LATEST NEWS

- News from the industry

Red Hat och Oracles strategiska samarbete

Tar Red Hat OpenShift till Oracle Cloud Infrastructure
Strategiskt samarbete ger Red Hat Enterprise Linux-stöd för OCI bare metal och Oracle VMware Cloud workloads och möjliggör att certifierade Red Hat OpenShift-konfigurationer kan köras på OCI

Red Hat, världens ledande leverantör av lösningar med öppen källkod, och Oracle meddelar att man utökar sitt samarbete för att erbjuda större valfrihet kring distribution av applikationer på Oracle Cloud Infrastructure (OCI). Som en del av samarbetet kommer Red Hat OpenShift, branschens ledande applikationsplattform för hybridmoln som drivs av Kubernetes, att stödjas och certifieras för att köras på OCI.

Red Hat OpenShift på OCI kommer att stödjas för kunders installationer med certifierade konfigurationer av Red Hat OpenShift Platform Plus, Red Hat OpenShift Container Platform och Red Hat OpenShift Kubernetes Engine, som körs på virtuella OCI Compute-maskiner och bare metal. Detta kommer att göra det möjligt för kunder att installera och köra workloads på Red Hat OpenShift som distribueras på OCI med vetskapen att de är testade, certifierade och stöds av både Oracle och Red Hat. Dessutom kan kunder som kör Red Hat OpenShift i sina lokala datacenter lättare flytta dessa miljöer till OCI. För att hjälpa till att lösa potentiella kundproblem, gör det befintliga och gemensamma supportavtalet det möjligt för kunder att kontakta både Red Hats och Oracles support.

OCI:s distribuerade moln omfattar mer än 100 tjänster över 45 offentliga molnregioner, inklusive Oracle Cloud for Government-regioner i USA, Storbritannien och Australien; OCI-dedikerade regioner på platser som hanteras av kunder; partneraktiverade Oracle Alloy-regioner; och Oracle EU Sovereign Cloud. Varje erbjudande ger kunderna OCI Compute-versioner som kommer att certifieras för Red Hat OpenShift, samt ett företagsmoln med serviceavtal, hanterbarhet och hög prestanda. Det gör det möjligt för Red Hat OpenShift-workloads att dra nytta av OCI Computes prestanda i rätt storlek, OCI Compute bare metal för hög prestanda och OCI Block Storage autotuning-volymer för kostnadseffektiv skalbarhet.

Kunder kan välja att köra sin Red Hat OpenShift-miljö på OCI från den plats som passar dem bäst utifrån regelefterlevnad, prestanda och kostnadseffektivitet. Denna flexibilitet är särskilt viktig för organisationer i branscher med komplexa regelverk som telekommunikation, finans och hälsovård, såväl som organisationer som verkar över flera jurisdiktioner.

Certifieringen och supporten för Red Hat OpenShift på OCI kommer att bygga på tillgängligheten av Red Hat Enterprise Linux som körs på OCI som operativsystem som meddelades i januari 2023. Nu är Red Hat Enterprise Linux också certifierat för att stödja workloads på OCI bare metal-servrar och Oracle VMware Cloud Solution, i tillägg till OCI virtuella maskiner, med Red Hat OpenShift-certifiering som följer vid allmän tillgänglighet. Dessutom kan kunder nu använda Red Hat Enterprise Linux-bildbyggaren, tillgänglig som en del av deras Red Hat Enterprise Linux-prenumeration, för att skapa skräddarsydda Red Hat Enterprise Linux-gold images för OCI för ett brett utbud av applikationer och säkerhetskrav.

Om Red Hat OpenShift
Red Hat OpenShift, branschens ledande hybridmolnapplikationsplattform som drivs av Kubernetes, sammanför testade och pålitliga tjänster för att göra det enkelt att utveckla, modernisera, distribuera, köra och hantera applikationer – vilket ger en konsekvent upplevelse över publika moln, on-premise, hybrida moln eller kantarkitektur. Red Hat OpenShift är en nyckelfärdig applikationsplattform från stora molnleverantörer för att ge kunder flexibiliteten att modernisera och skala i molnet utifrån eget behov.

