LATEST NEWS

- News from the industry

DENIOS miljöcontainer får toppbetyg i brand­kammartest

Brandkammartesterna som EFECTIS gör består av flera olika moment
Testinstitutet EFECTIS, i Frankrike, har genomfört en ny omgång brandkammartester och den här gången är det DENIOS brandklassade miljöcontainer RFP SD med skjutdörrar som granskats och belönats med toppbetyg.

Brandkammartesterna som EFECTIS gör består av flera olika moment där systemet testades för brandmotstånd (bärförmåga), avskiljning (rumsstängning) och isolering (värmeisolering). Under experimentet testades och godkändes tre brandmotståndsklasser samtidigt, enligt EN 13501: REI-1-60, REI-2-90 och REI-2-120.

Med detta test har DENIOS brandklassade miljöcontainer RFP SD uppfyllt EU-kommissionens system för brandprovning samt klassificering av byggprodukter och konstruktioner. Därmed uppfylls kraven för CE – märkning och ETA (europeiskt godkännandecertifikat för icke-harmoniserade byggprodukter).

Första tillverkaren i världen att klara testet

– Det tog 1,5 år att realisera projektet men nu är DENIOS den första tillverkaren i världen som klarat ett brandskyddstest under 120 minuter, enligt den europeiska brandskyddsstandarden EN 13501 för en brandklassad miljöcontainer med skjutdörrar. Det är en milstolpe för oss på DENIOS men även ett bevis på hur en tillverkare kan gå i bräschen för ny teknik och höja standarden för förvaring av brandfarlig vara, säger Linus Jacker, VD på DENIOS AB.

Eftersom de flesta leverantörerna inte testar sina förvaringslösningar i offentliga tester, riskerar det att lämna konsumenterna ovetande om riskerna med ett bristfälligt brandskydd. I Frankrike och Tyskland manar myndigheterna till de som förvarar brandfarliga kemikalier att undvika dessa otestade förvaringsmodeller.

– På DENIOS har vi en lång tradition av att testa och certifiera våra produkter för att kunna ge den säkerheten som vi utlovar. Skulle vi dra paralleller mellan kemikalieförvaring och bilar är det väldigt få som skulle köpa en bil som inte är krocktestad. Så skulle det vara även inom kemikalieförvaringen, säger Linus Jacker.

Hög dimensionering av miljöcontainern tack vare de extra stora skjutportarna

Den brandklassade miljöcontainern RFP SD med skjutdörrar är lämplig för förvaring av miljöfarliga och brandfarliga ämnen och ger förutom brandskydd, hög förvaringskapacitet för upp till 48 fat eller 12 IBC. De automatiska skjutdörrarna är speciellt utvecklade av DENIOS och uppfyller EN 16034. Med fjärrkontroll kan skjutportarna manövreras från gaffeltrucken.

– Tanken med skjutdörrarna är att effektivisera arbetet för truckförare som kan öppna dörrarna med enbart en knapptryckning. Eftersom man då slipper risker med vindlaster ökar både säkerheten och flödet i arbetsprocessen till det bättre. Det känns kul att vara först ut på marknaden och vad jag vet har ingen konkurrent någon liknande förvaringslösning i dagsläget, avslutar Linus Jacker, VD på DENIOS AB.


Elina Pöyliö Jacker
Pressansvarig Marknad
elP@denios.se
0727-311710
Contact information
Mailing address
Dator­gatan 3
56133 Huskvarna
Visiting address
Dator­gatan 3 5tr
56133 Huskvarna
Region
Jönköping
Jönköpings county
Sweden
Organization id:
556613-7930
Founded: 1986
Employees: 8
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till DENIOS AB

I mer än 30 år har vi hjälpt företag - oavsett om det är ett tvåmansföretag eller en stor koncern - att leva upp till det ökande ansvaret och minimera riskerna för människa och miljö vid hanteringen av kemikalier. Med förvaringslösningar, där man kan lagra farliga ämnen på ett säkert och lagenligt sätt. Med produkter, som underlättar hanteringen och skyddar personalen från kontakt med skadliga substanser. Med rådgivning kring säker förvaring och hantering av kemikalier. Med förbrukningsprodukter så som spillskydd, absorbenter och trasor.

