LATEST NEWS

- News from the industry

Otydliga gränser mellan hem- och kontorsarbete

Äventyrar IT-säkerheten
Användare av mobila enheter är sex till tio gånger mer benägna att utsättas för en nätfiskeattack via sms än via e-mail. Samtidigt har över hälften av alla företag upplevt ett distans- eller hemarbeterelaterat datasäkerhetsintrång under de senaste tre åren.

Verizon Business presenterar idag sin Mobile Security Index (MSI)-rapport för 2023 – den sjätte i raden av företagets årliga undersökning som kartlägger IT-säkerhetshot mot mobila enheter, samt ger insikter kring hur verksamheter kan stärka sin flexibilitet och säkerhet.

Över en tredjedel gör grundläggande säkerhetsmisstag
Rapporten pekar på att BYOD-(bring-your-own-device)-riktlinjer, hybridarbete och spridningen av Internet of Things (IoT) rejält har ökat svårigheterna att skydda enheter, vilket är en av förklaringarna till att över en tredjedel (34 procent) av användarna har gjort ett av dessa fem grundläggande säkerhetsmisstag.

• Klickat på en nätfiskelänk (18 %)
• Nedladdat en skadlig programvara via SMS-nätfiske (13 %)
• Nedladdat en skadlig programvara generellt (11 %)
• Skickat personlig information till en bedragare (9 %)
• Skickat lösenord till en opålitlig källa (8 %)

"Bristen på förståelse för de potentiella konsekvenserna och allt suddigare gränser mellan hem- och kontorsarbete är en farlig kombination. Cyberbrottsligheten blir mer sofistikerad med åren och den framträder inte alltid i den skepnad du förväntar dig," säger Mike Caralis, Vice President för Business Markets på Verizon Business

AI är en IT-säkerhetsutmaning
Den senaste tidens tillväxt inom generativ artificiell intelligens (AI) innebär IT-säkerhetsutmaning. Alla människor med internettillgång kan skapa deep fake-foton eller videor, vilket även hotaktörer kan göra och använda sig av för att effektivisera sina nätfiskeattacker. En mycket kort inspelning av en persons röst räcker för att skapa en trovärdig imitation. En online-videointervju med en företags-VD kan användas för att skapa ett övertygande röstmeddelande som instruerar en anställd att ändra betalningsinformation för en leverantör eller nollställa åtkomstinformation till ett verksamhetskritiskt system.

Att säkra IoT-enheter är en av de mest utmanande säkerhetsaspekterna med mobila enheter, på grund av den snabba utvecklingen av attacker som riktas mot dem:

• Antalet enheter växer, vilket gör dem till attraktiva mål
• Enheternas datorkraft ökar, vilket gör dem till potentiella attackmål (t ex som en del av ett botnät som används för att utföra en DdoS-attack)
• Applikationerna blir mer affärskritiska, vilket gör enheterna till attraktiva mål

28 procent lösenordskyddar inte sitt Wi-Fi i hemmet
Enligt rapporten ändrar hela 71 procent av användarna inte standardlösenordet till sitt hemma-Wi-Fi, medan nästan en tredjedel (28 procent) inte ens lösenordskyddar det.

Läs gärna mer i Verizon 2023 Mobile Security Index här. Rapporten innehåller bl.a. information om Verizons Social Engineering Defense-plan i fem steg, som kan anpassas efter företagets behov.

Läs pressmeddelandet i sin originalform på engelska här.
Contact information

Northern Link PR i Sverige AB

Mailing address
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Visiting address
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms county
Sweden
Organization id:
556834-7198
Founded: Not specified
Employees: Not specified
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Contacts

Henrik Aare
070-598 22 82

LATEST NEWS

- News from the industry
4/11/2024
Sjöö Sandström expand­erar med ny säljareLantbrukarna pressade av låg lönsamhetKia presenterar uppdaterad elbilsstrategi
4/10/2024
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
4/9/2024
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN
4/8/2024
Tre starka varumärken Nyhet! ENUX NordicMiljövänligt byggmaterial kan vinna forsknings-SMNu bildas Nordens ledande expert BOLIST Byggstart är tillbaka
4/4/2024
Officiell återförsäljare av RotoclearXometry Förbättrar med Xometry.ProSG Maskin firar 60 årHMS Networks och Red Lion Controls samarbetarÖver 54 miljarder cookies på dark web