LATEST NEWS

- News from the industry

Nya Volvo L200H High-Lift ger förbättrad timmerhantering

27 % ökad lyftkraft och större gripar
Volvo CE har återuppfunnit sin L180H High-Lift-hjullastare och utvecklat den till helt nya L200H High Lift - med 27 % ökad lyftkraft och större gripar.

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) har djupa rötter när det gäller att förstå skogsbrukets behov. Avverkningsindustrin tog stora steg när Volvo lanserade den första höglyftande hjullastaren 1974 – och har inte blickat tillbaka sedan dess, Maskinen är idag vanligt förekommande på timmergårdar över hela världen.

L200H High-Lift har utvecklats efter ett halvt sekel av lärdomar och baseras på den marknadsledande L180H High-Lift som den ersätter. Den mest revolutionerande förbättringen är möjligheten att utrusta maskinen med gripar som är upp till 13 % större – som en följd av att lyftkapaciteten har ökats med 27 %. Detta, i kombination med en starkare basmaskin innebär att L200H High-Lift kan hantera mer kubikmeter timmer i timmen, vilket ökar produktiviteten och sänker driftskostnaderna.

Det nya lastaggregatet har ett förstärkt lyftarmssystem, tvärbalk och rotatorenhet. Den förbättringen gör att den maximala lyftkapaciteten har höjts från 8,8 ton på L180H High-Lift till mäktiga 11,42 ton på den nya maskinen. Gripstorlekarna har vuxit på motsvarande sätt och den största sträcker sig till 4,3 m² på L200H High-Lift, vilket kan jämföras med den tidigare modellens 3,8 m². Gripar finns i en mängd olika storlekar och former för att passa kraven på arbetsplatsen. Och det här är inga vanliga gripar - utan förstärkta Volvo-designade gripar som förkroppsligar ett halvt sekel av kunskap om höglyftsmaskiner. Större L4-däck av typen 875 är monterade som standard för att matcha den ökade kapaciteten och bidra till lastarens stabilitet.

En direkt utveckling av föregångaren

Med förmågan att stapla stockar till nästan 7 meters höjd, vilket är 60 % högre än en konventionell hjullastare, gör Volvos särskilt utformade lastaggregat att merparten av lagringskapaciteten på en timmergård kan utnyttjas. Och det rör sig inte bara om höjd utan även om smidighet. Med 360° rotation och möjlighet att tilta, gör L200H High-Lift det lätt att nå vilken stock som helst på traven. Den nya och starkare rotatorenheten är underhållsfri och har ett integrerat dämpningssystem som också förbättrar stabiliteten.

Lågt marktryck

L200H High-Lift kan färdas snabbt och smidigt över ojämn terräng, arbeta bekvämt trots obearbetad mark och arbeta med minimal slitage på asfalterade ytor. Det gör den tack vare sina fyra stora och breda däck samt ramstyrning. Resultatet är minskade kostnader för preparering och underhåll av arbetsplatsen.

Stoppförmågan måste vara förstklassig på timmergårdar, där kraftigt användande av bromsar är normen. För att förhindra att temperaturerna stiger har L200H High-Lift ett externt axeloljekylningssystem som sänker temperaturen på axlarna, vilket i sin tur ökar deras såväl som bromsarnas livslängd. Dessutom innehåller den också ett oljefilter som håller axeloljan ren längre, vilket ökar oljebytesintervallet till 4000 timmar (eller 18 månader).

Växlingsstrategin har optimerats för att passa de nya ökade arbetsbelastningarna, vilket resulterar i snabb acceleration och smidig drift. Beprövad teknik som OptiShift, som integrerar funktionen Reverse-By-Braking (RBB) och momentomvandlare med lockup-koppling gör att bränsleeffektiviteten ökar.

Teknik där den behövs

L200H High-Lift är den första varianten av höglyftsmaskiner som är kompatibel med Load Assist, en svit av appar som nås från Volvo Co-Pilot-displayen i hytten, designad för att öka hjullastarnas produktivitet och lönsamhet.

Lastindikeringsappen On-Board Weighing (OWB) ger realtidsinsikter om gripens nyttolast för att hjälpa till att undvika överlast, underlast, omvägning och väntetider. Operator Coaching Advanced-appen ger samtidig hjälp att använda lastaren till dess fulla potential. Den ger realtidsinformation och vägledning till förarna, vilket hjälper dem att säkerställa att de arbetar på ett sätt som ger optimal produktivitet och bränsleeffektivitet, samt medför minskat maskinslitage.

