LATEST NEWS

- News from the industry

Automation- framtiden inom industrin

Automationssystem ökar effektivitet och prestanda
Duroc Machine Tool har en framstående historia av leverans av avancerade automatiseringslösningar som ökar produktivitet och minskar kostnader för våra kunder. Våra expertanpassade system för automatisering ger tillverkare konkurrensfördelar inklusive bättre produktivitet, minskade kostnader och förbättrad produktkvalitet. Vårt dedikerade team av applikationsingenjörer står redo att utveckla och installera skräddarsydda automatiseringslösningar som passar dina specifika behov och driver din verksamhet framåt.

Vad är automation?Automation är processen att använda teknik, såsom maskiner, datorer och robotar, för att utföra uppgifter och arbetsflöden med minimal mänsklig inblandning. Det syftar till att automatisera upprepande eller tidskrävande arbete för att öka effektivitet, produktivitet och minska kostnader. Automation används inom olika branscher och tillämpningar, inklusive tillverkning, logistik, datateknik och mycket mer för att förbättra och förenkla arbetsprocesser.

Kollaborativa robotar (Cobots)Kollaborativa robotar eller cobots, är en typ av industrirobotar som är utformade för att samarbeta säkert med människor i arbetsmiljön. Dessa flexibla maskiner används för att automatisera uppgifter som kräver interaktion med människor och kan vara en värdefull tillgång inom tillverkningsindustrin. Cobots är enklare att programmera och anpassa än traditionella robotar, vilket gör dem kostnadseffektiva och användbara för olika applikationer.

Robotars betydelse för industrinRobotar har en enorm betydelse för industrin på flera sätt:

Ökad Produktivitet: Robotar kan arbeta dygnet runt utan trötthet och med hög precision, vilket leder till en dramatisk ökning av produktiviteten.

Kvalitetssäkring: Robotar utför uppgifter med konsekvent hög kvalitet och minskar risken för mänskliga fel.

Minskade arbetskostnader: Genom att automatisera upprepande och farliga uppgifter minskar företagen sina arbetskostnader.

Ökad effektivitet: Robotar kan utföra uppgifter snabbare än människor och kan hantera uppgifter som kräver hög hastighet eller styrka.

Säkerhet: Robotar kan användas för farliga uppgifter som att hantera farliga ämnen eller arbeta i miljöer som är farliga för människor.

Flexibilitet: Moderna robotar är alltmer flexibla och kan enkelt omprogrammeras för att utföra olika uppgifter, vilket ökar produktionsflexibiliteten.

Konkurrenskraft: Företag som använder robotteknik kan vara mer konkurrenskraftiga på marknaden genom att producera högkvalitativa produkter snabbare och till lägre kostnader.

Sammanfattningsvis spelar robotar en central roll för att förbättra effektiviteten och konkurrenskraften inom industriell produktion och har potentialen att omvandla många industrier.
Contact information
Mailing address
Sned­gatan 1
34250 Vislanda
Visiting address
Sned­gatan 1
34250 Vislanda
Region
Alvesta
Kronobergs county
Sweden
Organization id:
556282-7633
Founded: 1986
Employees: 30
English description is missing, swedish description below.

Vi finns för närvarande representerade på sju marknader: Danmark, Estland, Finland, Lettland, Litauen, Norge och Sverige, vilket gör oss till den största leverantören av maskiner, verktyg, service och support till verkstadsindustrin i Norden och Baltikum.

Vårt motto är ”simply better performance” och vi anser att vår roll är att ge dig förutsättningar för att prestera bättre. Vi fokuserar på goda arbetsrelationer, öppen kommunikation och sunt förnuft, vilket vi ser som ett recept för ett gott samarbete över nationsgränser, språk och kulturer.

Duroc Machine Tool är en del av det börsnoterade bolaget Duroc AB som äger, driver och utvecklar företag som är verksamma inom industri och handel.

