LATEST NEWS

- News from the industry

Väderstad Components bygger ny produktionslina

För att öka kapaciteten
Väderstad, ett av världens ledande företag inom jordbearbetning och sådd, expanderar Väderstad Components anläggning i Överum. På grund av en ökad efterfrågan av slitdelar, så kommer nu en tredje produktionslina för tallrikar att byggas.

Väderstad Components är en del av Väderstad Group, med ansvar för att tillverka slitdelar som spetsar, tallrikar och vältar, samt andra tillbehör till våra produkter. För att uppnå högsta möjliga kvalitet på delarna som tillverkas, så har Väderstad Components sitt eget högteknologiska materiallabb, som leds av vår metallurg Anders Petersson.

Väderstads originaldelar har fått ett mycket bra rykte hos lantbrukare över hela världen. De är perfekt anpassade till deras Väderstadmaskiner och har genom åren visat att de når utmärkta resultat på lantbrukarnas fält och samtidigt har en lång livslängd. Detta har lett till en allt större efterfrågan på våra slitdelar, en utveckling som vi tror kommer att fortsätta.

– Våra beräkningar för de kommande fem åren visar på en genomsnittlig tillväxt på 8 procent per år för vår slitdelsverksamhet. För att kunna hantera detta och fortsätta hantera slitdelar av världsklass till världens lantbrukare, så bygger vi nu ut vår fabrik i Överum med en tredje tallrikslina, säger Dan Somlin, vd för Väderstad Components.

Den nya produktionslinan för tallrikar kommer också att innebära utökad kapacitet för framtida slitdelar. De senaste åren har Väderstad gjort flera större investeringar och utökat företagets produktportfölj, vilket också kommer att påverka Components.

– Vi har gjort flera större investeringar de senaste åren och förvärvat produkter som vi tror starkt på under kommande år. Förra året köpte vi radhackor från det danska företaget Thyregod. Från sommaren 2024 kommer dessa vara fullt integrerade i Väderstads varumärke och produktportfölj, vilket också kommer innebära att vi själva ska tillverka slitdelar och reservdelar till dessa maskiner, säger Henrik Gilstring, vd för Väderstad Group.

Sammanlagt, med den nya tallrikslinan som nu byggs, så finns det åtta produktionslinor vid Väderstad Components anläggning i Överum. Den nya tallrikslinan ska stå redo att användas fullt ut under 2025.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Dan Somlin, VD Väderstad Components
+46 493 55 29 29
dan.somlin@vaderstad.com
Contact information

Väderstad Components AB

Mailing address
Kvarn­gatan 1
59096 Överum
Region
Västervik
Kalmar county
Sweden
Organization id:
556592-7604
Founded: 2000
Employees: 43
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till branschens främsta tillverkare av härdade slitdelar till
jordbruksmaskiner. På Väderstad Components är tillverkningsprocessen
automatiserad med högteknologiska maskiner och mycket avancerad robotteknik.

Vi går ständigt framåt, driver hela branschens utveckling och våra specialiserade
medarbetare ligger i absolut framkant inom tekniskt kunnande.

Våra produkter anpassas exakt efter dina behov både vad gäller utformning och hårdhet. Allt för bästa resultat och hållbarhet.

Robot- och maskinparken utvecklas och uppdateras kontinuerligt, därmed har våra tillverkningslinjer inga svaga länkar.

Vi rekryterar högkvalificerad personal som specialutbildas för att hantera den senaste maskin- och robottekniken.

Ett stort lager och smarta lösningar för att undvika driftstopp gör att pålitligheten är en av våra största konkurrensfördelar.

Contacts

Emil Blomberg
+46 (0)493 534 19
+46 (0)725148323
Susanne Dalskog
Vice President Communication
+46 142 818 33
+46 727 18 00 14

Videos

Väderstad - Where Farming Starts

Väderstad - Where Farming Starts
Oskar, Sverige - Väderstad eng undertext
Per, Sverige - Väderstad eng undertext
Philip, Sverige - Väderstad eng undertext
Hannes, Sverige - Väderstad eng undertext

LATEST NEWS

- News from the industry
6/18/2024
Lanserar hållbara och effektiva värmelösningarFärgglad hotellfasad på Grönland WEG Scandinavia utökar verksamheten En av vinnarna i årets XL-HjälpenSamuel Sollenby återvänder
6/17/2024
Framtidens robotikABB, DHL och Scania i samarbeteRamström levererar förnybara miljöoljorSvårare att få företagslån Sanktioner kan vara en utmaning
6/14/2024
Vollenweider Entre­prenad AB drar full nytta Kompakta och okapslade motion controllersPonsses nya lösningarFinja Betong tar emot förnyat certifikatTre nya partners på Delphis kontor
6/13/2024
Enklare och effektivare TIG-svetsningKalorimetrisk flödesgivare med displayFulltaliga utbildningarFokus på hållbarhet och låg energiförbrukning GodEl & 1KOMMA5° lans­erar solcellssamarbete
6/12/2024
Hjälper till att förbättra industriella pumparsonnen i nytt partnerskap med Tibber Sigtunaskolans nya belysning sparar energi STRATO lanserar ny hemsidebyggarePax8:s nya marknads­plats använder AI