News from the industry
4/11/2024
Sjöö Sandström expand­erar med ny säljareLantbrukarna pressade av låg lönsamhetKia presenterar uppdaterad elbilsstrategi
4/10/2024
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
4/9/2024
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN
4/8/2024
Tre starka varumärken Nyhet! ENUX NordicMiljövänligt byggmaterial kan vinna forsknings-SMNu bildas Nordens ledande expert BOLIST Byggstart är tillbaka
4/4/2024
Officiell återförsäljare av RotoclearXometry Förbättrar med Xometry.ProSG Maskin firar 60 årHMS Networks och Red Lion Controls samarbetarÖver 54 miljarder cookies på dark web