LATEST NEWS

- News from the industry

Så är tillverkning on-demand ett starkt stöd för innovation

Från att designa nya produkter till att omvandla tillverkningsprocesser
Innovation är otvivelaktigt en nyckeltillgång inom tillverkningsindustrin och för ingenjörer i synnerhet. Och det är här som Xometry, en global aktör inom tillverkning on-demand kommer in i bilden.

Vad gäller innovation är tid verkligen en avgörande faktor. Därför finns det inget bättre sätt att få tag på delar mer effektivt än med en partner som har all den nödvändiga produktionskapaciteten på en enda dedikerad plattform.

Kortare projekttider och hög produktionskapacitet


Xometrys stora nätverk med över 2 000 certifierade leverantörer över hela Europa, är kapabelt till att leverera snabba ledtider och konkurrenskraftiga priser. Företaget erbjuder över 15 tillverkningsprocesser från mer traditionella metoder till moderna tillverkningstekniker:

CNC-bearbetning: CNC-svarvning, fräsning och borrning
Plåttillverkning: laser, plasma- och vattenskärning, bockning
3D printing: FDM, MJF, SLS, SLA, DMLS, carbon DSL, och polyjet
⦁ Formsprutning: plastsprutning, övergjutning och insatsgjutning
⦁ Pressgjutning: pressgjutning med varm och kall kammare
⦁ Vakuumgjutning: låg kostnad och snabba ledtider för högkvalitativa plastdelar

Xometry stöttar ingenjörer och företag med deras tillverkningsprojekt för både prototyp- och serieproduktion. Deras team med experter kan ge rådgivning kring din design och genomförbarhet baserat på 3D-modeller för att säkerställa att dina prototypdelar produceras felfritt. När designen är formad kan du börja massproducera dina delar. Om du har ett brådskande högvolymsprojekt kan Xometry arrangera samtidig produktion vid flera platser för att hålla utmanande deadlines.

Omedelbara offerter online med bara några klick


Xometrys AI-baserade omedelbara offertverktyg är en onlineplattform som använder beräknande geometrialgoritmer för att analysera 3D-modeller för att precist rendera designdetaljer för att tillverka och granska delars komplexitet. De här algoritmerna är inspirerade av sättet som maskinister analyserar delars designer, och det är resultatet av ett kontinuerligt samarbete mellan Xometrys expertmaskinister och team inom beräknande geometri.

Det enda du behöver göra är att ladda upp en 3D-design så kommer det omedelbara offertverktyget ge dig det bästa möjliga och konkurrenskraftigaste priset för dina delar. Om du ändrar teknik och material kan du se hur priset ändras. Det här utvecklade systemet stöttar ingenjörer och produktdesigners som letar efter en pålitlig partner för att ge beräkningar för olika delar och prototyper samtidigt som du sparar tid.

Tillverkning on-demand passar för olika användningsområden


Under åren har Xometry hjälpt en rad brittiskt baserade företag inom flera olika industrier med deras innovativa projekt. Xometry har tillhandahållit:

⦁ Hybrid Marine Ltd med mekaniska komponenter för att producera deras hybridmotorer för marina byggnationer som kombinerar förbränningsmotorer med elektriska motorer, generatorer och batterier

⦁ ConnectomX med CNC-bearbetade delar för deras katana-mikrotomer (elektroniskt vetenskapliga enheter som används för biologisk forskning). Det här innovativa projektet gjorde dem till en pionjär på den här specifika marknaden

⦁ Warwick Moto med 5-axlade CNC-bearbetade delar för att producera en grundram för en avancerat innovativ elektrisk supercykel. Ett tvärvetenskapligt team med 25 studenter och akademiker jobbar i framkanten för elektrisk motorsport

Det som alla de här företagen har gemensamt är att de är övertygade om att Xometry erbjuder ett effektivt sätt att få tag på anpassade delar genom snabb produktion till ett konkurrenskraftigt pris.

Upptäck hur Xometry kan stötta ditt projekt nu

Contact information

Xometry Europe GmbH

Mailing address
Ada-lovelace-str. 9,
85521 Ottobrunn
Region
Germany
Organization id:
318027176
Founded: 2013
Employees: 512
Welcome to Xometry Europe

Manufacturing on Demand
With over 2,000 manufacturers in Europe, our network has the capacity you need for prototyping and production.

Massive Network Capacity
Instantly access the production capacity of over 2,000 manufacturers with wide-ranging capabilities and certifications across 25 European countries. From your desktop. Strict NDA with our network to protect privacy.

Instant Quoting Engine
Get DFM feedback, lead times, and pricing in a matter of clicks, not days. Xometry IQ℠ puts Data Science to work for you so you can easily choose the optimal price/lead time option for your project. Compatible with STEP, Mesh, Parasolid, and ACIS files.

Status Updates and Guaranteed Quality
With strong quality assurance and regular status updates, you can trust that your part will arrive right, and right on time.

Feel free to contact us!

Certifications

ISO 9001:2015

Contacts

Anna Bergkvist
+34 617 512 577

Videos

Xometry Europe is Your One-Stop Shop for Manufacturing On-Demand

LATEST NEWS

- News from the industry
5/10/2024
Produktivitet i fokusRädda reliken En vecka kvar till Elmia ProduktionsmässorVidareutvecklat OEM-slangpumparUtökar AI-flexibilitet över hybridmolnet
5/9/2024
Nyttja både plastens och metallens egenskaper
5/8/2024
RobotCenter Laxå säljer SvetsrobotstationCold forging via sourcing groups Upptäck InnovationenOlsons utökar produktkatalogen Belysning och indikering i samma lampa
5/7/2024
Industritorget expanderar Lasermaskiner för precision och effektivitet Låt oss integreraProtolabs utökar funktionaliteten RMS har allt för lagret
5/6/2024
Swecon erbjuder tilt­spinner för minigrävareInspodagen 2024 i TanåsABB utvidgar portföljenSvensk vindkraftexpertis eftertraktad i TysklandBOLIST Byggfest