LATEST NEWS

- News from the industry

Optimera kontoret för 2:3 eller 3:2-arbete

Fem tips som stöttar hybridarbete
Det mest funktionella kontoret är det som medarbetarna väljer att gå till. Hybridarbete idag ser ofta ut som att anställda arbetar 2-3 dagar i veckan på kontoret eller hemma i förhållandet 2:3 eller 3:2. Vissa studier indikerar till och med att 1-2 dagar på kontoret kan vara den perfekta ration för produktivitet. Oavsett vilken ratio som ger en bra balans mellan arbete och privatliv för dem anställda behövs ett kontor som stöttar denna arbetsmodell. Nedan följer fem tips.

Fem tips för en kontorsmiljö som stöttar hybridarbete1. Modern konferensutrustning
Fördröjningar i samtal, hemsk ljudåterkoppling, dubbelbokade rum och hackig video ger obekväma och oproduktiva möten. Den moderna arbetsplatsen kräver nya tekniska lösningar byggda för hybridsamarbete.

Investera i programvara för mötesrumsbokning och slipp att anställda slösar tid på att dyka upp till ett mötesrum när det redan är upptaget, särskilt om de kom till kontoret specifikt för denna brainstorm. Se till att alla medarbetare kan synas och höras vid varje möte, oavsett var de befinner sig, med samverkande, inkluderande och uppslukande teknik. Företag som Owl Labs erbjuder idag digitala samarbetsmiljöer där både video, ljud och t.ex. whiteboard kan installeras som en komplett, uppslukande arbetsmiljö som stöttar hybridarbete fullt ut.

2. Bekväma utrymmen att arbeta och umgås på
Eftersom de allra flesta anställda har vant sig vid att arbeta bekvämt från sitt hemmakontor eller sin soffa, är det viktigt att hitta en arbetsplatslayout som inkluderar avslappnade och bekväma utrymmen. Många anställda upplever att kontoret är bäst för att träffa och umgås med sina kollegor, det handlar inte länge bara om att arbeta. Skapa därför utrymmen för avsedda för umgänge, något som också boostar humöret på jobbet.

3. Samverkande arbetszoner
Samarbete är inte alltid lätt på distans och är också varför många medarbetare väljer att komma till kontoret för möten, som exempelvis vid brainstorms och projektuppstarter.

Samarbetsdesign innebär ofta att avstå “privata utrymmen” till förmån för gemensamma ytor för flera användningsområden. De kan inkludera en kombination av stora och små bord, stolar och soffor, såväl som whiteboards, skärmar och laddningsportar. Den bästa kontorslayouten för samarbete beror på storleken och fördelningen av kontorsutrymme, de anställdas preferenser och den utrustning, teknik och bekvämligheter som erbjuds.

4. Privata utrymmen för personligt bruk och arbete
Självklart behöver varje kontor utrymmen där de anställda kan ta privata möten. Små rum är bra för detta, men du kan också investera i utrymmesmaximerande telefonkiosker. De är ljudisolerade och den perfekta platsen för medarbetare att ta samtal eller spela in ljud. Glöm inte att inkludera ett vilorum också. Enligt en undersökning av Novus på beställning av Owl Labs säger 9% av arbetande svenskar exempelvis att de önskar reglera möjligheten att ta möten på telefon/videosamtal i öppet kontorslandskap.

5. Skapa en kultur av förtroende och frihet
Att optimera kontoret för 2:3 eller 3:2-hybridarbete handlar också om att skapa en kultur av förtroende som är fri från mikrostyrning. Anställda måste veta att när de kommer till kontoret är de fria att balansera sin arbetstid med att ta pauser och umgås med sina kollegor.

Vissa anställda kommer att vilja åka till kontoret för att låsa in sig i ett rum och få djupgående arbete gjort på ett sätt som de inte kan hemma. Andra kommer att vilja komma till kontoret för att umgås med sina kollegor. Oavsett vad, lita på att dina anställda kommer att hitta det arbetssätt som är mest vettigt för dem.

Bygg ett flexibelt och samarbetesanpassat kontor, en stödjande företagskultur och anställ medarbetare som är bra på vad de gör och är roliga att arbeta ihop med, då kommer de anställda att vilja spendera mer tid på kontoret, oavsett om dem gör det enligt 3:2, 2:3, eller till och med 4:1.

Av Frank Weishaupt, VD, Owl Labs
Contact information

Northern Link PR i Sverige AB

Mailing address
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Visiting address
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms county
Sweden
Organization id:
556834-7198
Founded: Not specified
Employees: Not specified
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Contacts

Henrik Aare
070-598 22 82

LATEST NEWS

- News from the industry
6/5/2024
Nu introduceras en ny lanseringskampanj Kantvik eller kantpress – vad är skillnaden?Bekvämare liv med uppkopplat kodhandtag Ny maskin från Ras Skadlig kod sprids via Minecraft-tillägg
6/4/2024
ISCAR utökar ett redan stort sortiment Rikstäckande service för centralsmörjning3D print växer kraftigtAmmann slutför förvärvet Framgångsrikt Konvent och 60-årsfirande
6/3/2024
Smidig materialhantering med ledstaplareSkärning när material är värmekänsliga ISCAR QUICK-X-FLUTEÄventyret börjar med Lesjöfors gasfjädrarOLSONS breddar programmet
5/31/2024
3D-printing för flexibel och innovativ tillverkning Karlslunds Marina på Dalarö väljer BioDisc® BN Framtidens svetsmetod Välj rätt kompressor för verkstaden Framstående teknik för effektiv kabelinstallation
5/30/2024
Ravema distribuerar ScandiTools Lännen deltar på Svenska Maskinmässan 2024 Nytillverkning av 77 år gammal reservdelDen optimala restaurangbelysningenVi hjälper företag