Som PARTNER FÖR MILJÖN erbjuder vi våra kunder en säker helhetslösning med produkter och kunskap för smidigare och säkrare kemikaliehantering. Utöver våra standardprodukter utvecklar vi koncept och lösningar för lagring och hantering av farliga ämnen, hela vägen till individuellt planerade lösningar, specialanläggningar och stora anläggningar.

För detta ändamål erbjuder vi en kompetent projekthandläggning - från rådgivning och planering via egen produktion och montering till kontroll och driftsstart. Välkommen att kontakta oss!

Certifications

ISO 14001:2008 – ISO 9001:2000

Contacts

Elina Pöyliö
036-39 56 60

News related to the company

Videos

Påkörningsskydd och avspärrningar

Påkörningsskydd och avspärrningar
Förvaringsskåp plåt
Hurtsar från DENIOS
Fatkärra SecuComfort
Test av uppsamlingskärl vid brand
Brandklassade kemikalieskåp
Uppsamlingskärl för fat PolySafe
BioX

LATEST NEWS

- News from the industry
11/24/2021
CM605 - En läckströmstång för mätning av likströmmarSäkerhetsutmaningarna med IIoT och Industry 4.0Rekordmånga företag på årets AutomationsdagVälkommen till Plastteknik Nordic 2021Dachser Norway levererar med ny eldriven batteri-lastbilDana Lim har växtvärk och bygger ut igenDescartes tar nästa innovationssteg 2021 det viktigaste året i företagets historiaValeo tar autonom mobilitet till nästa nivå med ny LiDAR-teknik
11/23/2021
Koaxiala elektriska rundmat­ningsbord för exakt position­eringAhlsell stärker sitt verktygserbjudandeBalansering CNC-bearbetning och 3D-utskrift för metalldelarLindab förvärvar den svenska taktillverkaren ProfilplåtRenova prisas för miljöriktig vattenreningÅrets kvinnliga stjärnskottFjärrvärmen i Borås – en guldklimp i klimat­omställningenRobotar tar jobb på H22 City ExpoStockholmarna bryr sig minst om att minimera vattenförbrukningenFärger och framtidstro präglar Ebbepark i LinköpingDEFA utbildar bostadsrätts­föreningar inom elbilsladdningEftermarknaden avgjorde valet för Björnens Entreprenad AB
11/22/2021
Dimgenerator skyddar butiker från inbrottABB levererar robot i guldfärgPeab förvärvar byggrätter på Lilla Essingen i StockholmIVECO levererar 1 064 gasdrivna S-WAY-lastbilarBravida etablerar sig i HälsinglandInstabox ställer om till eldrivetVi kvinnor behövs i techbranschen!Sveriges nöjdaste fjärr­värmekunder finns i KarlstadVad vill ni att er robot skall kunna göra?Han är Stockholms främste entreprenör 2021
11/19/2021
Smart depåladdning från ABB för Göteborgs nya elbussarNya spiralformade PTFE-slangen från Parker Varför är digitalisering så viktigt?HCL Technologies har utsetts till ledare i IDC MarketScapeFörsta spadtaget för Ottosson Truck /Hyundais nya huvudkontorMikael Anjou ny VD för SizesLogistic Contractor etablerar sig med eget kontor i LuleåAdvenica har fått en ny order på cybersäkerhetsprodukterKB Components dubblar sin kapacitet med nytt logistiksystem Formica Capital investerar i ChargeNodeFyra miljoner till forskning
11/18/2021
Carsten Holm A/S utökar sitt sortimentetVolvos största grävmaskin är överraskande snabbSteglös tryck- och vakuumkontroll med IO-LinkABB och Zume påskyndar övergången från engångsplastSchneider Electric lanserar hårdvaruoberoende automationsplattformStora Ensos hållbarhets­rapport erhåller prisZebware blir partner med Wasabi HCL ska hjälpa till att förbättra Euroclears digitala landskapNimo-KG levererar 17 maskinerDachser Denmark testar transporter med HVO-dieselDQC, Endeavor och Orango byter namn till FellowmindHållbara konstruktions­material levereras till seismiskt område på Island
11/17/2021
Kvävgasframställning on-site sänker kostnaderna med nästan 300.000 kronor per årJernbro breddar sitt erbjudandeNy generation kvalitets­verktyg från Osborn InternationalVi organiserar dina kablageBioolja från befintliga värmeverkSvenska planglas­leverantören Glasgruppen fossilfri!Hållbar industri, innova­tioner och infrastrukturLär dig mer om reparbete och fallskydd på Fastighets­mässan