LATEST NEWS

- News from the industry

ADI Design Index: valde ELESA M.2000-SWM

Handtag med monostabil brytare och LED-indikatorlampa
ADI Design Index 2023-valet presenterade förvalet i Milano för Compasso d’Oro (Golden Compass), det prestigefyllda och äldsta italienska designpriset som anordnas av ADI, Association for Industrial Design. Mot bakgrund av ADI Design Museums permanenta utställning i Milano, som skapades för att bevara och främja katalogen över projekt som tillhör Compasso d’Oro Awards historiska samling (som inkluderar två ELESA-produkter som vann priset 1994), står denna samling som är en del av Italiens nationella kulturarv och är erkänd av Ministry of Cultural Heritage som varande av exceptionellt konstnärligt och historiskt intresse.

Varje år granskar Permanent Design Observatory – institutionen ADI som består av flera expertpaneler verksamma i hela Italien och centrala paneler – all italiensk designproduktion som kommer att utvärderas av en expertjury och väljer ut produkter som sticker ut för sin originalitet och funktionella och typologiska innovation, för de produktionsprocesser som används, för de material som används och för deras formella syntes. Särskild uppmärksamhet ägnas produkter som visar respekt för miljön, offentligt och socialt värde, användarvänlighet, interaktion och Design for all.

Bland de 219 produkter och tjänster som valts ut av ADI Permanent Observatory, indelade i 14 olika temakategorier, finns ELESA:s M.2000-SWM, det nya handtaget med monostabil brytare och LED-indikatorlampa som fick pris i kategorin ”workplace design”. Denna nya och viktiga utmärkelse bekräftar den höga kvalitetsnivån hos ELESA:s nya tekniska lösning, som utmärker sig för karaktären av sin distinkta design och sitt innovativa innehåll, redan erkänd av andra prestigefyllda juryer som LEAP Design Award i USA 2022 och IF Hannover i Tyskland 2023.

Detta ELESA-projekt inkluderas också bland Lombardy Excellences of Design 2023, ett initiativ skapat av Lombardiet i partnerskap med ADI LOMBARDIA för att bekräfta vikten av design i en av Italiens mest industrialiserade regioner, inte bara som en drivkraft för att attrahera nya investeringar, men också för att främja hållbarhetsrelaterad tillväxt och tillväxt av turism.

ADI Design Index-valet visades sedan också ut i Rom på WeGil Space fram till början av december, vilket bevisar att vi vill marknadsföra de bästa designerna även i huvudstaden.

ETT HANDTAG, MÅNGA FUNKTIONER
Handtaget M.2000-SWM är en idealisk kombination av ergonomi, funktionalitet och modern design. Den ovala delen av handtaget ger ett ergonomiskt och säkert grepp för operatörens hand även när man bär arbetshandskar. Den släta ytfinishen gör handtaget lättare att rengöra.

Handtagskroppen är i UL-94 V0 certifierad självslocknande teknopolymer med mikrobrytare med knapp; LED-ljusdiffusorn med RGB är gjord av en självslocknande opalfärgad polykarbonat.

Huvudsakligen används handtaget M.2000-SWM för montering på maskinens skyddsdörrar, med fördelen av en extra funktionalitet förutom den grundläggande i att öppna och stänga maskindörrar. Genom att trycka på knappen kan operatören begära åtkomst till det skyddade området via extern logik. Strömförsörjningskretsen avbryts då, vilket gör det möjligt för operatören att komma in.

Den positiva NC-brytaren (normalt stängd) säkerställer korrekt avbrott i strömförsörjningskretsen. Den kan även fungera som signalljuspelare och som kontrollbox med säkerhetskontakter.

Med lämplig elektrisk anslutning är det möjligt att konfigurera färgerna på LEDremsan för att indikera skyddsstatus.

I sortimentet ingår även det kompletterande bygelhandtaget utan brytare – M.2000 – för en estetisk perfekt kombination av de två handtagen.

Contact information
Mailing address
Djupdals­vägen 27
19251 Sollentuna
Region
Sollentuna
Stockholms county
Sweden
Organization id:
556639-0281
Founded: 2003
Employees: 5
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till Elesa Scandinavia AB

Elesa: komponenter för mekanisk industri.

Världsledande inom konstruktion, tillverkning och distribution av standardkomponenter i plast och metall för mekanisk industri.

Vi grundades 1941, ELESA är en internationell referens för standardkomponenter avsedda för mekaniska, maskiner och industriell utrustning.

En god kombination av teknik och design som har gett upphov till en diversifierad produktion tack vare det konstanta engagemanget att följa utvecklingen inom konstruktionsplaster och teknik kring metaller.

Vi har en företagskultur fast inriktad på produktkvalitet i kombination med en medfödd känslighet för design och ergonomisk forskning har lett till skapandet av produkter unika och igenkännbara i världen som ELESA produkter.

År 2003 grundades Elesa Scandinavia AB med syfte att kunna erbjuda en effektiv teknisk service och lager av standardprodukter för att uppfylla de lokala kundernas önskemål. Det nära samarbetet med ELESA:s F&U-avdelning gör det möjligt att studera speciella tekniska lösningar baserade på kundönskemål och kundanpassning av standardprodukter.

Om Elesa:
• 180 Patent och mönsterskydd
• 42 Utmärkelser för industriell design
• Världsomspännande distribution
• 45.000 produktkoder tillgängliga på lager
• Kundanpassade lösningar
• Teknisk kompetens i kundens tjänst

Certifications

ISO 14001:2015 – ISO 9001:2015 – OHSAS 18001 – Syna Högsta Kreditklass (2020)

Contacts

Alfred Jangbratt
08 509 087 23
Jan Andersson
08 444 44 35
Andreas Mattsson
08 509 087 21

Videos

When colour is a value

When colour is a value
Historian

LATEST NEWS

- News from the industry
2/23/2024
High voltage water heaterFöretag extremt dåligt rustade Verizon Business skapar anpassad privat 5G-miljö Bästa företagsklimatet i Västerbotten 2026Två erbjudanden för lagerlogistik
2/22/2024
Förbättra din arbetsmiljöKvalitetssäkrade begagnade maskiner Tydlighet vid installations­märkningCarita Nero blir ny vd på KlaravikÖka effektiviteten i din tillverkningsprocess
2/21/2024
Det är viktigt att förstå termografins användbarhetFörsäkra dig om att hörseln inte tar skada vid arbetetUpptäck våra senaste produkterEn ny hydraul­cylinder eller renovera de befintliga? Mångsidiga verktyg för formning och bockning
2/20/2024
Effektiva lösningar för industriell luftkomprimeringEn väsentlig kugg i energi­försörjningens maskineriINTELLilight - Testa dig fram för bästa ljuset för stundenStranda AB har investerat i en ny bandsågautomatRätt lyftverktyg är kritiskt för effektiva lyftningar
2/19/2024
Vill du veta hur avfuktning fungerar ?Fiber billigare och ger högsta hastighet i kontorsfastighetCoGig och SSAB i samarbeteWavin förutspår ökad marknadsandel 2024 Unik energilösning för hållbara bostäder