Om OCI:s distribuerade moln
OCI:s distribuerade moln erbjuder kunderna fördelarna med moln med större kontroll över datans plats, lokalitet och auktoritet, även över flera moln. OCI:s distribuerade molnfunktioner omfattar:

• Multicloud: OCI:s multicloud-funktioner, som Oracle Database@Azure och MySQL HeatWave, ger kunder möjlighet att välja den bästa molnleverantören för sina applikationer och databaser.
• Hybridmoln: OCI levererar hybridmolntjänster på plats via Oracle Exadata Cloud@Customer och Compute Cloud@Customeer och hanterar infrastruktur i över 60 länder.
• Publika moln: OCI driver 45 molnregioner i 23 länder, inklusive ett EU Sovereign Cloud, för att hjälpa kunder att hantera EU:s krav på datauppehållstillstånd och datasuveränitet.
• Dedikerat moln: OCI levererar dedikerade regioner för kunder att köra alla Oracles molntjänster i sina egna datacenter, medan Oracle Alloy gör det möjligt för partners att skräddarsy molntjänster och upplevelsen för sina kunder. Oracle driver också separata amerikanska, brittiska och australiska regeringsmoln och isolerade molnregioner för amerikanska nationella säkerhetsändamål.

Ashesh Badani, senior vice president och produktchef, Red Hat, säger:
"Med dagens tillkännagivande fortsätter Red Hat och Oracle att leverera på våra ansträngningar att utöka kundval och flexibilitet på OCI till vår stora, globala kundbas. Red Hat Enterprise Linux och Red Hat OpenShift på OCI erbjuder kunder möjligheten att bygga, distribuera och hantera företagsapplikationer på OCI i stor skala för snabbare resultat och med enklare hanterbarhet, vilket ger dem flexibiliteten att välja nivå av kontroll och säkerhet baserat på verksamheten behov."

Karan Batta, senior vice president, produktledning, Oracle Cloud Infrastructure, säger:
"Företag migrerar till Oracle Cloud Infrastructure för att dra fördel av plattformens
högpresterande, säkra och kostnadseffektiva tjänster. Med fullständig certifiering och stöd för Red Hat OpenShift på Oracle Cloud Infrastructure kan Red Hat OpenShift-kunder enkelt köra sina workloads var som helst i världen i OCI:s distribuerade moln."


Ytterligare resurser
• Prova Oracle Cloud idag
• Lär dig mer om Oracle Cloud Infrastructure
• Lär dig mer om Red Hat OpenShift
• Lär dig mer om Red Hat Enterprise Linux som körs på OCI bare metal-instanser
• Läs en FAQ om det utökade samarbetet

Ta del av det fullständiga pressmeddelandet på engelska här.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Jenny Widing, Northern Link PR för Red Hat
+46 70 985 30 20
jenny@nlpr.se
Contact information

Northern Link PR i Sverige AB

Mailing address
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Visiting address
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms county
Sweden
Organization id:
556834-7198
Founded: Not specified
Employees: Not specified
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Contacts

Henrik Aare
070-598 22 82

LATEST NEWS

- News from the industry
6/18/2024
Lanserar hållbara och effektiva värmelösningarFärgglad hotellfasad på Grönland WEG Scandinavia utökar verksamheten En av vinnarna i årets XL-HjälpenSamuel Sollenby återvänder
6/17/2024
Framtidens robotikABB, DHL och Scania i samarbeteRamström levererar förnybara miljöoljorSvårare att få företagslån Sanktioner kan vara en utmaning
6/14/2024
Vollenweider Entre­prenad AB drar full nytta Kompakta och okapslade motion controllersPonsses nya lösningarFinja Betong tar emot förnyat certifikatTre nya partners på Delphis kontor
6/13/2024
Enklare och effektivare TIG-svetsningKalorimetrisk flödesgivare med displayFulltaliga utbildningarFokus på hållbarhet och låg energiförbrukning GodEl & 1KOMMA5° lans­erar solcellssamarbete
6/12/2024
Hjälper till att förbättra industriella pumparsonnen i nytt partnerskap med Tibber Sigtunaskolans nya belysning sparar energi STRATO lanserar ny hemsidebyggarePax8:s nya marknads­plats använder AI