LATEST NEWS

- News from the industry

Hårdhetsprovare: Vad är det och varför är det viktigt?

En viktig parameter inom många industrisektorer
Hårdhetsprovare används för att mäta materialens hårdhet, vilket är en viktig parameter inom många industrisektorer. Hårdhet är en materials förmåga att motstå deformation eller repor. Ju högre hårdhet, desto mer motståndskraftigt är materialet.

Mitutoyos hårdhetsprovare


Mitutoyo erbjuder ett brett utbud av hårdhetsprovare för att tillgodose olika användares behov. Provarna kan användas enligt de vanligaste metoderna, antingen på en arbetsbänk eller på annan lämplig plats.

Varje komponent i Mitutoyos hårdhetsprovare är utformad med de senaste CAD-teknikerna för att säkerställa maximal prestanda. Komponenterna tillverkas av de bästa materialen för att garantera lång livslängd. Detta garanterar en hög kvalitet på konstruktionen och tillförlitlighet i användningen.

Mitutoyos hårdhetsprovare är också utrustade med olika tillbehör som kan förbättra produktiviteten. Tillbehören inkluderar videokameror, automatisk positionering och auto-fokuseringsenheter. Med dedikerad programvara kan intrycksbild och hårdhetsresultat erhållas på bara 0,3 sekunder. Detta är en kapacitet som behövs för att hålla jämna steg med dagens snabba produktion.

Varför är hårdhetstestning viktigt?


Hårdhet är en viktig parameter inom många industrisektorer, eftersom det är en indikator på materialets styrka och motståndskraft. Material med hög hårdhet är mer motståndskraftiga mot repor och deformationer, vilket är viktigt inom sektorer som metallurgi, verkstadsindustri och bilindustri.

Hårdhet är också en viktig parameter vid kvalitetskontroll. Hårdhetsprovning kan användas för att kontrollera att produkterna uppfyller de krav som ställs på deras hållbarhet och motståndskraft.

Slutsats


Mitutoyos hårdhetsprovare representerar en utmärkt investering när det gäller produktivitet, mångsidighet, kvalitet på konstruktion och servicestöd. Dessa högkvalitativa instrument erbjuder den oöverträffade tekniska expertisen hos en världsledare inom metrologi. Oavsett vilken sektor du är verksam inom, är en hårdhetsprovare och mätspetsarfrån Mitutoyo ett utmärkt verktyg för att säkerställa att dina produkter uppfyller de högsta kvalitetsstandarderna.
Contact information

Mitutoyo Scandinavia AB

Mailing address
Slänt­vägen 6
19461 Upplands Väsby
Region
Upplands Väsby
Stockholms county
Sweden
Organization id:
556210-1138
Founded: 1981
Employees: 37
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till Mitutoyo Scandinavia AB!

Vi har försäljning, kalibrering och service av precisionsmätutrustning för kontroll och kvalitetssäkring. Allt från skjutmått till koordinatmätmaskiner.

Välkommen att kontakta oss!

Latest ads from Mitutoyo Scandinavia AB

All 4 objects by this company

Agents

KOMEG , Germany
KOMEG ingår i Mitutoyokoncernen. KOMEG tillhandahåller uppspänningssystem, prober, mätspetsar, laddystem för koordinatmätmaskiner m m.
MITUTOYO, Japan
Mätmaskiner och mätutrustningar som t.ex. profilmätmaskiner, rundhetsmätare, lasermikrometrar, digitalutrustningar, hårdhetsprovare, koordinatmätmaskiner, 3D videomätmaskiner m.m

Certifications

ISO 14001:2015 – ISO 9001:2015

Contacts

Henrik Lalin
08-594 109 67

LATEST NEWS

- News from the industry
7/2/2024
Ny avfallskraftanläggning nära PragHertz och RedLocker på sommarturnéIVECO S-Way har tilldelats prisRamirent öppnar nytt kundcenter i KungsbackaVi rustar för framtiden
7/1/2024
Lär dig om vakuum­mätarens viktiga rollEffektiviteten av värmekamerorHur man förstärker delar Samuel Sollenby återvänder till OlsonsEn historia inom skärande bearbetning
6/28/2024
Kantvikars betydande roll Kompressorns roll i kylanläggningarOTTO Digital Services för systemSäkerhet med väggrindar och vägbommarNyhet i sortimentet från Western Fabrications
6/27/2024
Födelsedag 60-års Rockwell arrangerar år­ets automationshändelse Optimera kabelhanteringen Saab tecknar kontraktOKQ8 Bank har tecknat ett 3 årigt avtal
6/26/2024
XMOR® revolutionerar grävandetInga maskiner är för stora för ossTrejon lanserar CONDORÅtervunnet material möter AI ROCKWOOL bygger stenullsfabrik i Sverige