LATEST NEWS

- News from the industry

Måste man ha kemikalies­kåp?

Vidta åtgärder för att förebygga, förhindra och begränsa brand
För den som hanterar brandfarliga varor i arbetslokaler finns det skyldigheter till att vidta åtgärder för att förebygga, förhindra och begränsa brand.

Det betyder att uppkomsten av bränder ska förhindras och om brand uppstår ska det finnas rutiner för vad som ska göras för att begränsa skadorna. Det finns idag olika standarder och testmetoder för att godkänna och testa brandmotståndet hos kemikalieskåp och miljöskåp.

De vanligaste varianterna är standarden SS-EN 14470 samt SP:s testmetod 2369. Det är erfarenheter från tidigare olyckor och kunskap kring brandförloppet hos brandfarlig vara som har utformat standarden SS-EN 14470 och det är även den metoden som MSB rekommenderar för förvaring av brandfarlig vara. Enligt MSB:s rekommendationer avråds företag att använda skåp testade enligt SP 2369 i laboratorier, industrier, verkstäder och liknande miljöer.

Kemikalieskåp behövs när miljöfarliga och brandfarliga kemikalier:


• Utgör hälsorisk
• Risk för miljön
• Risk för säkerheten i lokalerna och närområde

Kontroller och underhåll garanterar brandskydd


Precis som att en bil behöver besiktas med jämna mellanrum behöver även brandsäkra kemikalieskåp kontrolleras och underhållas. Eftersom de förvarar en mängd olika frätande, giftiga, explosiva eller brandfarliga ämnen kräver EG-direktivet 89/391/EEC att utrustningen ska kontrolleras med jämna mellanrum utav utbildad personal för att brandskydd och funktion kunna garanteras.

För den som funderar på att köpa ett brandsäker kemikalieskåp är det därför viktigt att titta extra noga på hur underhållsservice kan ordnas så att rätt säkerhet kan garanteras över tid. Förutom att utveckla och tillverka brandsäkra skåp erbjuder DENIOS, som enda aktör på den svenska marknaden, underhållsservice för brandklassade skåp och miljöcontainers. Med underhåll utfört av DENIOS servicetekniker garanteras att er miljöcontainer eller kemikalieskåp kommer att uppfylla sin skyddsfunktion vid brand.

Försäkringsbolag ställer krav på brandsäkerhet


För svenska bolag är bränder en stor utmaning. Av de förluster, i form av försäkringar, som faller ut kan 50–60 procent härledas till bränder. Som ett resultat av detta har försäkringsbolaget FM GLOBAL arbetat mycket med att vidta förebyggande åtgärder för att minska risken för brand och är nu världsledande när det gäller brandforskning. Efter fullskaliga brandexperiment har DENIOS brandsäkra kemikalieskåp i serien Select godkänts och uppfyller därmed de hårt ställda kraven som FM-global ställer för en certifiering.

– När det gäller säkerhet för människa och miljö duger inte gissningar utan vetenskapen om att skydden håller måste finnas. Därför testats och certifierats våra produkter. Med det senaste FM-godkännandet, tillsammans med befintliga certifieringarna uppfyller DENIOS brandklassade kemikalieskåp Select de krav som ställs av multinationella företag, säger Linus Jacker, VD på DENIOS AB.
Contact information
Mailing address
Dator­gatan 3
56133 Huskvarna
Visiting address
Dator­gatan 3 5tr
56133 Huskvarna
Region
Jönköping
Jönköpings county
Sweden
Organization id:
556613-7930
Founded: 1986
Employees: 8
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till DENIOS AB

I mer än 35 år har vi hjälpt företag - oavsett om det är ett tvåmansföretag eller en stor koncern - att leva upp till det ökande ansvaret och minimera riskerna för människa och miljö vid hanteringen av kemikalier. Med förvaringslösningar, där man kan lagra farliga ämnen på ett säkert och lagenligt sätt. Med produkter, som underlättar hanteringen och skyddar personalen från kontakt med skadliga substanser. Med rådgivning kring säker förvaring och hantering av kemikalier. Med förbrukningsprodukter så som spillskydd, absorbenter och trasor.

Som PARTNER FÖR MILJÖN erbjuder vi våra kunder en säker helhetslösning med produkter och kunskap för smidigare och säkrare kemikaliehantering. Utöver våra standardprodukter utvecklar vi koncept och lösningar för lagring och hantering av farliga ämnen, hela vägen till individuellt planerade lösningar, specialanläggningar och stora anläggningar.

För detta ändamål erbjuder vi en kompetent projekthandläggning - från rådgivning och planering via egen produktion och montering till kontroll och driftsstart. Välkommen att kontakta oss!

Latest ads from DENIOS AB

All 799 objects by this company

Certifications

ISO 14001:2008 – ISO 9001:2000

Contacts

Elina Pöyliö
036-39 56 60

Videos

Påkörningsskydd och avspärrningar

Påkörningsskydd och avspärrningar
Förvaringsskåp plåt
Hurtsar från DENIOS
Fatkärra SecuComfort
Test av uppsamlingskärl vid brand
Brandklassade kemikalieskåp
Uppsamlingskärl för fat PolySafe
BioX

LATEST NEWS

- News from the industry
5/10/2024
En vecka kvar till Elmia ProduktionsmässorVidareutvecklat OEM-slangpumparUtökar AI-flexibilitet över hybridmolnet10 år som VD
5/9/2024
Nyttja både plastens och metallens egenskaper
5/8/2024
RobotCenter Laxå säljer SvetsrobotstationCold forging via sourcing groups Upptäck InnovationenOlsons utökar produktkatalogen Belysning och indikering i samma lampa
5/7/2024
Industritorget expanderar Lasermaskiner för precision och effektivitet Låt oss integreraProtolabs utökar funktionaliteten RMS har allt för lagret
5/6/2024
Swecon erbjuder tilt­spinner för minigrävareInspodagen 2024 i TanåsABB utvidgar portföljenSvensk vindkraftexpertis eftertraktad i TysklandBOLIST Byggfest