LATEST NEWS

- News from the industry

Dra tunga laster mer mobilt

SAB Elteknik erbjuder en effektiv vinschlösning
I en värld där effektivitet och hållbarhet blir allt viktigare inom dagens industrier, är SAB Elteknik i täten med de senaste innovationerna – i detta fall en batteridriven vinsch som omdefinierar kraft och mobilitet. Med PCW3000-Li från HSX introducerar de en liten och kompakt vinsch med batteridrift, som inte bara är kraftfull utan också designad för att överträffa förväntningarna i alla slags arbetsmiljöer.

Vinschar och dess användningsområden


En vinsch är en mekanisk anordning som används för att dra eller lyfta laster genom att använda ett rep eller en vajer som är rullad på en trumma. Dessa mångsidiga verktyg har en bred tillämpning och används för flertalet uppdrag, bland annat nätbygge, elkraftsmontage och bygg. PCW3000-Li från HSX tar denna mångsidighet till nästa nivå genom att erbjuda en portabel och kraftfull lösning för olika arbetsmiljöer.

Innovation för både hållbarhet och mobilitet


SAB Eltekniks fokus på hållbarhet och innovation kommer till uttryck i den batteridrivna vinschen, PCW3000-Li från HSX. Genom att eliminera behovet av traditionell kraftkälla, som diesel eller elnät, erbjuder denna vinsch en miljövänlig alternativ samtidigt som den ger ökad flexibilitet och mobilitet på arbetsplatsen. Detta teknologiska framsteg effektiviserar inte bara arbetsprocesser utan den minimerar även miljöpåverkan.

En komplett sats innehåll


En komplett sats innehåller flertalet nödvändiga tillbehör, inklusive transportlåda, batteriladdare, polyesterrep, kastblock och mycket mer. Genom att erbjuda en omfattande uppsättning tillbehör gör SAB Elteknik det enkelt för användare att anpassa vinschen efter sina specifika behov och krav. Se hur denna vinsch inte bara är en kraftfull arbetspartner utan också en komplett lösning för olika utmanande situationer.

Din leverantör av kraftfulla vinschar


SAB Elteknik är din pålitliga resurs för toppmoderna vinschar, skapade för att möta dagens krav på effektivitet och hållbarhet. Genom att erbjuda intelligenta lösningar och en komplett sats med högkvalitativa tillbehör möjliggör de optimal prestanda i varje arbetsuppgift. SAB Elteknik strävar efter att inte bara tillhandahålla vinschar utan att vara din partner för att navigera genom komplexa arbetsuppgifter. Utforska deras breda sortiment och ta steget mot en framtid där kraft och pålitlighet går hand i hand.

Contact information
Mailing address
Mjöbäcks­vägen 2
51260 Överlida
Visiting address
Mjöbäcks­vägen 2
51260 Överlida
Region
Svenljunga
Västra Götalands county
Sweden
Organization id:
556434-4009
Founded: 1991
Employees: 10
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till SAB Elteknik AB!

Specialister på utrustning för kraftindustrin

Med åren har vi samlat på oss allt större kunskap och idag är vi fullblodsproffs när det gäller produkter för nätbyggare.

Smartare produkter som gör jobbet enklare
Vi brukar säga att våra smarta produkter gör jobbet enklare. Och det är ingen överdrift. Som utgångspunkt har vi nämligen ett enkelt och självklart krav: allt i SAB Eltekniks sortiment ska ge ett mervärde och göra arbetsprocessen enklare för dig som kund. Dessutom ska alla produkter i vårt sortiment hålla toppkvalitet. Våra kvalitetsprodukter gör att dyrbara driftstopp kan undvikas så att dina projekt blir mer lönsamma.

Fiberteknik eller kraftkabel?
Svaret på frågan är "både och". För oss på SAB Elteknik är fiberteknik lika prioriterat som kraftkabel och därför hittar du redskap, materiel, maskiner, verktyg, skydd och instrument inom båda dessa fält. Vi erbjuder till exempel den senaste tekniken för fiberblåsning. Utöver det tillhandahåller vi utbildning till många kunder. Vi lär er använda produkterna på bästa möjliga sätt.

Agents

Pfisterers, Sweden (General agent)
SAB Elteknik tar över agenturen för Pfisterer Från och med den 1 juli 2018 är SAB Elteknik Pfisterers exklusiva distributör på den svenska marknaden. SAB Elteknik tar över all marknadsföring, försäljning och lagerhållning av Pfisterers produkter i Sverige. – SAB Elteknik har perfekta förutsättningar för att ta över Pfisterers Sverigeverksamhet. Erfarenheten och kunnandet har vi redan, inte minst genom Joakim Ahlin tack vare hans tidigare anställning på TE Raychem, säger Stefan Andersson, VD på SAB Elteknik. – Vår ambition är att supporten till Pfisterers kunder ska utvecklas till nya nivåer. Pfisterers service och närvaro ska stärkas på den svenska marknaden. Samtidigt är denna agentur väldigt betydelsefull för SAB Elteknik. Vi blir mer kompletta i vårt erbjudande av kabeltillbehör och vi får bättre förutsättningar att växa och utvecklas som företag, säger Stefan Andersson. Framgångsrika samarbeten med Addtech-företag – Pfisterer har med god erfarenhet under lång tid, mer än 50 år, samarbetat med bolag inom Addtech-gruppen. Eurolaite i Finland och Maxeta i Norge har under många år hjälpt kunder till att hitta Pfisterer-lösningar för projekt, säger Harald Lunell, Pfisterers försäljningschef för Norden. – Nu ser vi fram emot att jobba tillsammans med er, våra kunder, och SAB Elteknik för att skapa de bästa förutsättningarna för ett lyckat samarbete, säger Harald Lunell.

Certifications

AAA

Contacts

Stefan Andersson
0651760797

Videos

Jetting

Jetting
Sydvästlänken
Push pull tekniken
Företagspresentation
Kabelförlängning i vindkraftspark på Öland
Mini jet blåser 1800 meter fiberkabel
Snake-Eye, morgondagens lösning för fibernätet

LATEST NEWS

- News from the industry
7/2/2024
Ny avfallskraftanläggning nära PragHertz och RedLocker på sommarturnéIVECO S-Way har tilldelats prisRamirent öppnar nytt kundcenter i KungsbackaVi rustar för framtiden
7/1/2024
Lär dig om vakuum­mätarens viktiga rollEffektiviteten av värmekamerorHur man förstärker delar Samuel Sollenby återvänder till OlsonsEn historia inom skärande bearbetning
6/28/2024
Kantvikars betydande roll Kompressorns roll i kylanläggningarOTTO Digital Services för systemSäkerhet med väggrindar och vägbommarNyhet i sortimentet från Western Fabrications
6/27/2024
Födelsedag 60-års Rockwell arrangerar år­ets automationshändelse Optimera kabelhanteringen Saab tecknar kontraktOKQ8 Bank har tecknat ett 3 årigt avtal
6/26/2024
XMOR® revolutionerar grävandetInga maskiner är för stora för ossTrejon lanserar CONDORÅtervunnet material möter AI ROCKWOOL bygger stenullsfabrik i Sverige