LATEST NEWS

- News from the industry

Säker anslutning till maskiner

Var som helst, när som helst
Upplev sömlös anslutning, övervakning och insamling av värdefulla data i realtid, allt med cybersäkerhet i åtanke.

Övervaka och samla in kritiska driftdata, prestandamätvärden och utrustningsparametrar på distans, så att du kan fatta välgrundade beslut och optimera dina processer.

Rockwell Automation Cybersäkerhet
Gränsen mellan den digitala och den fysiska infrastrukturen kommer att suddas ut, när fler system integreras i en modern produktionsverksamhet. Det kan vara svårt att överblicka var man ska koncentrera sina insatser som ansvarig för att skydda infrastrukturen, men du är i goda händer.

Det är tuffa tider för leverantörer av kritisk infrastruktur. Utmaningarna står i kö: Cyberattacker och pandemier som tydligen aldrig slutar har blivit en del av vardagen, och företag som vill gå med i digitaliseringsvågen står inför problemet med att säkra sina operativa nätverk mot oavsiktlig åtkomst och cyberattacker.

OT-säkerheten har blivit ett högfokusområde för industrin eftersom fientliga aktörer har bevisat att de kan och kommer att bryta mot IT-system som inte är säkrade, som en språngbräda för att infiltrera OT och industriella kontrollsystem (ICS). Denna typ av angrepp kan lägga ner IT-system och kritisk infrastruktur med omfattande kostnader som följd.

Om det finns ett specifikt hot som oroar företagsledare är det den globala ökningen av ransomware-attacker.

Många organisationer med en kritisk infrastruktur saknar principer och procedurer kring en automatisk hotidentifiering och svar, till exempel kring en kontinuerlig övervakning av sina nätverk och sina system. Andra vanliga problem inkluderar risker förknippade med en digital transformation, inaktuella system och applikationer, ouppdaterade digitala tillgångar, samt bristen på en centraliserad nätverks- och hothantering.

Dessutom har COVID-19 medfört utmaningar kring säkra anslutningar för att arbeta hemifrån.

Öka säkerheten medmanaged switchar
Layer 2 managed switchar är nätverksswitchar som arbetar på Layer 2 i OSI-modellen (Open Systems Interconnection). De är utrustade med avancerade funktioner och hanteringsalternativ, så att administratörerna kan ha detaljerad kontroll över nätverket.

Hanterade switchar ger ytterligare funktionalitet utöver grundläggande switchning. De erbjuder vanligtvis funktioner som stöd för VLAN (Virtual Local Area Network) som möjliggör logisk segmentering av nätverket, vilket förbättrar säkerhet och prestanda. De är utformade för att kombinera flera fysiska portar till en enda logisk länk för ökad bandbredd och redundans.

Dessutom har Layer 2-hanterade switchar ofta funktioner som QoS (Quality of Service) för prioritering av vissa typer av trafik, portspegling för nätverksövervakning och STP (Spanning Tree Protocol) för loop prevention.

Hanterade lager 2-switchar innehåller flera cybersäkerhetsfunktioner som hjälper till att skydda nätverk från olika hot. Några av de viktigaste är

1. åtkomstkontrollistor (ACL)

2. portsäkerhet

3. VLAN: Virtuella lokala nätverk

4. Säker fjärrhantering: SSH (Secure Shell) och HTTPS (Hypertext Transfer Protocol Secure)

5. Portbaserad autentisering: IEEE 802.1X

6. DHCP Snooping

Vill du ha sparring inom automationslösningar för industrin?
Som en lokal expert inom automation utarbetar vi tillsammans med våra kunder lösningar med fokus på produktivitet och pålitlighet.

Tony Annell
Divisionschef
Telefon: (+46) 070 609 2610
E-mail: tan@wexoe.se
Contact information
Mailing address
Scheele­vägen 17
22370 Lund
Region
Lund
Skåne county
Sweden
Organization id:
559134-3404
Founded: 2018
Employees: 4
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till Wexoe AB!

Lokal automationspartner med fokus på produktivitet och driftsäkerhet
Som lokal partner och experter på ett av världens ledande automationsföretag väljer våra specialister rätt produkter från våra leverantörer för att utarbetar den optimala lösningen tillsammans med våra kunder. Wexoe kan utöver att hitta rätt teknisk lösning även ge en flexibel logistik och möjligheter för anpassning i egen montageverkstad.

Kontakta oss så berättar vi mer!

Relaterade sökord

Remote access

Contacts

Tony Annell
0706092610

Videos

Vi är Wexoe AB

Vi är Wexoe AB
Intro video

LATEST NEWS

- News from the industry
6/17/2024
Teknikchef firar tre decennier IT-utrustning blir liggande i förråd Främjar hållbarhet med återbrukad inredningAWS miljardsatsar på AI-startupsKraven på luft- och ventil­ationsflöden missförstås
6/14/2024
Vollenweider Entre­prenad AB drar full nytta Kompakta och okapslade motion controllersPonsses nya lösningarFinja Betong tar emot förnyat certifikatTre nya partners på Delphis kontor
6/13/2024
Enklare och effektivare TIG-svetsningKalorimetrisk flödesgivare med displayFulltaliga utbildningarFokus på hållbarhet och låg energiförbrukning GodEl & 1KOMMA5° lans­erar solcellssamarbete
6/12/2024
Hjälper till att förbättra industriella pumparsonnen i nytt partnerskap med Tibber Sigtunaskolans nya belysning sparar energi STRATO lanserar ny hemsidebyggarePax8:s nya marknads­plats använder AI
6/11/2024
Befintlig produkt, men i nytt material Volvo CE presenterar utökad flottaMagasinera i StockholmHLR utbildning StockholmFiberlaserteknik i plåtbearbetningsindustrin