LATEST NEWS

- News from the industry

ELESA vinner Good Design® Award

För innovativa M.2000-SWM
ELESA, ledande inom design och tillverkning av standardkomponenter för den mekaniska industrin är stolta över att kunna meddela att dess handtag M.2000-SWM med monostabil brytare och LED-indikatorlampa har belönats med det prestigefyllda Good Design® Award av The Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design. Detta erkännande uppmärksammar företagets engagemang för modern och teknisk innovation.

Good Design® grundades i Chicago 1950 och uppmärksammar produkter och branschledare som har tänjt på gränserna för design och tillverkning. Det syftar till att skapa medvetenhet om samtida design och hedra dem som har kartlagt nya riktningar för innovation på den globala marknaden.

Den prisbelönta produktserien med handtag M.2000-SWM är en del av dem som är mycket uppskattade.

Dessa handtag kombinerar funktionalitet, ergonomi och modern design och är designade för montering på maskindörrar eller skydd inom industrisektorn. The integrerar sömlöst flera funktioner för att ge optimal prestanda och säkerhet.

Med en kompakt form och ett ergonomisk ovalt tvärsnitt erbjuder M.2000-SWM ett säkert och bekvämt grepp, även när operatören bär arbetshandskar. Handtaget integrerar funktionerna hos en komponent för öppning/stängning av dörrar eller maskinskydd, en flerfärgad signalljuspelare och en kontrollbox med säkerhetskontakter. Handtaget finns i versioner med direktutgång från elkabeln eller med standardkontakt.

"We are honoured to receive this new award, which is evidence of our dedication to innovation and quality," sa Carlo Bertani, Managing Director och Board Member hos Elesa. “This achievement is a testament to the ability and expertise of our team. We are proud to have developed a product that truly stands out in the market. This recognition, added to the previous four (Leap Awards in 2022, IF Design Award and ADI Design Index in 2023 and German Design Award this year), further validates our commitment to creating cutting-edge solutions for our customers."

Priserna återspeglar företagets kontinuerliga engagemang för att tillhandahålla innovativa lösningar som möter kundernas föränderliga tekniska behov.
Contact information
Mailing address
Djupdals­vägen 27
19251 Sollentuna
Region
Sollentuna
Stockholms county
Sweden
Organization id:
556639-0281
Founded: 2003
Employees: 5
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till Elesa Scandinavia AB

Elesa: komponenter för mekanisk industri.

Världsledande inom konstruktion, tillverkning och distribution av standardkomponenter i plast och metall för mekanisk industri.

Vi grundades 1941, ELESA är en internationell referens för standardkomponenter avsedda för mekaniska, maskiner och industriell utrustning.

En god kombination av teknik och design som har gett upphov till en diversifierad produktion tack vare det konstanta engagemanget att följa utvecklingen inom konstruktionsplaster och teknik kring metaller.

Vi har en företagskultur fast inriktad på produktkvalitet i kombination med en medfödd känslighet för design och ergonomisk forskning har lett till skapandet av produkter unika och igenkännbara i världen som ELESA produkter.

År 2003 grundades Elesa Scandinavia AB med syfte att kunna erbjuda en effektiv teknisk service och lager av standardprodukter för att uppfylla de lokala kundernas önskemål. Det nära samarbetet med ELESA:s F&U-avdelning gör det möjligt att studera speciella tekniska lösningar baserade på kundönskemål och kundanpassning av standardprodukter.

Om Elesa:
• 300 Patent och mönsterskydd
• 56 Utmärkelser för industriell design
• Världsomspännande distribution
• 55.000 produktkoder tillgängliga på lager
• Kundanpassade lösningar
• Teknisk kompetens i kundens tjänst

Certifications

ISO 14001:2015 – ISO 9001:2015 – OHSAS 18001 – Syna Högsta Kreditklass (2020)

Contacts

Alfred Jangbratt
08 509 087 23
Andreas Mattsson
08 509 087 21

Videos

When colour is a value

When colour is a value
Historian

LATEST NEWS

- News from the industry
5/15/2024
71% av styrelser tonar ner cyberriskernas allvarGenerativ AI förändrar mjukvaruutvecklingenSårbarheter utnyttjas 43 procent snabbare Jättetak får nytt luftrenande tätskikt Normative lanserar idag flera nya funktioner
5/14/2024
Montico ny utbildningsaktörYstaMaskiner present­erar nytt kättinghuvud Vårt modulära PLC Handla bra grejer till jobbetAllt fler superdatorer drivs med AMD
5/13/2024
FactoryTalk Optix FANUC Nordic välkomnar Bob Struijk som VDAnpassning och bearbetning Swecons marknadschef framtidsspanarLättanvänd mjukvara för byggledning
5/10/2024
Swecon ny återförsäljare Ruggade IT-lösningar för försvar och säkerhetProduktivitet i fokusRädda reliken En vecka kvar till Elmia Produktionsmässor
5/9/2024
Nyttja både plastens och metallens egenskaper