LATEST NEWS

- News from the industry

Wallbox livedemonstrerar

V2X-funktioner med Quasar 2
Wallbox kommer att visa upp sin första CCS-dubbelriktade laddare under Power2Drive i München den 14 - 16 juni.

Wallbox, en global ledare inom laddnings- och energihanteringslösningar för elfordon, lanserar nu Quasar 2, sin första CCS (Combined Charging System)-kompatibla dubbelriktade laddare på The Smarter E Europe, världens ledande utställning för solcellsindustrin i München, Tyskland den 14 - 16 juni.

I Wallbox monter på Power2Drive-mässan (Hall B6, monter 320) kommer besökare att få möjlighet att se livedemonstrationer av Quasar 2 och den dubbelriktade tekniken kopplad till en elbil i verkliga miljöer.

Utöver sin V2X- teknologi kommer Wallbox att visa upp hela sin portfölj av laddnings- och energihanteringslösningar för hem-, halv- och heloffentliga miljöer, inklusive SIRIUS, dess sofistikerade energihanteringslösning som är finalist för Smarter E Award for Outstanding projects.

Wallbox visar upp funktionerna hos sin senaste dubbelriktade laddare
Efter framgångarna med världens första dubbelrikade laddare för hemmet, Quasar, lanserar Wallbox nu den framtidssäkrade, dubbelriktade EV-laddaren Quasar 2. Uppföljaren är designad för att vara kompatibel med nästa generations elfordon. Quasar 2 använder CCS-protokollet för att säkerställa dess kompatibilitet med EV-modeller som lanseras på den europeiska marknaden

Quasar 2 gör det möjligt för elbilsägare att spara på energikostnaderna i hemmet genom V2H- och V2G-funktioner. Studier visar att dubbelriktad laddning årligen kan spara användare upp till 10 000 SEK*, samt bidrar till en mer hållbar vardag samtidigt som lösningen hjälper till att balansera det ökande trycket på elnätet.

Genom Wallbox App kan användare automatiskt schemalägga laddningssessioner när energipriserna är låga eller när solenergi finns tillgänglig och kan samtidigt ladda ur sin bil för att driva sitt hem under elpristoppar, Quasar 2 förvandlar ett elfordon till en kraftfull energienhet. I genomsnitt kan en elbil driva ett europeiskt hem i över 3 dagar.

Användare som har solpanelsinstallationer kan också lagra överskottsenergi i sin elbil under perioder med låg användning och sedan utnyttja denna energi vid en annan tidpunkt, även under elanvändningstoppar, för att minska sitt beroende av nätet samtidigt som användarna kan vara mer energiautonoma och leva mer hållbart.

Live-demo av Quasar 2
Vad: Wallbox kommer att visa upp och hålla en live-demonstration av sin första CCS-kompatibla dubbelriktade elbilsladdare Quasar 2 för den europeiska marknaden, inklusive en frågestund med experterna.
När: Den 14 juni kl. 12:00 - 12:30
Var: Power2Drive-mässan, Wallbox Chargers monter, Hall B6, monter nummer 320
Vem: Eduard Castañeda, medgrundare och Chief Innovations Officer samt Guillem Iváñez, Head of Product, Bidirectional Charging.

Wallbox lanserar även Orion - toppmodern AC-laddare med integrerat MID
Wallbox kommer även att lansera Orion, en högpresterande AC-laddare designad för skalbar och lönsam laddning av elbilar. Orion har utformats för att öka lönsamheten för laddoperatörer genom förbättrad installation, snabbare driftsättning, ökad robusthet och tillförlitlighet samt förbättrad energihantering.

Wallbox kommer att vara värd för två seminarier om deras senaste elbilsladdare i deras monter på The Smarter E Europe.

Seminarium: Orion - lönsam laddning av elbilar
Vad: Wallbox kommer att presentera Orion, den första AC-laddaren med inbyggt MID
När: Onsdag 14 juni, kl. 14.30 samt torsdag 15 juni kl. 15.30
Var: Power2Drive-mässan, i Wallbox monter, Hall B6, monter nummer 320
Vem: Jon Goitia, Wallbox Senior Product Manager samt Lars Schauerhammer (DE), Senior Account Executive DACH

Wallbox avancerade laddnings- och energiledningssystem för elbilar
Wallbox kommer också att visa upp sitt omfattande sortiment av hård- och mjukvarulösningar för hem, företag och offentlig sektor på The Smarter E Europe, inklusive dess avancerade energiledningssystem SIRIUS, som är finalist för The Smarter E Award.

SIRIUS är Wallbox banbrytande energiintelligens som kan integrera elnätet med många distribuerade energiresurser (DER) inklusive solpaneler, EV-laddare, stationära batterier och EV-bilbatterier. SIRIUS balanserar anslutna energiresurser i realtid för att täcka en byggnads energibehov och är designat för att optimera energikostnader och miljöpåverkan. Sirius kan till och med arbeta tillsammans med Quasar 2, Wallbox dubbelriktade laddare, vilket gör att byggnader kan använda en elbilsflotta som en extra energikälla. SIRIUS har visat att det kan spara 50% på dina energiräkningar och minska mängden strömförsörjning som behövs för att driva stora byggnader med hälften.

För mer information och produkttester, vänligen kontakta:
Björn Dahlgren, Northern Link PR för Wallbox
+46 76 160 37 60
bjorn@nlpr.se

Contact information

Northern Link PR i Sverige AB

Mailing address
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Visiting address
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms county
Sweden
Organization id:
556834-7198
Founded: Not specified
Employees: Not specified
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Contacts

Henrik Aare
070-598 22 82

LATEST NEWS

- News from the industry
6/5/2024
Nu introduceras en ny lanseringskampanj Kantvik eller kantpress – vad är skillnaden?Bekvämare liv med uppkopplat kodhandtag Ny maskin från Ras Skadlig kod sprids via Minecraft-tillägg
6/4/2024
ISCAR utökar ett redan stort sortiment Rikstäckande service för centralsmörjning3D print växer kraftigtAmmann slutför förvärvet Framgångsrikt Konvent och 60-årsfirande
6/3/2024
Smidig materialhantering med ledstaplareSkärning när material är värmekänsliga ISCAR QUICK-X-FLUTEÄventyret börjar med Lesjöfors gasfjädrarOLSONS breddar programmet
5/31/2024
3D-printing för flexibel och innovativ tillverkning Karlslunds Marina på Dalarö väljer BioDisc® BN Framtidens svetsmetod Välj rätt kompressor för verkstaden Framstående teknik för effektiv kabelinstallation
5/30/2024
Ravema distribuerar ScandiTools Lännen deltar på Svenska Maskinmässan 2024 Nytillverkning av 77 år gammal reservdelDen optimala restaurangbelysningenVi hjälper företag