LATEST NEWS

- News from the industry

Skill inleder samarbete med X Shore

För framtidens hållbara industri
Skill inleder samarbete med X Shore och startar upp Boatcamp, en 3-dagars gemensamt framtagen introduktionsutbildning som bäddar för långsiktig kompetensförsörjning och tillväxt. Tillsammans strävar de båda företagen mot att bygga en hållbar kultur som kan utmana den traditionella industrinormen. Bolagen vill bredda kandidatbasen och möjliggöra för fler att jobba inom industrin genom att anställa människor utifrån potential. De praktiska kompetenserna stärks sedan upp i en introduktionsutbildning hos Skill.

X Shore är elbåtsbolaget som 2021 etablerade sin fabrik i Nyköping. Ambitionen är att fabriken i slutet av 2022 ska sysselsätta ca 100 anställda. X Shore har också en tydlig målsättning om jämn köns- och åldersfördelning hos medarbetarna.

Skill är ett modernt kompetensföretag med ett brett tjänsteutbud inom rekrytering,

bemanning, hr-tjänster och kompetensutveckling. Som samarbetspartner till X Shore hjälper Skill till med alla delar som krävs för att få rätt människor med rätt kompetens på plats i en verksamhet inom industrin i tillväxtfas.

— På Skill skapar vi förutsättningar för människor att växa. Det är så vi lägger grunden till våra kunders utveckling och framgång. Med våra utbildningar skapar vi långsiktig kompetensförsörjning och tillväxt inom industrin, säger Elin Hultman, vice VD på Skill.

Boatcamp är en skräddarsydd utbildning som bland annat innehåller verktygslära, ritningsläsning/mätteknik, ergonomi/säkerhet, 5S och LEAN. Utbildningen kommer att hållas i Skills utbildningslokaler i Linköping.

— Samarbetet med Skill bidrar till vår tillväxt. Att dels kunna erbjuda våra medarbetare kompetensutveckling, dels göra det möjligt för oss att söka talang utanför den traditionella industrin – det tror vi är vägen fram både för oss och för utvecklingen av branschen, säger Erik Lystadius, People Partner på X Shore.

Förutom en 3-dagars introduktionsutbildning kommer Skill även tillhandahålla traversutbildning samt handledarutbildning. Samtliga nyanställda operatörer hos X Shore Industries 1 i Nyköping kommer att genomgå introduktionsutbildningen vilket ger utrymme för bolaget att bibehålla fokus på att revolutionera den traditionella industrin.

Contact information

Skill Rekrytering och Bemanning AB

Mailing address
Gelbgjutare­gatan 2
58254 Linköping
Visiting address
Gelbgjutare­gatan 2
58254 Linköping
Region
Linköping
Östergötlands county
Sweden
Organization id:
556685-8618
Founded: 1997
Employees: 1600
English description is missing, swedish description below.

Skill är ett modernt kompetensföretag med ett brett tjänsteutbud inom rekrytering,
bemanning, hr-tjänster och kompetensutveckling. Vi har en stark kundbas i teknik- och industriföretag samt inom IT och tech.
Rätt människor, på rätt plats, kan förändra allt – och när människor växer, växer företag.
People change – everything.

Välkommen att kontakta oss!

Contacts

Hanna Junland Lidman
-

LATEST NEWS

- News from the industry
12/2/2022
Wåhlstedts blir medlem och del av BOLIST JärnhandelEnklare hantering av e-postsäkerhetSå ska svenska Renewcell öka återvinningen av textilerNu kommer TePe Choice™ Transportsektionen Sverige AB förvärvar aktiviteterna i Solida Logistik AB
12/1/2022
Hexagon presenterar ny version av programvara ABB Robotics öppnar utbild­ningscenter i JönköpingNanoleaf minskar standby-elförbrukningen Rekordstort intresse för återbrukade kontorsmöbler QNAP lanserar hybridlag­ringsserien TS-hx87XU-RP
11/30/2022
Stålåret 2022: Stabilt men dämpatBygg ut ditt kontrollsystem med ny slavenhetISCAR Sverige presenterar ny projektteknikerNy kraftfull trio verktyg från Bosch ProfessionalTriPartum drar nytta av Blue Integrator
11/29/2022
Så sparar du pengar med geometrimätningFull produktion på Arvika GjuteriFörverkliga möjligheterna med Industry 4.0Algeco publicerar sin globala hållbarhetsrapportEnergieffektivitet är bästa sättet för industrin
11/28/2022
Kitagawa Swift KlampSmarta lösningar för svängdörrarLaserimpregneringHur påverkar 5G tillverkningsindustrin?Produktionen åter igång