LATEST NEWS

- News from the industry

Små och medelstora företag primära måltavlor

För statligt kopplade hotaktörer
Cybersäkerhetsföretaget Proofpoint släpper i dag en ny rapport som i detalj kartlägger hur små och medelstora företag i allt större utsträckning är måltavlor för cyberattacker med statligt kopplade hotaktörer.

Rapporten bygger på analys från Proofpoint-forskare, som gått igenom data från över 200 000 små och medelstora företag. Bland annat identifierade man så kallade APT-aktörer från Ryssland, Iran och Nordkorea som riktade in sig på nätfiskekampanjer.

Dessutom har man observerat flertalet attacker i leveranskedjan som påverkar små och medelstora företag. Dessa företag använder sig oftast av infrastruktur som saknar samma typ av storskaligt skydd som större organisationer har och utgör därmed en attraktiv måltavla, eftersom de både har värdefull information och är ett sätt för hotaktörer att ta sig vidare i leveranskedjan och utföra fler attacker.

Som en effekt av det har man observerat fler fall av identitetsstöld eller intrång på domäner och e-postadresser under det senaste året.

Proofpoint räknar med att se en fortsatt ökning av attacker riktade mot små och medelstora företag under 2023.

Hela rapporten finns att läsa här.

LATEST NEWS

- News from the industry
5/3/2024
AI-tillväxten står inför betydande utmaningarInnovativ teknik för min­skade koldioxidutsläpp
5/2/2024
Ny styrelseordförande i NORDIC A/SNy tillverkare - Conta-clip!KEWAB Rental byter namn till Swecon RentalArbetsplattformar för industriella behovNu är vårt senaste industrimagasin här!
5/1/2024
En långvarig följeslagare i krävande arbetsmiljöer
4/30/2024
Trådlösa system ger helt nya möjligheter Maximera effektiviteten med motviktstruckarNy katalog från ChuckcenterKärlpress SVELOG 140 för matavfallDärför ska du prioritera service av dina truckar
4/29/2024
Container Basic Store för invallning av fat och IBC Ljustorn med IO-link Hur mycket kostar 3D-utskrift? Familjeägt företag satsar långsiktigt och hållbartNyckelbakterie upptäckt