LATEST NEWS

- News from the industry

Protolabs utökar funktionaliteten

Investerar i nya maskiner
Protolabs utökar funktionaliteten och lägger grunden för framtiden med investeringar i nya maskiner och system och ett nytt 3D-printmaterial för Multi Jet Fusion.

Protolabs, en global ledare inom digital tillverkning meddelar idag ytterligare expansion inom additiv tillverkning. Företaget har installerat två nya HP Jet Fusion 5600 Series 3D printing system och introducerar ett nytt material för 3D-print: PA 12 Glass Beads Smooth Grey. De nya HP Jet Fusion 3D-printsystemen ger ökad flexibilitet för kunder att producera de komponenter och prototyper de önskar, till högre kvalitet och bättre repeterbarhet. Det nya materialet PA 12 Glass Beads Smooth Grey kompletterar Protolabs existerande breda utbud av material och öppnar upp nya applikationsmöjligheter inom en rad branscher tack vare materialets specifika egenskaper och funktionalitet.

PA12 Glass Beads Smooth Grey - stabilitet och pålitlighet
PA12 Glass Beads Smooth Grey är ett plastmaterial som ger avsevärda fördelar och flexibilitet för additiv tillverkning inom en rad branscher. Polyamidpärlorna, som innehåller 40 procent glas, används vid multi-jet fusion och har högre värmeresistens än ofyllda polyamider och mycket bra motstånd mot förslitning på lång sikt. Glaspärlorna ger materialet lägre slag- och draghållfasthet jämfört med andra nylonmaterial, vilket förhindrar deformering även vid höga temperaturer. PA12 Glass Beads Smooth Grey är därför särskilt väl anpassat för kapslingar och kontrollskåp i miljöer som utsätts för hög värme, som exempelvis motorkylsystem. Materialet har dessutom toleranser på +/- 0,25mm till 0,002 mm/mm.

– Särskilt inom bilindustrin, men även i andra branscher, ställs extremt höga krav på komponenter, säger Andrea Landoni, EMEA 3DP Product Manager på Protolabs.

– Vi ser oss själva som en partner som kan göra det som till en början ser omöjligt ut. Det nya materialet PA12 Glass Beads Smooth Grey innebär att vi kan erbjuda fler möjligheter för dessa krävande branscher. Det är därför ett viktigt tillägg till vårt redan omfattande erbjudande för att förvandla våra partners idéer till verklighet, tillägger Andrea Landoni.


Ledande 3D-printlösningar från HP Jet Fusion 5600-serien
Protolabs installerar även två nya HP Jet Fusion 5600 Series 3D-printsystem, vilket gör företaget till ett av de första inom EMEA med tillgång till den nya avancerade printteknologin och understryker Protolabs ledande roll inom additiv tillverkning.

– Vi har alltid prioriterat att flytta fram positionerna och expandera maskinparken i vårt europeiska 3DP-center för att behålla vår pionjär-roll i branschen, förklarar Andrea Landoni.

– Köpet visar inte bara att vi investerar i vår egen funktionalitet och nyttjar vår fördelaktiga ekonomiska situation för att utöka kapaciteten. Det understryker dessutom hur viktigt det är för oss att hela tiden ge våra kunder bästa möjliga support genom att erbjuda enastående kvalitet och utomordentliga produkter, avslutar Andrea Landoni.

HP Jet Fusion 5600 series-systemet kännetecknas av tillförlitlig, effektiv och skalbar produktion. Optimerade printmoder, kalibreringar och lika extremt väl matchade hårdvarukomponenter ger högre reproducerbarhet av högkvalitets-komponenter. HP-printrarna i serien garanterar inte bara tillverkning av exakta prototyper, utan även robusta slutkomponenter. Printrarna möjliggör dessutom förbättrad övervakning av hela printprocessen, vilket ger en enastående kvalitetsförbättring av slutprodukten. Den färdiga produkten har dessutom en mer homogen yta med knappt synliga linjer för uppbyggnadsytorna.

– Det är spännande att kunna leverera HP:s branschledande 3D-printteknologi till Protolabs, som ett led i vår strävan efter bästa kvalitet och innovationer som kan förändra alla våra liv, säger Fabian Schuster, Application Engineer på HP Personalization & 3D Printing.

– Vi kommer att fortsätta leverera avgörande teknologi till Protolabs, en partner som vet hur man kombinerar praktisk erfarenhet med expertis inom 3D-printområdet för våra slutkunder, avslutar Fabian Schuster.

För mer detaljerad information om möjligheterna med Multi Jet Fusion (MJF) 3D-print, bjuder Protolabs och HP in alla intresserade till ett gemensamt webinar 14 maj 2024 klockan 14.00 (CET). Förutom information om fördelarna och de senaste applikationerna inom MJF 3D-printning berättar även våra experter om fördelarna med och tillverkning i vårt nya material P12 Glass Beads Smooth Grey.

För att registrera dig på webinariet, gå till: https://register.gotowebinar.com/register/5431564790354909785
Contact information
Mailing address
Halesfield 8
TF74QN Telford
Visiting address
Sickla Industriväg 3
13154 Nacka
Region
United Kingdom
Organization id:
5366160
Founded: Not specified
Employees: Not specified
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till Protolabs!

Företaget grundades 1999 av Larry Lukis, en framgångsrik entreprenör och datanörd. Han ville radikalt minska tidsåtgången för att ta fram formsprutade prototypsdelar.

Hans lösning var att automatisera den traditionella produktionsprocessen genom att utveckla en komplex mjukvara som kommunicerade med ett nätverk av fräsar och pressar. Till följd av detta kunde plast- och metalldelar produceras på en bråkdel av den tid det tidigare hade tagit.

Hur vi kan hjälpa
Snabbare produktutveckling, minskade kostnader och optimerad leveranskedja med 3D-utskrifter, CNC-bearbetning och formsprutning som tekniken möjliggör.

Välkommen att kontakta oss!

Certifications

ISO 13485:2016 – ISO 14001:2015 – ISO 45001 – ISO 9001:2015

Contacts

Stephan Garber
+46 (0) 8 408 391 59

Videos

This is Digital Manufacturing

This is Digital Manufacturing
We Are Local: CNC Machining at Protolabs

LATEST NEWS

- News from the industry
5/15/2024
Jordfelsbrytare uppfyller europeiska standarder 71% av styrelser tonar ner cyberriskernas allvarGenerativ AI förändrar mjukvaruutvecklingenSårbarheter utnyttjas 43 procent snabbare Jättetak får nytt luftrenande tätskikt
5/14/2024
Montico ny utbildningsaktörYstaMaskiner present­erar nytt kättinghuvud Vårt modulära PLC Handla bra grejer till jobbetAllt fler superdatorer drivs med AMD
5/13/2024
FactoryTalk Optix FANUC Nordic välkomnar Bob Struijk som VDAnpassning och bearbetning Swecons marknadschef framtidsspanarLättanvänd mjukvara för byggledning
5/10/2024
Swecon ny återförsäljare Ruggade IT-lösningar för försvar och säkerhetProduktivitet i fokusRädda reliken En vecka kvar till Elmia Produktionsmässor
5/9/2024
Nyttja både plastens och metallens egenskaper