LATEST NEWS

- News from the industry

Tillverkning med hjälp av horisontal-svarvar

I dessa lägen är horisontal-svarvar det bättre alternativet
I takt med att tillverkningsindustrin utvecklas, blir behovet av effektiva och precisa bearbetningsmetoder alltmer framträdande. Horisontalsvarvar står ut som en robust lösning för moderna tillverkningsbehov, kombinerar avancerad teknologi med anpassningsbarhet för att erbjuda hög produktivitet och bearbetningskvalitet.

Vad kännetecknar en horisontal svarv?


Kärnan i en horisontalsvarvs funktion är dess liggande spindel, som tillåter bearbetning av både stora och tunga arbetsstycken med exceptionell precision. Dessa maskiner är utrustade med sofistikerade styrsystem som säkerställer exakthet ner till minsta detalj, vilket är avgörande för komplexa och krävande produktioner.

Den huvudsakliga skillnaden mellan horisontala svarvar och vertikala svarvar ligger i deras spindelorientering och lämpligheten för olika typer av arbetsstycken. Medan horisontalsvarvar excellerar i att hantera långa och tunga material med hög precision, erbjuder vertikala svarvar andra egenskaper som är lämpliga för andra arbeten. Valet mellan en horisontal eller vertikal svarv beror därmed på specifika tillverkningskrav och arbetsstyckets egenskaper.

Flexibel och anpassningsbar produktion


En av de största fördelarna med horisontalsvarvar är deras förmåga att anpassa sig till en mängd olika bearbetningsbehov. Oavsett om det handlar om enkla eller komplexa komponenter, möjliggör dessa maskiner en skräddarsydd konfiguration för att maximera både flexibilitet och produktionseffektivitet – en essentiell egenskap för att hålla jämna steg med den snabba utvecklingen inom industrin.

Hållbarhet och långsiktigt värde


Byggda för att hålla, representerar horisontalsvarvar en långsiktig investering i tillverkningskapacitet. Deras robusta konstruktion och fokus på pålitlighet minimerar behovet av underhåll och säkerställer en kontinuerlig och effektiv produktion över tid, vilket är avgörande för företag som siktar på hållbar tillväxt och lönsamhet.

Teknologiskt ledande


För att möta de ständigt ökande kraven på precision och effektivitet, är dagens horisontalsvarvar utrustade med den senaste teknologin. Detta inkluderar allt från avancerade programmerings- och simuleringssystem till innovativa lösningar för automatisering och produktionsövervakning, vilket ger företag möjlighet att optimera sina produktionslinjer och uppnå nya nivåer av kvalitet och kapacitet.

Hitta din nästa svarv hos Duroc Machine Tool


Är du på jakt efter en lösning som kan ta din tillverkning till nästa nivå? Upptäck hur horisontalsvarvar kan höja nivån av din produktionsprocess genom att erbjuda hög precision och effektivitet. För dem som söker branschledande kvalitet och prestanda, erbjuder Duroc Machine Tool en portfölj av horisontalsvarvar, inklusive maskiner från det ansedda varumärket DN Solutions. Ta kontakt idag för att utforska hur deras lösningar kan stärka din tillverkningskapacitet och bidra till framtida produktionssuccéer.
Contact information
Mailing address
Sned­gatan 1
34250 Vislanda
Visiting address
Sned­gatan 1
34250 Vislanda
Region
Alvesta
Kronobergs county
Sweden
Organization id:
556282-7633
Founded: 1986
Employees: 30
English description is missing, swedish description below.

Vi finns för närvarande representerade på sju marknader: Danmark, Estland, Finland, Lettland, Litauen, Norge och Sverige, vilket gör oss till den största leverantören av maskiner, verktyg, service och support till verkstadsindustrin i Norden och Baltikum.

Vårt motto är ”simply better performance” och vi anser att vår roll är att ge dig förutsättningar för att prestera bättre. Vi fokuserar på goda arbetsrelationer, öppen kommunikation och sunt förnuft, vilket vi ser som ett recept för ett gott samarbete över nationsgränser, språk och kulturer.

