LATEST NEWS

- News from the industry

Världsvattendagen 2023

Så påskyndar DENIOS omställningen
Hur viktigt är vatten för hem, familjeliv, försörjning, välbefinnande och miljö? Syftet med Världsvattendagen är att uppmärksamma att vi har rent vatten och samtidig öka medvetenheten om den globala vattenkrisen som vi står inför.

Påskynda omställningen är årets tema
Människor behöver vatten för att överleva och det gör även alla viktiga samhällsfunktioner så som sjukvård, utbildning, sanitet och industri. Därför är Världsvattendagen med årets tema: Påskynda omställningen en bra påminnelse om att det är hög tid att mobilisera alla krafter i samhället för en hållbar utveckling. Små förändringar i vardagen samt stora initiativ från samhällets alla kanter behövs för att ha en chans att få behålla rent vatten även i framtiden.

Att företagare bidrar är enormt viktigt - genom att genomlysa verksamheten, identifiera vattenslöseri samt genom att uppfylla en säker förvaring och hantering av kemikalier, förhindras förorening av sjöar, vattendrag och grundvatten.

Miljökatastrof lade grunden för nya innovationer
Det var när DENIOS grundare Helmut Dennig såg konsekvenserna från Sandoz-olyckan 1986, där flera ton kemikalier färgade floden Rhen röd och förgiftade dricksvatten för 20 miljoner människor som han fick en klar vision kring vad som behöver göras för att få en bättre framtid. En enkel idé om ett uppsamlingskärl, tillsammans med en innovationskultur för att utveckla och sprida teknik som bidrar till ett bättre samhälle, blev en affärsidé som blev en hel global koncern.

Ledande inom utveckling av spillskydd
Med innovationer som digitaliserad övervakning och läckagelarm tillsammans med brandklassad förvaring av farliga ämnen går DENIOS i bräschen för att utveckla spillskydd. Miljöengagemanget genomsyrar hela DENIOS företagande där man på ett schysst sätt tillverkar hållbara produkter i en hållbar produktion.

Elina Pöyliö Jacker
Pressansvarig Marknad
elP@denios.se
0727-311710
Contact information
Mailing address
Dator­gatan 3
56133 Huskvarna
Visiting address
Dator­gatan 3 5tr
56133 Huskvarna
Region
Jönköping
Jönköpings county
Sweden
Organization id:
556613-7930
Founded: 1986
Employees: 8
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till DENIOS AB

I mer än 35 år har vi hjälpt företag - oavsett om det är ett tvåmansföretag eller en stor koncern - att leva upp till det ökande ansvaret och minimera riskerna för människa och miljö vid hanteringen av kemikalier. Med förvaringslösningar, där man kan lagra farliga ämnen på ett säkert och lagenligt sätt. Med produkter, som underlättar hanteringen och skyddar personalen från kontakt med skadliga substanser. Med rådgivning kring säker förvaring och hantering av kemikalier. Med förbrukningsprodukter så som spillskydd, absorbenter och trasor.

Som PARTNER FÖR MILJÖN erbjuder vi våra kunder en säker helhetslösning med produkter och kunskap för smidigare och säkrare kemikaliehantering. Utöver våra standardprodukter utvecklar vi koncept och lösningar för lagring och hantering av farliga ämnen, hela vägen till individuellt planerade lösningar, specialanläggningar och stora anläggningar.

För detta ändamål erbjuder vi en kompetent projekthandläggning - från rådgivning och planering via egen produktion och montering till kontroll och driftsstart. Välkommen att kontakta oss!

Certifications

ISO 14001:2008 – ISO 9001:2000

Contacts

Elina Pöyliö
036-39 56 60

Videos

Påkörningsskydd och avspärrningar

Påkörningsskydd och avspärrningar
Förvaringsskåp plåt
Hurtsar från DENIOS
Fatkärra SecuComfort
Test av uppsamlingskärl vid brand
Brandklassade kemikalieskåp
Uppsamlingskärl för fat PolySafe
BioX

LATEST NEWS

- News from the industry
6/2/2023
Peter tävlar i världsfinalen i entreprenörskapCastellumfastighet i Hyllie först att erhålla certifiering
6/1/2023
Serviceinriktade säkerhets­lösningarÄnnu en årskull av fram­tidens ledare examineradABB presenterar revolutionerande konceptGesac imponerar - IgenSå väljer du rätt jordfels­brytare
5/31/2023
Alicat flödes- och tryckinstrument Tjäna pengar och bidra till återvinningVerderflex Slangpumpar från Telfa Maskinförsäljning - Ny grävmaskin eller hjullastare?Entreprenadmaskiner på auktion
5/30/2023
Design & ergonomi: Herman Miller kontorsstolar har alltGlobal marknadsplats för begagnade maskinerHårdhetsprovare: Vad är det och varför är det viktigt? Industriell 3D-mätning med hjälp av TBMXMandalons tips vid design av chip och sensorer
5/29/2023
Vepax: Komplett lösning för verktyg och maskinerEn lång kedja av flexibla lyftRope Access: En effektiv lösning på fågelproblemPersonskydd - en investering i säkerhetSäker truckhantering på arbetsplatsen