Latest ads from Duroc Machine Tool AB

All 125 objects by this company

Agents

BIG, Japan (General agent)
Världsledande tillverkare av kraftspännchuckar. Fasverktyg och vändskärsfräsar.
Ceratizit, Switzerland
Komplett vändskärsprogram.
Conzella, United Kingdom
Doosan, Korea, Republic of (General agent)
(tidigare Daewoo) är en av världens största verktygsmaskintillverkare med en starkt ökande marknadsandel i Sverige och Europa. Doosan-gruppen är en av Koreas äldsta industrigrupper, grundat 1896 och startade tillverkningen av verktygsmaskiner 1976. Bred produktpalett av svarvar, fleropar och borrverk, avancerad teknik och enastående driftsäkerhet har gjort kunder och Doosan’s distributörer till vinnare. Huvudfabriken ligger i Changwon, Korea en timmes flygresa från Seoul. För Europamarknaden har Doosan ett supportcenter norr om Düsseldorf för reservdelar och service. Sedan 2010 är Doosan Technical Center öppnat hos Duroc Machine Tool
FORKARDT, Germany (General agent)
Svarvchuckar.
FPT, Italy (General agent)
Flerops maskiner
FRAISA, Switzerland (General agent)
Snabbståls- och hårdmetallfräsar, borrar och gängtappar.
HILMA, Germany (General agent)
Skruvstycken, fastspänningsutrustning.
HWR Spanntechnik, Germany
Präglingssystem för runda detaljer.
LANG, Germany (General agent)
Skruvstycken, präglingsutrustning, nollpunktssystem och automatiseringsutrustning.
MEP, Italy
Kapmaskiner för stål och metall.
MT Tool, Italy
Drivna verktyg.
Nagel, Germany
Heningsmaskiner och heningsverktyg.
NTR, United Kingdom
Verktygsrenovering.
OTT, Germany
Modulär spännteknik.
PIG, Netherlands (General agent)
Absorbenter.
RIGIBORE, United Kingdom
Arborrverktyg och stegverktyg.
Roemheld, Germany (General agent)
Fixturer och uppspänning
SAV Spann- Automations- Normteiletechnik, Germany
Magnetbord och magnetutrustningar.
Speroni, Italy
Verktygsförinställningsutrustning.
STARK, Germany (General agent)
Nollpunktssystem.
STEIDLE, Germany
Minimalsmörjning.
WAGNER, Germany
Drivna verktyg.
WITTE, Germany (General agent)
Fixtureringssystem, jiggar, mätutrustning.

Contacts

Lena Hammarström
0472-360 07
0767-761500
Anders Svensson
08-6302300
Mikael Högberg
0706706984
Robert Puekker
Sales manager Machine
+46(0)732542990
Christian Royal
+45 86 41 20 11

LATEST NEWS

- News from the industry
2/26/2024
Klarar snöröjning i tuffa förhållandenSkärande verktyg för precision och effektivitetSäkerhetsoro bland svenska konsumenter Eaton lanserar DC snabb­laddare för elfordonBröderna Sjögrens Trafik firar 100 år som företag
2/23/2024
Forma framtiden med plåtbockning i 3DLuftfilterlösningar och aggregat för extrema miljöerUtforska vattenskärares mångsidighet och precisionISOBUS: En revolution för jordbruksmaskinerengcon lanserar ny storlek på markvibrator
2/22/2024
Förbättra din arbetsmiljöKvalitetssäkrade begagnade maskiner Tydlighet vid installations­märkningCarita Nero blir ny vd på KlaravikÖka effektiviteten i din tillverkningsprocess
2/21/2024
Det är viktigt att förstå termografins användbarhetFörsäkra dig om att hörseln inte tar skada vid arbetetUpptäck våra senaste produkterEn ny hydraul­cylinder eller renovera de befintliga? Mångsidiga verktyg för formning och bockning
2/20/2024
Effektiva lösningar för industriell luftkomprimeringEn väsentlig kugg i energi­försörjningens maskineriINTELLilight - Testa dig fram för bästa ljuset för stundenStranda AB har investerat i en ny bandsågautomatRätt lyftverktyg är kritiskt för effektiva lyftningar