En del av Load Assist-erbjudandet är också däcktrycksövervakningssystemet (TPMS), som ger möjlighet att kontrollera trycket och temperaturen på luft- och vätskefyllda däck bekvämt från förarstolen. När du tar i beaktande att rätt däcktryck kan minska bränsleförbrukningen med 2–4 % och förlänga livslängden med 6–10 %, är detta ett värdefullt och kostnadsbesparande verktyg.

Ett trevligt ställe att tillbringa dagen på

L200H High-Lift är en bra plats att tillbringa ett arbetspass på. Den har en rymlig design, ergonomisk layout, erbjuder enastående runtomsikt och kommer med flera förarstolar att välja emellan. Specialdesignad multifunktionsspak säkerställer exakt kontroll av hydrauliken, och föraren kan till och med anpassa inställningarna från sin smartphone.

För att minska förartröttheten och öka produktiviteten ger tillvalet Comfort Drive Control (CDC), föraren möjlighet att styra maskinen med hjälp av en spak istället för en ratt, vilket är särskilt effektivt för snabb lastning och lossning.

Förare måste ständigt vara uppmärksamma på omgivningen runt sina maskiner. Som hjälp kan man montera en framåtriktad kamera som tillval, vilken ger en överblick över vad som händer framför maskinen eller på toppen av en trave, och som visas på en separat bildskärm inne i hytten.

Ökad drifttid och förenklad service

Lång livslängd, minskat underhållsbehov, enkel åtkomst till servicepunkter och en rad kompletterande tjänster hjälper alla till att hålla underhållskostnaderna nere och drifttiden så lång som möjligt. Liksom sin föregångare är L200H High-Lift lätt att arbeta på - dess Volvohytt kan tiltas till antingen 30º eller 70º. I kombination med en elektriskt öppningsbar motorhuv är det enkelt att få tillgång till arbete på maskinen.

Att inspektera och rengöra motorrummet är nu ännu enklare tack vare extra ledstänger på båda sidor av maskinen. Inte för att du behöver titta under huven så ofta, tack vare motorns serviceintervall på 1 000 timmar. Snabbkopplingar för tömning och påfyllning gör byte av hydraulolja, transmissionsolja, motorolja och framaxelolja snabbt och enkelt, samtidigt som de hjälper till att undvika spill och föroreningar.

Med Volvo och Swecon vid din sida

Även när Volvo inte är på plats kan de övervaka maskinerna via sin ActiveCare-tjänst. Återförsäljaren Swecon har ett Uptime Center för maskinövervakning och meddelar sina kunder om förebyggande underhållsåtgärder kan komma att behövas.

L200H High-Lift är den senaste versionen av Volvos långa arv av att hjälpa skogsbrukskunder att bli mer framgångsrika och göra mer till lägre kostnad med högre tillgänglighet.

Fredrik Rigö
Chef Marknadskommunikation
Swecon Anläggningsmaskiner AB
fredrik.rigo@swecon.com
+46105563462
Contact information

Swecon Anläggningsmaskiner AB

Mailing address
Box 55
63102 Eskilstuna
Visiting address
Bolinder­vägen 100
63510 Eskilstuna
Region
Eskilstuna
Södermanlands county
Sweden
Organization id:
556575-1137
Founded: 2000
Employees: 400
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till Swecon Anläggningsmaskiner AB

Vi är återförsäljare av Volvo anläggningsmaskiner i Sverige.
Sweconkoncernen finns även representerad i de baltiska länderna samt delar av Tyskland.

Utöver Volvos produkter är Swecon även generalagent för Soosan hydraulhammare, kombinationssaxar och sorteringsgripar på den svenska marknaden.

Med ca 400 anställda och 41 serviceplatser i landet kan Swecon erbjuda dig ett komplett sortiment av anläggningsmaskiner, utrustning, reservdelar, service och support. Hos oss kan du också få hjälp med förmånlig finansiering och försäkring vid köp av en Volvo anläggningsmaskin - allt under ett tak.

Läs mer om våra tjänster, produkter, nyheter, film & kontakter längre ner i profilen.

Välkommen att kontakta oss!

