LATEST NEWS

- News from the industry

Vi stärker vår närvaro

På den danska marknaden
Här har vi glädjen att presentera två medarbetare i vårt team, Kim och Torstein, båda i rollerna som affärsingenjörer och experter inom Computer Vision. Kim är ny hos oss medan Torstein har varit en värdefull medarbetare här på OEM Automatic under en längre tid. Denna utökning från en ensam säljkraft i Danmark till en dynamisk duo är ett bevis på hur vi nu stärker vår närvaro på den danska marknaden.

Företagsnytt

Både Kim och Torstein delar ett gemensamt engagemang för våra kunder och de möjligheter som uppstår när vi arbetar tillsammans för att utforma högkvalitativa visionslösningar. Deras erfarenhet och förmåga att bygga relationer, tillsammans med våra nya, ledande tillverkare som Zebra och Optris, kommer att göra oss ännu starkare på den danska marknaden.

Förutom sina professionella prestationer är Kim och Torstein skickliga på att balansera arbetslivet med privatlivet och hämtar inspiration från sina familjer. Deras förmåga att förstå och anpassa sig till olika kulturer och sätt att göra saker visar på deras flexibilitet och öppna sinne.

KIM LANGKJAER

VÄLKOMMEN TILL VÅRT TEAM! KAN DU BÖRJA MED ATT BERÄTTA OM DIN BAKGRUND SOM AFFÄRSINGENJÖR?

Tack! Jag har tidigare arbetat inom säkerhetssektorn och har erfarenhet av att arbeta med en kombination av säkerhetslösningar och projekt inom industriell automation.

VAD MOTIVERADE DIG ATT VILJA ARBETA MED OSS, SÄRSKILT PÅ DEN DANSKA MARKNADEN?
Jag var mycket motiverad att vara i ett företag som arbetar med den senaste tekniken och använder den i toppmoderna projekt. Att stanna inom den danska marknaden kändes naturligt för mig, eftersom jag är född i Danmark.

DU HAR PERSONLIGA KOPPLINGAR TILL DANMARK. KAN DU DELA MED DIG MER OM DINA BAND TILL LANDET OCH VAD DET BETYDER FÖR DIG ATT ARBETA PÅ DEN DANSKA MARKNADEN?
Jag föddes och växte upp på de danska sydöarna i Nykøbing Falster. Nu bor jag i Malmö, och att arbeta med den danska marknaden är ett trevligt sätt att fortfarande ha en daglig anknytning till Danmark och även tala danska med personer utöver min närmsta familj.

DU BOR NÄRA DEN DANSKA GRÄNSEN. HUR SER DU PÅ BALANSEN MELLAN ARBETE OCH PRIVATLIV?
Att bo nära den danska gränsen och Kastrup flygplats är högt prioriterat för min familj eftersom det gör det enkelt för oss att besöka min familj i Danmark och min frus familj i Frankrike.

KAN DU DELA MED DIG AV EN UPPLEVELSE ELLER PRESTATION UTANFÖR DITT PROFESSIONELLA LIV SOM DU ÄR SÄRSKILT STOLT ÖVER OCH SOM HAR FORMAT DIG SOM PERSON?
Min största stolthet är mitt äktenskap och den familj vi har skapat, samt hur vi har lyckats flytta mellan olika länder. Jag har lärt mig mycket om hur man närmar sig olika kulturer och sedvänjor och fått insikter om min egen livsstil som jag förmodligen inte hade tidigare.

TORSTEIN NICLASEN

DU HAR OCKSÅ KOPPLINGAR TILL DANMARK. VAR I DANMARK FÖDDES OCH VÄXTE DU UPP?

Jag föddes och växte upp i Odense och bodde där fram till jag var 25 år gammal.

MED TANKE PÅ ATT DU VÄXTE UPP I DANMARK, HUR TROR DU ATT DIN KULTURELLA FÖRSTÅELSE OCH BAKGRUND KAN VARA FÖRDELAKTIG NÄR DU ARBETAR MED ATT UTÖKA VÅR NÄRVARO PÅ DEN DANSKA MARKNADEN?
Även om Danmark och Sverige är grannländer finns det många skillnader i mentalitet, hur vi agerar och uttrycker oss, vad vi förväntar oss av en affärspartner och hur vi bedriver affärer. Att vara dansk och dela samma mentalitet är definitivt en fördel.

VAD GÖR DEN DANSKA MARKNADEN SPÄNNANDE?
Våra fantastiska kunder! Tillsammans med dem har vi möjlighet att delta i och påverka utvecklingen av högkvalitativa visionslösningar. Dessutom är den danska marknaden mycket innovativ, och möjligheten att vara en del av innovationer som förbättrar vårt samhälle är en stor del av min motivation, liksom den breda variationen av kunder, branscher och teknologier som gör den intressant.

DU HAR ARBETAT HÄR I SEX ÅR. KAN DU DELA NÅGON SPECIFIK STUND ELLER PROJEKT SOM DU HAR VARIT SÄRSKILT STOLT ÖVER UNDER DIN TID HÄR?
I allmänhet litar våra kunder på oss att inte avslöja deras affärshemligheter, och ofta är vi bundna av sekretessavtal, vilket gör det svårt att gå in på projekts detaljer här. Jag ser dock många projekt som fokuserar på miljöförbättringar, och det får mig verkligen att känna att vi gör en skillnad i vårt arbete, något jag är stolt över.


