LATEST NEWS

- News from the industry

Proplate satsar i USA och öppnar bolag i Chicago

Proplate storsatsar på den amerikanska marknaden. I augusti öppnades dotterbolaget Proplate USA Inc.
Oxelösundsbaserade Proplate exporterar sedan tidigare till den amerikanska marknaden, och ser nu en ökad efterfrågan på skurna och bearbetade komponenter i specialstål, inte minst på grund av de ståltullar USA satt upp.

- Paradoxalt nog kan ståltullarna ge positiva effekter för oss. Företag i USA ser möjligheten att importera bearbetade stålprodukter från Europa istället för plåt, eftersom de då kan undvika strafftullarna, säger Max Björk, VD på Proplate.


Proplates marknadsstrategi är att rikta sig till kunder med höga kvalitetskrav som efterfrågar stora volymer av stora och komplexa komponenter i specialstål. Företaget ser en stor marknad för denna typ av produkter i USA. Viktiga kundgrupper är tillverkare av lyftkranar, liksom vindkraftsindustrin, men även gruvföretag och tillverkare av entreprenadmaskiner.

- Det är viktigt för oss att finnas på plats i USA för att förstå den amerikanska marknaden på djupet och kunna ge våra kunder den allra bästa servicen, konstaterar Ian Hardy, försäljningschef på Proplate.

Fakta Proplate USA Inc.:

Proplate USA Inc. grundades den 1 augusti. Bolaget är dotterbolag till Proplate AB och systerbolag till Proplate Oxelösund AB samt Proplate Technology AB.

Säljansvarig på den amerikanska marknaden är Ryan Welch, bosatt i Chicago. Ryan har lång erfarenhet från försäljning inom stålindustrin och även som försäljningsansvarig för Nordamerika inom europeiska företag.
Contact information

Proplate Oxelösund AB

Mailing address
Folke­gatan 56
61331 Oxelösund
Visiting address
Folke­gatan 56
61331 Oxelösund
Region
Oxelösund
Södermanlands county
Sweden
Organization id:
556466-2442
Founded: 1869
Employees: 110
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till Proplate!

Proplate är en ledande leverantör av komponenter i grovplåt till globala företag inom bland annat kranindustri, vindindustrin och gruvindustri. Du hittar våra komponenter i bandgående lyftkranar och mobilkranar, entreprenadmaskiner och gruvutrustning. Dessutom levererar vi förankringslösningar till vindkraftfundament.

Vår produktionsanläggning i Oxelösund är en av världens modernaste i sitt slag. Här skärs, bearbetas, svetsas och målas monteringsfärdiga komponenter i grovplåt till kunder världen över. Bland kunderna återfinns bland annat: Liebherr, Epiroc, Metso, Toyota Material Handling, Manitowoc, och Kobelco.

Välkommen att kontakta oss!

Certifications

ISO 14001:2008 – ISO 9001:2008

Contacts

Josefine Lilja
010 19 54 115
Johan Svensson
010 19 54 152
010 19 54 100

LATEST NEWS

- News from the industry
4/30/2024
Åkerströms Björbo och Ovako ingår partnerskapAvkastning på över 200%
4/29/2024
Container Basic Store för invallning av fat och IBC Ljustorn med IO-link Hur mycket kostar 3D-utskrift? Familjeägt företag satsar långsiktigt och hållbartNyckelbakterie upptäckt
4/26/2024
Länken i framgångsrikt partnerskapIndustridatorers roll i tuffa driftmiljöerSkyddsslang ECOLINEMjölby en av orterna som får ny utbildningsformCognizants innovations­program Bluebolt
4/25/2024
Effektivisera städningen med en städrobot Använd vatten för att skära med precisionISCAR introducerar ny krymputrustningMöt EdmoLift på Elmia Produktionsmässor Vi ställer ut på Elmia Automation
4/24/2024
När konstant tryck och luftflöde är ett måste Elektronisk övervakning av luftkvalitén Från konstruktion till kund med Lännen AB Vandskæring A/S investerarVill du framtidssäkra din produktion?