The company's services/products

Contract machines: hiring: Asphalt cold milling machines, Asphalt machine accessories, Asphalt milling machines, Asphalt works, Crawler excavators, Demolition excavator, Digging machines, Dumpers, Graders, Loader, Loader, Midi excavators, Mini excavators, Minidumpers, Mining trucks, Recycling machines for asphalt, Road building machines, Rollers, Smaller tarmac machines, tarmac cutter, Tarmac laying machine, Tool holder, Track loader, Trailers, Vibrators, Wheel loader, Wheeled excavators
Contract machines: sales: Asphalt cold milling machine, Asphalt machine accessories, Asphalt milling machines, Asphalt works, Banddumpers, Crawler excavators, Crushers, Dumpers, Excavator, Gaffelställ, Gafflar, Graders, Gripare, Loader, Midi excavators, Mini excavators, Minidumpers, Mining trucks, Recycling machines for tarmac, Road building machines, Rollers
Shovels (Other shovels, Planeringsskopor), Silogrepar, Stenbrytare, Stengrep, Tarmac cutter, Tarmac laying machine, Tiltrotators, Trailers, Wheel loader, Wheeled excavators
Education,process of learning: Diggingmachine training, Quality assurance, Truck driver training, Truck education, Wheel-loader training
Financing & Credit information: Avbetalning, Entreprenadfinansiering, Fordonsfinansiering, Hyra, Kontokredit företag, Leasing, Maskinfinansiering
Industrial truckservices education & spare equipme: Aggregate, Cab assembly, Comprehensive maintenance / service agreement, Fire protection,controll, Fork aggregate, Fork test, Forks, Kranarm, Preventive maintenance, Repair of AC, Repairs, Rotator, Service, Snöblad, Snöskopa, Spare parts, Truck driver training, Tyre & felloe band
Machines: sales: Contract machines, Special purpose machines
Machineservice & repair: Composition/maintenance of hydraulic oil, Electrical service/ repair, Emergency service, Hydraulic service/repairs, Mechanical service / repairs, Reconditioning
Service, repair & maintenance: Mechanical maintenance, Service, Repair of Construction machinery, service,repair & maintenance

Contacts

Fredrik Rigö
016-42 95 00
+46702268730
Anne Bast
016 54 15 906
Söderberg, Lennart Christer
016-42 95 00
Britt-Marie klingborg
010 556 02 53

Videos

Volvo L350H hjullastare - bäst har blivit bättre

LATEST NEWS

- News from the industry
9/20/2022
DAF Trucks visar upp branschledarskapAPM Terminals Gothenburg fortsätter växaTydliga fördelar med NSK:s NH-seriens linjära styrningarSouthco introducerar nytt gångjärnSGBC lanserar två nya manualer STRATO lanserar i Sverige Ny podcast svarar på bygg­branschens vattenfrågor
9/19/2022
Guide - hur du väljer MotviktstruckScania fasar ut fossilt från tunga transporterCompuLab presenterar IOT-GATE-iMX8PLUS Linde energi bjuder in till Öppet Hus Ekenhuset etablerar sig i ÖstergötlandVarannan skulle rata elbilen om bonusen försvannLokal lagring ska avlasta Göteborgs hamnModerniserar ytterligare två 400 kV-stationerSweco gör förstudie om flytande solpaneler i UgandaSpectra från SilvaAkademiska Hus toppar solcellsliganGratis kurstillfälle
9/16/2022
Nödstoppsknappar och positionsbrytare Den uppgraderade Volvo L25 ElectricSäkra framtidens elberedskapFler väljer en eldriven hantverkarbilVåra första Inspodagar - någonsin! Stora Enso har undertecknat ett avtal Verizon Business utser Sanjiv Gossain Stationär övervakningsenhet för datakablarNy servicemarknadschef på SweconÖka mångsidigheten och sänk kostnadernaArkemi ger ut handbok och digitala verktyg EU-parlamentets förslag om skogsbränslen måste stoppas
9/15/2022
Kan vibrationer vara ett stort problem för verktygsmaskiner?Volvo stödjer trans­formationen till eldrift Spara tid, utrymme och pengar Högsta lasersäkerhet vid mobila applikationerWithSecure™ går med i Cloud Security AllianceBeijer Almas dotterbolag Lesjöfors expanderar Hainbuch utökar portföljen för snabbväxlingTrumhanterare för fotgängare Dubbla utmärkelser till NSK vid Toyotas prisutdelningPeab storsatsar på drift och underhållIranskkopplad hackergrupp i ny cyberattackvåg Bixia och BatteryLoop i nytt samarbeteBanbrytande ekvation kan ge vassare kvantdatorerIvanti utökar Neurons plattform Nu lanserar vi på Netigate textanalys! Skarta Energy & Tohmajärvi kommun inleder samarbete
9/14/2022
Framtidens antenn är härNyindustrialiseringen är i riskzonenModern elinstallation med ConradNu lanserar Processus sin nya hemsidaMissa inte Världssjöfartens dag 2022!Nu välkomnar vi Pappelina till Pretopia!Plastspecialist lanserar ny serie av återvunna materialNy certifierad partner till Bosch RexrothLLB Expo tillbaka Behöver du låna pengar till en fastighet
9/13/2022
Spara tid, pengar och klimatVälkommen till årets Framtidsvecka!SSG Fluiddagar arrangeras 26-27 oktoberDuni Group medverkar på ScanpackPressinbjudan Fastighets­Mässan Malmö 2022