Duroc Machine Tool är en del av det börsnoterade bolaget Duroc AB som äger, driver och utvecklar företag som är verksamma inom industri och handel.

Latest ads from Duroc Machine Tool AB

All 125 objects by this company

Agents

BIG, Japan (General agent)
Världsledande tillverkare av kraftspännchuckar. Fasverktyg och vändskärsfräsar.
Ceratizit, Switzerland
Komplett vändskärsprogram.
Conzella, United Kingdom
Doosan, Korea, Republic of (General agent)
(tidigare Daewoo) är en av världens största verktygsmaskintillverkare med en starkt ökande marknadsandel i Sverige och Europa. Doosan-gruppen är en av Koreas äldsta industrigrupper, grundat 1896 och startade tillverkningen av verktygsmaskiner 1976. Bred produktpalett av svarvar, fleropar och borrverk, avancerad teknik och enastående driftsäkerhet har gjort kunder och Doosan’s distributörer till vinnare. Huvudfabriken ligger i Changwon, Korea en timmes flygresa från Seoul. För Europamarknaden har Doosan ett supportcenter norr om Düsseldorf för reservdelar och service. Sedan 2010 är Doosan Technical Center öppnat hos Duroc Machine Tool
FORKARDT, Germany (General agent)
Svarvchuckar.
FPT, Italy (General agent)
Flerops maskiner
FRAISA, Switzerland (General agent)
Snabbståls- och hårdmetallfräsar, borrar och gängtappar.
HILMA, Germany (General agent)
Skruvstycken, fastspänningsutrustning.
HWR Spanntechnik, Germany
Präglingssystem för runda detaljer.
LANG, Germany (General agent)
Skruvstycken, präglingsutrustning, nollpunktssystem och automatiseringsutrustning.
MEP, Italy
Kapmaskiner för stål och metall.
MT Tool, Italy
Drivna verktyg.
Nagel, Germany
Heningsmaskiner och heningsverktyg.
NTR, United Kingdom
Verktygsrenovering.
OTT, Germany
Modulär spännteknik.
PIG, Netherlands (General agent)
Absorbenter.
RIGIBORE, United Kingdom
Arborrverktyg och stegverktyg.
Roemheld, Germany (General agent)
Fixturer och uppspänning
SAV Spann- Automations- Normteiletechnik, Germany
Magnetbord och magnetutrustningar.
Speroni, Italy
Verktygsförinställningsutrustning.
STARK, Germany (General agent)
Nollpunktssystem.
STEIDLE, Germany
Minimalsmörjning.
WAGNER, Germany
Drivna verktyg.
WITTE, Germany (General agent)
Fixtureringssystem, jiggar, mätutrustning.

Contacts

Lena Hammarström
0472-360 07
0767-761500
Anders Svensson
08-6302300
Mikael Högberg
0706706984
Robert Puekker
Sales manager Machine
+46(0)732542990
Christian Royal
+45 86 41 20 11

LATEST NEWS

- News from the industry
5/15/2024
Jordfelsbrytare uppfyller europeiska standarder 71% av styrelser tonar ner cyberriskernas allvarGenerativ AI förändrar mjukvaruutvecklingenSårbarheter utnyttjas 43 procent snabbare Jättetak får nytt luftrenande tätskikt
5/14/2024
Montico ny utbildningsaktörYstaMaskiner present­erar nytt kättinghuvud Vårt modulära PLC Handla bra grejer till jobbetAllt fler superdatorer drivs med AMD
5/13/2024
FactoryTalk Optix FANUC Nordic välkomnar Bob Struijk som VDAnpassning och bearbetning Swecons marknadschef framtidsspanarLättanvänd mjukvara för byggledning
5/10/2024
Swecon ny återförsäljare Ruggade IT-lösningar för försvar och säkerhetProduktivitet i fokusRädda reliken En vecka kvar till Elmia Produktionsmässor
5/9/2024
Nyttja både plastens och metallens egenskaper