LATEST NEWS

- News from the industry

Industriföretag anställer yrkeslärare för att kompetenssäkra

– Det här är en strategisk satsning.
Vi har en tydlig idé om hur vi vill bedriva vår kompetensutveckling, och för att kunna utveckla både företaget och våra medarbetare snabbare måste vi driva den utvecklingen själva, säger Linda Fransson, vd på Gnosjö Automatsvarvning.

Under hösten anställer industriföretaget Gnosjö Automatsvarvning en yrkeslärare på heltid. Och anledningarna är många.

– Den grundutbildning som ges behöver ofta kompletteras för den spetskompetens som krävs, och att enbart utbildas vid ett tillfälle är inte tillräckligt i dagens snabbutvecklande samhälle, säger Linda Fransson.

Enligt en rapport publicerad av Industrirådet 2018 är kompetensförsörjning en av de mest strategiskt viktiga utmaningarna industrin i Sverige står inför. Något som Linda Fransson håller med om:

– Det har varit en av våra största utmaningar sedan vi startade företaget på 70-talet. För att göra svensk legotillverkning tillräckligt konkurrenskraftig, och behålla industrin som en motor för svensk välfärd, måste vi jobba med frågan på flera olika sätt.

Att ha en yrkeslärare på företaget kommer till exempel underlätta för de anställda att höja sin kompetens och därmed lön. Enligt företagets lönemodell, som utvecklades i våras av medarbetarna själva, kan man avancera i lönestegen genom att bland annat vidareutveckla sin kompetens.

– Vid varje lönesamtal skapar vi en specifik utbildningsplan utifrån varje persons individuella behov. Sedan är det upp till oss att erbjuda rätt utvecklingsmöjligheter för att nå dit, berättar Linda Fransson.

I dagsläget sker mycket av den löpande utbildningen med hjälp av duktiga och kompetenta medarbetare. Det tar dock för mycket tid från produktion, och den dyrbara tiden som läggs på att utbilda är heller inte tillräcklig för att hänga med i utvecklingen.

– Vi vill skapa samma förutsättningar för alla våra medarbetare att utvecklas, även de som just nu lägger mycket tid på att utbilda andra. Att ha en yrkeslärare på plats kommer bli ett bra komplement till det som redan görs och ge oss en enorm konkurrensfördel inför framtiden, avslutar Linda Fransson.

Yrkesläraren kommer i första hand att ansvara för interna utbildningar inom ritningsläsning, mätteknik och statistisk processtyrning, samt ha grundläggande verktygs- och maskinkunskap, för att kompetenssäkra arbetskraften på företaget.

För vidare information, vänligen kontakta:
Linda Fransson, vd på Gnosjö Automatsvarvning, 0370-33 32 51
Contact information

Gnosjö Automatsvarvning AB

Mailing address
Box 182
33524 Gnosjö
Visiting address
Lidängs­vägen 1
33524 Gnosjö
Region
Gnosjö
Jönköpings county
Sweden
Organization id:
556040-6521
Founded: 1974
Employees: 55
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till Gnosjö Automatsvarvning.

Gnosjö Automatsvarvning tillverkar produkter med hög precision och bästa tänkbara kvalité. Vi har alla möjligheter att automatsvarva avancerade detaljer i vår moderna maskinutrusting.

Gnosjö Automatsvarvnings maskinpark består av ett flertal rundbordsautomater och NC-svarvar.
Dessa klarar upp till diameter 42 mm och NC-svarvarna klarar upp till diameter 65 mm, samtliga för tillverkning av komplicerade detaljer. Rundbordsautomaterna används i huvudsak till stora serier och CNC-maskinerna är lämpligast för små serier.

En styrka på Gnosjö Automatsvarvning är vår kvalitetsmätutrustning som borgar för en jämn och hög kvalité. Alla mätningar som görs lagras och sparas i SPS.

Renhetsanalys:
Gnosjö automatsvarvning erbjuder också renhetsanalyser av komponenter, oljor och tvättvätskor. Renhetsmätning av komponenter görs för att fastställa den mängd smuts som detaljer (ytan), oljor, tvättvätskor eller system innehåller. Det finns flera sätt att mäta renhet, vilken metod som används beror på vilka förutsättningar som finns för att erhålla ett bra resultat.

Produkter: Axlar, Bussningar, Distanshylsor, Hydraulikkopplingar, Kontaktstift, Maskindetaljer, Muttrar, Precisionsdetaljer, Rostfritt, Skruvar, Syrafast

Välkommen att kontakta oss.

Certifications

ISO 14001:1996 – ISO 9001:2000 – ISO/TS 16949:2002

Contacts

Linda Fransson
0370-33 32 51
Solweig Fransson
0370-33 32 55
Anna Fransson
0370-33 32 56
Olle Fransson
0370-33 32 53

Videos

Gnosjö Automatsvarvning Rundbordsautomat

Gnosjö Automatsvarvning Rundbordsautomat
Gnosjö Automatsvarvning Ivisys sorteringsutrustning

LATEST NEWS

- News from the industry
6/18/2024
Lanserar hållbara och effektiva värmelösningarFärgglad hotellfasad på Grönland WEG Scandinavia utökar verksamheten En av vinnarna i årets XL-HjälpenSamuel Sollenby återvänder
6/17/2024
Framtidens robotikABB, DHL och Scania i samarbeteRamström levererar förnybara miljöoljorSvårare att få företagslån Sanktioner kan vara en utmaning
6/14/2024
Vollenweider Entre­prenad AB drar full nytta Kompakta och okapslade motion controllersPonsses nya lösningarFinja Betong tar emot förnyat certifikatTre nya partners på Delphis kontor
6/13/2024
Enklare och effektivare TIG-svetsningKalorimetrisk flödesgivare med displayFulltaliga utbildningarFokus på hållbarhet och låg energiförbrukning GodEl & 1KOMMA5° lans­erar solcellssamarbete
6/12/2024
Hjälper till att förbättra industriella pumparsonnen i nytt partnerskap med Tibber Sigtunaskolans nya belysning sparar energi STRATO lanserar ny hemsidebyggarePax8:s nya marknads­plats använder AI