LATEST NEWS

- News from the industry

VTRAC firar 20-årsjubileum

Befunnit sig i frontlinjen i kampen mot cyberhot
Cybersecurity Awareness Month har nu inletts och med tanke på den fortsatta globala ökningen av cyberhot behöver företag ha en felfri säkerhetsarkitektur för att skydda sina tillgångar. De behöver även expertinsikter och partnerskap för att hålla sig steget före hotaktörerna. Under de senaste två decennierna har Verizon Threat Research Center (VTRAC), en specialiserad avdelning inom företagets konsultorganisation för cybersäkerhet, som nu firar 20 år, befunnit sig i frontlinjen i kampen mot cyberhot.

VTRAC grundades år 2003 med uppdraget att hjälpa organisationer utveckla genomgripande och effektiva åtgärdsplaner för incidenthantering. Det har vuxit betydligt sedan dess och har idag drygt 200 VTRAC-teammedlemmar i över 150 länder, inklusive utredare, tekniker inom digital forensik, informationsanalytiker och dataforskare. Medlemmarna är yrkesutövare med expertis inom det militära, polisväsendet och/eller IT och har god kännedom kring vad som krävs för att utreda kriminal- och civilrättsliga fall.

"Även om mycket har förändrats inom cybersäkerhetsområdet under de senaste 20 åren, så är VTRAC:s uppdrag detsamma: Att hjälpa våra kunder att återta kontrollen över komprometterade tillgångar och försvara sig mot dataintrång inom sina nätverk,” säger Chris Novak, Managing Director för Verizon Threat Research Advisory Center.

Verizons nätverk tillhandahåller en imponerande synlighet, med över 600 undersökta incidenter och mer än 29 biljoner analyser av loggdata under förra året. VTRAC stoltserar med sex globala laboratorier för digital forensik, samt nio center för säkerhetshantering i Amerika, Asien och Stillahavsområdet, Europa, Mellanöstern och Afrika.

"Att ha en global närvaro och kunna dra nytta av en erfarenhetsbredd inom olika sektorer ger VTRAC en djupare förståelse för dagens säkerhetshot,” säger Novak. "Cyberhoten skiljer sig mellan olika branscher, liksom ländernas olika regelverk och compliance-utmaningar. Att veta hur dessa komponenter hänger samman är avgörande för att hålla sig uppdaterad kring hoten på global nivå."

VTRAC:s möjligheter har utvecklats under åren för att möta framstegen inom teknologi, ökningen av uppkopplade enheter och cyberbrottslingarnas förmåga att få tillgång till känslig information. Idag inkluderar dessa tjänster digital forensik, intrångsutredningar, incidenthantering, penetrations- och red team-testning, samt nätverks- och betalningssäkerhet. Avdelningen hanterar också komplexa frågor kring styrning, risker och efterlevnad, samt deep- och dark web-analyser.

"För tjugo år sedan fanns inte IoT-enheter på riktigt,” säger Novak. "Vi var tvungna att utföra vårt arbete på plats i fysiska miljöer, vilket förlängde processen och begränsade vår synlighet. Idag har genomsnittshemmet nästan två dussin IoT-enheter. Allt handlar om hastighet och intelligens. Du vill upptäcka incidenter innan de blir till större händelser och du vill använda dina analyser för att förutse och förhindra framtida hot."

VTRAC stödjer också kunder och det bredare företagssamhället på deras cybersäkerhetsresa genom att tillhandahålla värdefulla insikter för drift och styrning av verksamheter, samt för kollegor inom cybersäkerhetsbranschen. Dess flaggskeppsrapport, Data Breach Investigations Report (DBIR), som nu är inne på sitt 16:e år, har blivit en auktoritet när det gäller att ta tempen på den globala cybersäkerheten. Andra viktiga rapporter som regelbundet produceras för branschledare är bl a Payments Security Report och Mobile Security Report,

För Cybersecurity Awareness Month har VTRAC-teamet författat "Patch Me If You Can", en serie av sex blogginlägg kring de många cybersäkerhetshoten och förebyggande metoderna inom följande sex branscher:

• Finansiella tjänster
• Hälso- och sjukvård
• Tillverkning
• Media och underhållning
• Detaljhandel
• Små och medelstora företag

"En stor del av försvaret mot cyberattacker handlar om att vara medveten om hoten,” säger Curtis Dukes, Executive Vice President & General Manager, Security Best Practices, på Center for Internet Security. "Vi utnyttjar vårt nätverks breda synlighet för att bedriva forskning som ger oss insikter. Dessa omvandlar vi till rapporter, artiklar och annat innehåll. Vårt mål är att ge våra kunder och andra företag en tydlig bild av vilka hot de står inför och en handlingsplan för hur de kan förbereda sig och agera."

VTRAC är en globalt godkänd PCI Forensic Investigator (PFI) med över 300 cybersäkerhetscertifikat. För mer information om VTRAC, vänligen besök Verizon Threat Research Advisory Center Verizon Enterprise| Solutions
Contact information

Northern Link PR i Sverige AB

Mailing address
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Visiting address
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms county
Sweden
Organization id:
556834-7198
Founded: Not specified
Employees: Not specified
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Contacts

Henrik Aare
070-598 22 82

LATEST NEWS

- News from the industry
2/20/2024
En väsentlig kugg i energi­försörjningens maskineriINTELLilight - Testa dig fram för bästa ljuset för stundenStranda AB har investerat i en ny bandsågautomatRätt lyftverktyg är kritiskt för effektiva lyftningarTvå effektiva och testade svetsmetoder
2/19/2024
Vill du veta hur avfuktning fungerar ?Fiber billigare och ger högsta hastighet i kontorsfastighetCoGig och SSAB i samarbeteWavin förutspår ökad marknadsandel 2024 Unik energilösning för hållbara bostäder
2/16/2024
ISCAR Sverige presenterarUtsätts dina kablar för kemikalier?Här är årets finalister i ”SM för unga plåtslagare”Resultatet efter Eco Operator-utbildningenMQTT-protokoll sätter ny standard
2/15/2024
Nya ELESA vakuum­sugkoppar för automation Ny certifiering för SafeReachVälkommen till Cobot Roadshow i VärnamoSkydda anslutna apparater från störningarInvestera i den senaste tekniken
2/14/2024
En inblick i varför begagnade truckar kan vara rätt för dig Polarbröd driftsäkert med RP3 90W systemgaranti Dematek erbjuder gratis traversutbildning Lär dig mer om nätfilterHar ni också fått ökade krav på teknisk renhet?