VI HAR NYLIGEN UTÖKAT VÅRT PRODUKTUTBUD MED NYA MARKNADSLEDANDE TILLVERKARE, SOM ZEBRA OCH OPTRIS. MED DETTA I ÅTANKE, HUR TROR DU ATT DIN ERFARENHET BIDRAR TILL ATT ETABLERA NYA SAMARBETEN OCH BYGGA FRAMGÅNGSRIKA PARTNERSKAP PÅ DEN DANSKA MARKNADEN?
Min erfarenhet gör det möjligt för mig att identifiera potentiella nya partners och bedöma vilka teknologier som kan vara relevanta för dem. Vi är redan på väg att etablera nya relationer och utveckla befintliga genom både Zebra och Optris. Båda dessa varumärken och deras produkter kan göra en skillnad inom olika tillämpningar över olika branscher.

KAN DU DELA NÅGRA INTRESSEN ELLER HOBBYER DU FÖLJER UTANFÖR ARBETET, OCH HUR TROR DU ATT DESSA INTRESSEN KAN RELATERA TILL DIN ROLL SOM AFFÄRSINGENJÖR?
Som make och far till två barn är min främsta "hobby" att ta hand om barnen, förbereda dem för skolan och tillgodose deras behov. Så jag är van vid att lyssna och lösa problem
Contact information
Mailing address
Box 1011
57328 Tranås
Visiting address
Dala­gatan 4
SE-57342 Tranås
Region
Tranås
Jönköpings county
Sweden
Organization id:
556187-1012
Founded: 1974
Employees: 170
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till OEM Automatic AB!

Vi strävar efter att vara en av de ledande aktörerna i norra Europa inom försäljning av komponenter för industriautomation. Vi fungerar som våra leverantörers sälj- och marknadsorganisation på den svenska marknaden.

Genom vår marknadsnärvaro, kunskap och service tillför vi ett mervärde till produkterna och blir på så sätt en värdeskapande länk mellan tillverkare och kunder.

Välkommen att kontakta oss!

The company's services/products

Computer & Software: Industrial computers
Electromechanical workshop: Connection equipment, Control and regulatory engineering, Control panels, Electrical cabling, Electricity automation, Energy control, PLC-System, Relays, Static frequency changer, Transformators
Electronic components: AC/DC- transducer, Actuator, Batterybackup, Cable equipment, Cable tools, Cablechains, Cables, Channel rails, Circuit breaker, Circuit breakers, Connector, Contactors, DC sources, DC/DC-transducer, Delay action fuse, Digital display, Electric cable, Fitting, Float switches, Frequency meters, Inductors, Inlet, Limit switches, Magnetic valves, Manometer, Membrane switches, Micro switch, Motor protector, Nesting, Position sensor, Power filter, Pressure sensor, Regulating products, Regulators, Remote control, Sensors, Shielded hose, Signal converters, Softstarter, Spiral hose, Static frequency changer, Stop watch electromechanical, Stop watch mechanical, Surge protection, Switchregulators, Transformers, Work light
Industrial automation: Automation equipment, Control system, Driverless trucks, Inspectionsystem, Robot automation, Vision systems
Process equipment for the food industry: CIP-system, Pressure gauge, Separators
Products: Butt hinge, Gas springs, Hydraulcylinders, Hydraulics, LED headlights, Lighting, Lock bar / Lever, Locks & Fittings, Machine components, Machine protection/ Machine safety, Magnets, Mechanical locksystems, Pneumatic, Pressure lift, Regulation ventilators, Regulators, Suction cups, Transmitter ,gauge, Vacuum components, Ventilators
Vehicle equipment: Controls, LED Headlights, Mountmaking Materials, Rear-view camera / Reverse camera

Certifications

ISO 14001:2015 – ISO 9001:2015

Contacts

Markus Hyltbring
Marketing Manager
070-6553093
Viktoria Tell
070-7503329

Videos

Hallå där med Pierre Bengtsson

Hallå där med Pierre Bengtsson
Hallå där med Johan Lind
Hallå där med Johan Löfgren
Produktpresentation - Aventics pneumatiksortiment
Produktpresentation - Inxpect Radarsystem
Produktpresentation - Industriell LED-belysning från Sangel
Produktpresentation - Välj rätt dykrör
Produktpresentation - Partex märkmaskin EOS2

LATEST NEWS

- News from the industry
2/26/2024
Klarar snöröjning i tuffa förhållandenSkärande verktyg för precision och effektivitetSäkerhetsoro bland svenska konsumenter Eaton lanserar DC snabb­laddare för elfordonBröderna Sjögrens Trafik firar 100 år som företag
2/23/2024
Forma framtiden med plåtbockning i 3DLuftfilterlösningar och aggregat för extrema miljöerUtforska vattenskärares mångsidighet och precisionISOBUS: En revolution för jordbruksmaskinerengcon lanserar ny storlek på markvibrator
2/22/2024
Förbättra din arbetsmiljöKvalitetssäkrade begagnade maskiner Tydlighet vid installations­märkningCarita Nero blir ny vd på KlaravikÖka effektiviteten i din tillverkningsprocess
2/21/2024
Det är viktigt att förstå termografins användbarhetFörsäkra dig om att hörseln inte tar skada vid arbetetUpptäck våra senaste produkterEn ny hydraul­cylinder eller renovera de befintliga? Mångsidiga verktyg för formning och bockning
2/20/2024
Effektiva lösningar för industriell luftkomprimeringEn väsentlig kugg i energi­försörjningens maskineriINTELLilight - Testa dig fram för bästa ljuset för stundenStranda AB har investerat i en ny bandsågautomatRätt lyftverktyg är kritiskt för effektiva lyftningar