LATEST NEWS

- News from the industry

Jord och Borga ingår strategiskt partnerskap

För att främja hållbara metoder inom byggsektorn
Jord, den svenska leverantören av fasta biobränslen och koldioxidkrediter, är glada att meddela sitt spännande nya partnerskap med Borga, en pionjär inom stålkonstruktion i Sverige. Detta strategiska samarbete markerar en betydande milstolpe i båda företagens åtagande att främja hållbara metoder, samt Borgas mål att ta ett helhetsgrepp om sitt miljöarbete inom stål- och byggsektorn.

Borga är för närvarande på ett uppdrag att minimera sin miljöpåverkan. Företagets hållbarhetsinitiativ grundar sig på tre dimensioner: miljömässig, ekonomisk och social hållbarhet, vilka överensstämmer med tre av FN:s mål för hållbar utveckling (SDG).

Borgas åtaganden inkluderar att minska sin miljöpåverkan, prioritera hälsa och säkerhet samt att bevara resurser. För mer utförlig information om Borgas miljöpolicy och mål, vänligen läs mer på www.borga.com/about-borga/sustainability.

Dessutom har Borga ingått partnerskap med Jord att förvärva upp till 36,000 koldioxidkrediter per år för att etablera ett program baserat på kompensation för sina kunder. Med detta program kan Borgas kunder kompensera för oundvikliga CO2-utsläpp i sina byggprojekt med koldioxidkrediter från projekt för emissionsminskning (bränslebyte) och avlägsnande av utsläpp (kolsänkning i marken) från Jord för att uppnå koldioxidneutralitet.

Partnerskapet mellan Jord och Borga syftar till att dra nytta av båda organisationernas styrkor och expertis för att driva meningsfull förändring inom stålkonstruktionsbranschen.

“Att arbeta tillsammans med företag som Borga Group, ett företag med höga ambitioner för sitt hållbarhetsarbete, i en gemensam ansträngning där alla inblandade inser att koldioxidneutralitet är nödvändigt för att bedriva affärer i framtiden, är spännande och vi ser fram emot ett betydelsefullt samarbete. JORD har förmågan att bistå i reningen av luften och återställandet av mark och jord, samt att generellt göra mycket gott samtidigt som stora mängder koldioxid tas bort från atmosfären. Att ha partners som Borga Group stöder vår mission,” säger Peder Dagsánth.

“På Borga strävar vi ständigt efter att förbättra våra miljöinsatser och genomföra mål som minskar företagets påverkan på klimatet. Vi utvärderar regelbundet vår miljöpåverkan och arbetar främst för att minimera den, där kompensation är en sekundär övervägning. Att samarbeta med Jord är en perfekt match i resan mot hållbarhet. Vi är medvetna om att det fortfarande är långt kvar att gå, men detta samarbete markerar en milstolpe för våra ansträngningar. Det kommer att möjliggöra för oss att uppnå våra mål för koldioxidminskning och leda vägen inom hållbar stålkonstruktion,” säger Anders Paulsson, COO på Borga Group.

Genom att kombinera Borgas engagemang för innovation och hållbarhet med Jords beprövade erfarenhet av koldioxidkreditlösningar är de två företagen redo att ha en betydande påverkan på ansvarfull förvaltning av den natur som omger oss och alla andra.

För mer information, vänligen kontakta
Rocío López
Marknadsföringskoordinator på Jord
rocio.lopez@jord.one

Charlotte Rosén
Marknadsdirektör på Borga Group
charlotte.rosen@borga.com

LATEST NEWS

- News from the industry
5/10/2024
En vecka kvar till Elmia ProduktionsmässorVidareutvecklat OEM-slangpumparUtökar AI-flexibilitet över hybridmolnet10 år som VD
5/9/2024
Nyttja både plastens och metallens egenskaper
5/8/2024
RobotCenter Laxå säljer SvetsrobotstationCold forging via sourcing groups Upptäck InnovationenOlsons utökar produktkatalogen Belysning och indikering i samma lampa
5/7/2024
Industritorget expanderar Lasermaskiner för precision och effektivitet Låt oss integreraProtolabs utökar funktionaliteten RMS har allt för lagret
5/6/2024
Swecon erbjuder tilt­spinner för minigrävareInspodagen 2024 i TanåsABB utvidgar portföljenSvensk vindkraftexpertis eftertraktad i TysklandBOLIST Byggfest