LATEST NEWS

- News from the industry

Därför är 5-axlig bearbetning så effektivt

Framtidens fräsning som möjliggör tillverkningen av komplexa komponenter
5-axlig vertikal fräsning representerar en avancerad teknik inom bearbetningsindustrin som möjliggör skapandet av komplexa former med minimala omspänningar. Denna artikel ger en översikt över funktionerna och fördelarna med 5-axlig vertikal fräsning och dess mångsidiga tillämpningar.

Det här kännetecknar 5-axlig vertikal fräsning


5-axlig vertikal fräsning innebär att arbetsstycket bearbetas av ett vertikalt fräsverktyg med styrd simultan förflyttning längs X, Y och Z-axlarna, samt rotation av en eller flera av dessa axlar. Genom att integrera denna teknik kan komplexa former skapas med hög precision och effektivitet.

Fördelar med 5-axlig fräsning


Bearbetning med 5-axliga fräsmaskiner kommer med en rad olika fördelar, däribland är några:

Förhöjd effektivitet: 5-axliga fräsmaskiner möjliggör komplex bearbetning av arbetsstycken med färre uppspänningar, vilket minskar behovet av att ändra uppspänning och byta verktyg. Detta sparar både tid och minimerar risken för fel, vilket resulterar i snabbare produktion och frigjord tid för andra utvecklingsinsatser.

Kortare omställningstider: Med 5-axliga CNC-fräsmaskiner minskar behovet av fixturändringar avsevärt. Maskinen kan bearbeta flera sidor av arbetsstycket utan att uppspänningen behöver justeras, vilket resulterar i färre uppspänningar och kortare tid för repetitiva processer.

Mer precision: Genom 5-axlig bearbetning kan avancerade former och delar skapas med hög precision och säkerhet. Detta möjliggör utveckling av innovativa och konkurrenskraftiga produkter av hög kvalitet på kortare tid och med minskad risk för fel, vilket gör att metoden frekvent används för tillverkning av komplexa komponenter inom industrier som medicin och rymdindustrin.

Flexibilitet:
5-axlig bearbetning möjliggör tillverkning av komplexa former med hög precision och säkerhet. Detta främjar utvecklingen av innovativa och konkurrenskraftiga produkter av hög kvalitet på kortare tid och med minskad risk för fel.

Långsiktig kostnadseffektivitet: 5-axliga fräsar, även om de kan vara kostsamma att installera i början, resulterar i långsiktiga besparingar genom att minska omställningstider och behovet av manuellt arbete. Dessutom kan antalet nödvändiga maskiner minska, vilket sparar både utrymme och kostnader i produktionsmiljön.

Vilka branscher nyttjar denna teknik?


5-axlig vertikal fräsning används brett inom en mängd olika branscher, inklusive flyg- och rymdindustrin, medicinsk teknik, fordonsindustrin och legotillverkningsindustrin. Denna avancerade teknik är viktig för tillverkning av komponenter och detaljer med hög precision och komplexa geometrier.

Pålitliga industrimaskiner från Duroc Machine Tools


Optimera din produktionsprocess med pålitliga industrimaskiner från Duroc Machine Tools, däribland 5-axliga vertikala fräsmaskiner från välkända varumärket DN Solutions. Utforska Duroc Machine Tools breda sortiment idag och ta nästa steg mot effektivare bearbetningslösningar.
Contact information
Mailing address
Sned­gatan 1
34250 Vislanda
Visiting address
Sned­gatan 1
34250 Vislanda
Region
Alvesta
Kronobergs county
Sweden
Organization id:
556282-7633
Founded: 1986
Employees: 30
English description is missing, swedish description below.

Vi finns för närvarande representerade på sju marknader: Danmark, Estland, Finland, Lettland, Litauen, Norge och Sverige, vilket gör oss till den största leverantören av maskiner, verktyg, service och support till verkstadsindustrin i Norden och Baltikum.

Vårt motto är ”simply better performance” och vi anser att vår roll är att ge dig förutsättningar för att prestera bättre. Vi fokuserar på goda arbetsrelationer, öppen kommunikation och sunt förnuft, vilket vi ser som ett recept för ett gott samarbete över nationsgränser, språk och kulturer.

