LATEST NEWS

- News from the industry

Red Hat lanserar Red Hat Developer Hub

En utvecklarportal för ökad produktivitet
Den interna utvecklarportalen, byggt utfrån Backstage.io, standardiserar upplevelsen för utvecklare och erbjuder verktyg och distributionsvägar för att hjälpa till att leverera programvara snabbare och mer effektivt

Red Hat, världens ledande leverantör av lösningar med öppen källkod, lanserar Red Hat Developer Hub, som är en enhetlig och öppen portal utformad för att effektivisera utvecklingsprocessen. Red Hat Developer Hub-plattformen, som är utvecklad utifrån det öppna källkodsprojektet Backstage, erbjuder de verktyg och resurser som utvecklare behöver för att skapa applikationer av hög kvalitet, maximera befintliga färdigheter och öka hastigheten samtidigt som den minskar friktion och kognitiv överbelastning.

En mer konsekvent upplevelse för företagsutvecklare
Interna utvecklarplattformar är viktiga för att kunna navigera i den spretiga miljö som DevOps-team ofta möter. Dessa plattformar hjälper till att öka utvecklarnas produktivitet samtidigt som de minskar volymen av andra verktyg och information som måste sållas igenom för att leverera produktionskod. Enligt branschanalytikerföretaget IDC kommer "60% av de organisationer som vill skala upp DevOps anta en intern utvecklarplattform för att tillhandahålla infrastruktur, distributionspipelines och andra interna tjänster för att möjliggöra självbetjäning för utvecklare senast år 2025."[1]

Även om behovet är tydligt, är det fortfarande komplicerat att bygga och underhålla en intern utvecklarportal. Detta gäller särskilt i skalan av moderna företag, med heterogena verktyg, ständigt föränderliga säkerhetsbehov och krav på efterlevnad som varierar mellan branscher och regioner. Red Hat Developer Hub avser att leverera förbättrade utvecklarupplevelser över miljöer, inklusive Kubernetes och applikationsplattformar för containers som Red Hat OpenShift.

Red Hat Developer Hub syftar till att mildra utmaningarna med att leverera och underhålla utvecklarportaler med:
• Ökad produktviteten med ett enda fönster för att se alla tillgängliga utvecklarverktyg och resurser
• Självbetjäningsfunktioner, tillsammans med skyddsräcken, för molnbaserad applikationsutveckling som följer bästa praxis
• Rejäl säkerhet och styrning för alla utvecklare i hela företaget

Red Hat Developer Hub hjälper också till att begränsa komplexitet genom att erbjuda en tydlig, enkel uppsättning godkända och utvalda verktyg, språk och andra utvecklarresurser i understödd portal som användare hanterar själva. Detta hjälper till att ytterligare maximera applikationshastighet och kodkvalitet utan att offra innovation.

Red Hat Developer Hub innehåller dessutom en uppsättning fördefinierade, förutvecklade och mallar för att påskynda applikationsutvecklingen. Dessa Golden Path-mallar förenklar processen att få applikationer i produktion snabbare och säkrare, utan att skära ner på viktiga arbetsflödessteg.

Red Hat Plug-ins för Backstage
Red Hat har också utvecklat Red Hat Plug-ins för Backstage, ett paket med sex plug-ins som integrerar olika nyckelsystem i Backstage, vilket hjälper till att utöka projektets funktionalitet. Plug-ins kan användas över alla Backstage-installationer, vilket ger ännu mer flexibilitet för utvecklare över plattformar och Kubernetes-distributioner och inkluderar:
Applikationstopologi för Kubernetes, vilket gör det möjligt för utvecklare att visualisera realtidsstatus för applikations- och infrastrukturworkloads som distribueras till alla möjliga Kubernetes-mål, inklusive Red Hat OpenShift, med större konsekvens.
Multicluster View med Open Cluster Manager (OCM), som ger en inblick i kluster från Open Cluster Managers MulticlusterHub och Multicluster Engine i Backstage.
Container Image Registry för Quay, vilket förbättrar integrationen och hastigheten för interaktioner med Quay-register genom att ge en överblick av bilddetaljer för containers. Detta inkluderar säkerhetsbrister (CVE) associerade med distribuerade bilder.
Pipelines med Tekton, som ger användarna en inblick i detaljerna för alla Tektons pipelinekörningar och deras respektive status för alla tjänster.
Autentisering och auktorisering med Keycloak, som gör det möjligt för plattformsingenjörer att ladda användare och grupper från Keycloak till Backstage.
GitOps med Argo CD, som hjälper till att spåra hälsan och statusen för Argo CD-status för tjänster inom Backstage.

Red Hat planerar att fortsätta att förbättra Red Hat Developer Hub-plattformen med ytterligare plug-ins för att stödja en bredare uppsättning verktyg och system i framtida releaser.

Tillgänglighet
Red Hat Backstage Plug-ins kommer att finnas allmänt tillgänglig under den andra halvan av detta år med en förhandsvisning för utvecklare av Red Hat Developer Hub. För en inblick i plattformen och för att testa funktioner redan idag kan intresserade användare komma åt Red Hats uppströmsprojektet här.

Ytterligare resurser
• Läs mer om Red Hats engagemang för Backstage.io-communityt
• Läs mer om interna utvecklarportaler
• Utforska Red Hat Developer community
• Lär dig mer om Red Hat Summit
• Besök Red Hat Summit 2023 newsroom
• För evenemangsspecifika uppdateringar följ @RedHatSummit eller #RHSummit på Twitter
• För de senaste nyheterna följ Red Hat på Twitter och LinkedIn

Ta del av det fullständiga pressmeddelandet på engelska här.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Jenny Widing, Northern Link PR för Red Hat
+46 70 985 30 20
jenny@nlpr.se

[1] Källa: IDC FutureScape: Worldwide Developer and DevOps 2023 Predictions, Oct. 2022, Doc # US48597522

Contact information

Northern Link PR i Sverige AB

Mailing address
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Visiting address
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms county
Sweden
Organization id:
556834-7198
Founded: Not specified
Employees: Not specified
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Contacts

Henrik Aare
070-598 22 82

LATEST NEWS

- News from the industry
9/22/2023
Totalleverantör inom last och truck i GöteborgAutomatisering och fjärrstyrning?Luft är en framtidsbranschAlutrade firar 40-års jubileum Seco stärker sitt varumärke för framtida framgångar
9/21/2023
Tre år sedan lanseringen av Maeda MC285CB-3Trådbondning Ny maskin i Sveriges största tillväxtregion60 år av Busch vacuum solutionsSällsynt Massey Ferguson-traktor
9/20/2023
Rodin & Co AS tillkännager strategiskt förvärv Plåt & Ventföretagens vd lämnar sin rollInvesterar för framtiden i laserskärning Öka produktiviteten och drifttiden Skogsbruk - Kraftfullt & robust
9/19/2023
En innovativ lösning för fasadtvätt Utökar erbjudandet inom vätskeanalysStålåret 2023Att jobba med aluminium är att jobba med lösningarHans Sohlström ny VD och koncernchef för Stora Enso
9/18/2023
Fördelarna med mobil vägning EU-lånet - ett företagslån Hilti lanserar EXO-SKraftringen framtidssäkrar elnätet i HörbyAbkati lanserar en ny serie kraftfulla arbetslampor