LATEST NEWS

- News from the industry

Lansering av en helt ny typ av kompressor

Skruvkompressor med två varvtal!
Nya skruvkompressorer från Atlas Copco kommer att förvandla marknaden för kompressorer med fast varvtal.

Hittills har du haft valet mellan skruvkompressorer med fast varvtal och skruvkompressorer med variabelt varvtal (Variable Speed Drive, VSD). Den första är den mest ekonomiska att köpa, den andra den mest kostnadseffektiva att äga och driva.

Nu finns ett tredje alternativ. Den allra första skruvkompressorn med två varvtal, utvecklad och byggd av Atlas Copco. Denna nya kompressortyp i vår serie GA FLX ger energibesparingar som ingen traditionell kompressor med fast varvtal kan.

Vad är unikt med kompressorerna i serie GA FLX?
• Upp till 20 % lägre energiförbrukning jämfört mot en kompressor med fast varvtal, eftersom övergångs- och avlastningsförlusterna minskar.
• Ger användarna frihet att välja vilket tryck som helst utan att kompromissa med luftflödet eller FAD, vilket fungerar optimalt oavsett tryckinställning.
• Efter en tids användning kan man med hjälp av energiförbrukningsanalysen se hur mycket man kan spara genom att byta till VSD. Önskas detta så kan GA FLX enkelt uppgraderas till full VSD-funktionalitet för högre energibesparing.

Kompressorerna finns i storlek 11-30 kW. Läs mer om GA FLX på Atlas Copcos produktsida
Contact information

Atlas Copco Compressor AB

Mailing address
Sickla Industriväg 19
13154 Nacka
Visiting address
Sickla Industriväg 19
13154 Nacka
Region
Nacka
Stockholms county
Sweden
Organization id:
556155-2794
Founded: 1971
Employees: 158
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till Atlas Copco Compressor AB!

Vi ingår i Atlas Copcos affärsområde Kompressorteknik och vårt ansvar är att marknadsföra och sälja kompressorer, vakuumpumpar, gasgeneratorer och rörsystem på hela den svenska marknaden. Sedan flera år tillbaka erbjuder vi även nulägesanalyser, energioptimering och riskbedömningar. Vårt uppdrag är att i varje försäljning erbjuda produkter och lösningar som adderar värde till applikationen, som förbättrar arbetsmiljön för människor på industrigolvet och som bidrar till ett minskat klimatavtryck.

Via vår rikstäckande eftermarknadsorganisation kan vi erbjuda förebyggande underhåll och akutservice på alla typer av maskiner – kompressorer, vakuumpumpar och gasgeneratorer. Oftast kan vi även hjälpa kunder med maskiner som inte sålts av oss. Alla servicejobb utförs av välutbildade och erfarna tekniker med lokal förankring och god kännedom om faktorer som kan påverka statusen och livslängden på er maskin. Servicen är snabb och effektiv och utförs vid en tidpunkt som passar er produktion. Potentiella problem som kan leda till effektivitetsförluster och driftsstopp lyfts fram och åtgärdas efter överenskommelse. Givetvis använder vi alltid originaldelar från Atlas Copco när maskinen levererats av oss.

Vi strävar efter att vara en pålitlig affärspartner och vi är stolta över att kunna erbjuda våra kunder energieffektiva och unika lösningar inom en mängd olika applikationer. Genom att lyssna på våra kunder, och genom att dela idéer med våra kollegor, driver vi utvecklingen av nya innovativa produkter som skapar affärskritiska fördelar inom svensk industri.

Välkommen att kontakta oss!

Latest ads from Atlas Copco Compressor AB

All 15 objects by this company

Certifications

ISO 14001:2015 – ISO 9001:2015 – OHSAS 18001 – SS-EN 17020

Contacts

william sayghani
+46 8 743 97 99

News related to the company

LATEST NEWS

- News from the industry
5/10/2024
En vecka kvar till Elmia ProduktionsmässorVidareutvecklat OEM-slangpumparUtökar AI-flexibilitet över hybridmolnet10 år som VD
5/9/2024
Nyttja både plastens och metallens egenskaper
5/8/2024
RobotCenter Laxå säljer SvetsrobotstationCold forging via sourcing groups Upptäck InnovationenOlsons utökar produktkatalogen Belysning och indikering i samma lampa
5/7/2024
Industritorget expanderar Lasermaskiner för precision och effektivitet Låt oss integreraProtolabs utökar funktionaliteten RMS har allt för lagret
5/6/2024
Swecon erbjuder tilt­spinner för minigrävareInspodagen 2024 i TanåsABB utvidgar portföljenSvensk vindkraftexpertis eftertraktad i TysklandBOLIST Byggfest