LATEST NEWS

- News from the industry

KB Components expanderar i Centraleuropa

Den svenska industrigruppen KB Components har ingått ett avtal med CTPark om att uppföra en ny fabrik om 16.000 m2 i Zilina, Slovakien för att möjliggöra fortsatt expansion av dess verksamhet i centrala Europa.
Anläggningen kommer uppföras i närheten av KIA Automotive’s produktionsanläggning och kommer att betjäna kunder inom medicinteknik, belysning, generell industri och fordonsindustri med formsprutning av plastkomponenter, extrudering av profiler, renrums produktion och montering.

- Investeringen i Zilina är en del av omstruktureringen av vårt europeiska produktionsupplägg, där närheten till våra kunder är av avgörande betydelse. Genom att uppföra en helt ny fabrik kommer vi att kunna introducera samma produktionsfilosofi som kännetecknar våra övriga produktionsenheter där hög automationsgrad och kontinuerlig uppföljning av våra processer, säkerställer både kvalitet och produktivitet, säger Lars Holtskog, Vice VD för KB Components.

Efter färdigställandet av den nya enheten, som beräknas slutföras under 2021, kommer KB Components att driva sin verksamhet från sju anläggningar belägna i Gislaved och Örkelljunga i Sverige, Kaunas i Litauen, Zilina i Slovakien, Wuxi i Kina, Puebla i Mexico samt Windsor i Canada.

För mer information om KB Components hänvisas till www.kbcomponents.com.

Eventuella frågor besvaras av Lars Holtskog, lars.holtskog@kbcomponents.com,
telefon +47 48884191

LATEST NEWS

- News from the industry
4/30/2024
Åkerströms Björbo och Ovako ingår partnerskapAvkastning på över 200%
4/29/2024
Container Basic Store för invallning av fat och IBC Ljustorn med IO-link Hur mycket kostar 3D-utskrift? Familjeägt företag satsar långsiktigt och hållbartNyckelbakterie upptäckt
4/26/2024
Länken i framgångsrikt partnerskapIndustridatorers roll i tuffa driftmiljöerSkyddsslang ECOLINEMjölby en av orterna som får ny utbildningsformCognizants innovations­program Bluebolt
4/25/2024
Effektivisera städningen med en städrobot Använd vatten för att skära med precisionISCAR introducerar ny krymputrustningMöt EdmoLift på Elmia Produktionsmässor Vi ställer ut på Elmia Automation
4/24/2024
När konstant tryck och luftflöde är ett måste Elektronisk övervakning av luftkvalitén Från konstruktion till kund med Lännen AB Vandskæring A/S investerarVill du framtidssäkra din produktion?