Duroc Machine Tool är en del av det börsnoterade bolaget Duroc AB som äger, driver och utvecklar företag som är verksamma inom industri och handel.

Latest ads from Duroc Machine Tool AB

All 125 objects by this company

Agents

BIG, Japan (General agent)
Världsledande tillverkare av kraftspännchuckar. Fasverktyg och vändskärsfräsar.
Ceratizit, Switzerland
Komplett vändskärsprogram.
Conzella, United Kingdom
Doosan, Korea, Republic of (General agent)
(tidigare Daewoo) är en av världens största verktygsmaskintillverkare med en starkt ökande marknadsandel i Sverige och Europa. Doosan-gruppen är en av Koreas äldsta industrigrupper, grundat 1896 och startade tillverkningen av verktygsmaskiner 1976. Bred produktpalett av svarvar, fleropar och borrverk, avancerad teknik och enastående driftsäkerhet har gjort kunder och Doosan’s distributörer till vinnare. Huvudfabriken ligger i Changwon, Korea en timmes flygresa från Seoul. För Europamarknaden har Doosan ett supportcenter norr om Düsseldorf för reservdelar och service. Sedan 2010 är Doosan Technical Center öppnat hos Duroc Machine Tool
FORKARDT, Germany (General agent)
Svarvchuckar.
FPT, Italy (General agent)
Flerops maskiner
FRAISA, Switzerland (General agent)
Snabbståls- och hårdmetallfräsar, borrar och gängtappar.
HILMA, Germany (General agent)
Skruvstycken, fastspänningsutrustning.
HWR Spanntechnik, Germany
Präglingssystem för runda detaljer.
LANG, Germany (General agent)
Skruvstycken, präglingsutrustning, nollpunktssystem och automatiseringsutrustning.
MEP, Italy
Kapmaskiner för stål och metall.
MT Tool, Italy
Drivna verktyg.
Nagel, Germany
Heningsmaskiner och heningsverktyg.
NTR, United Kingdom
Verktygsrenovering.
OTT, Germany
Modulär spännteknik.
PIG, Netherlands (General agent)
Absorbenter.
RIGIBORE, United Kingdom
Arborrverktyg och stegverktyg.
Roemheld, Germany (General agent)
Fixturer och uppspänning
SAV Spann- Automations- Normteiletechnik, Germany
Magnetbord och magnetutrustningar.
Speroni, Italy
Verktygsförinställningsutrustning.
STARK, Germany (General agent)
Nollpunktssystem.
STEIDLE, Germany
Minimalsmörjning.
WAGNER, Germany
Drivna verktyg.
WITTE, Germany (General agent)
Fixtureringssystem, jiggar, mätutrustning.

Contacts

Lena Hammarström
0472-360 07
0767-761500
Anders Svensson
08-6302300
Mikael Högberg
0706706984
Robert Puekker
Sales manager Machine
+46(0)732542990
Christian Royal
+45 86 41 20 11

LATEST NEWS

- News from the industry
4/8/2024
Heimstaden tar hjälp av AI-teknik tado° introducerar smart laddningslösning AlixLabs announces EU-wide APS TrademarkAlutrade fortsätter tradi­tionen med vinstdelning Automatisk biltvätt med smart teknik
4/4/2024
Officiell återförsäljare av RotoclearXometry Förbättrar med Xometry.ProSG Maskin firar 60 årHMS Networks och Red Lion Controls samarbetarÖver 54 miljarder cookies på dark web
4/3/2024
Samarbetet Clip-Lok SimPak och Wing Lift™Hallå där Jens KjellssonDen osynliga hjälten Välj rätt grävskopa AMIC Group förvärvar Tramo ETV och Unitrafo
4/2/2024
Att välja rätt skyddsnätArmor™ PowerFlex® Den viktiga spridarplattan!IRC har fått sin största order hittills Besök Iscar Sverige på mässan
3/29/2024
Vad du behöver veta när du köper ny kompressorLaserskärmaskinernas kritiska roll Maskinsvärdens roll för effektivt skogsarbeteNyhet för massflödes­mätare och regulatorer Kabeltrumvagnar underlättar kabelarbetet