LATEST NEWS

- News from the industry

Gnosjö Automatsvarvning skjuter energitjuvar

På Gnosjö Automatsvarvning jagar man energitjuvar
Under hösten började man stänga av maskinernas standby-läge under helgerna och halverade elförbrukningen. Nu jagar Nicklas Lundh läckande tryckluft med laserpistol.

– Pistolen kostade naturligtvis en slant, men den har redan betalat sig. Jag har hittat två stora läckor och flera mindre små, säger Nicklas Lundh som är underhållsmekaniker på Gnosjö Automatsvarvning.

De två stora läckorna, en inne i en svarv och en under i en vattenavskiljare, beräknar Nicklas skulle kostat företaget runt 50 000 kronor per år med de höga elpriserna. Han har även hittat flera små läckor.

– Vi avsöker och justerar område efter område i fabriken. Jag börjar med att lokalisera eventuella stora läckor i en del av fabriken, för att sedan fokusera på de små.

Då hela fabriken ännu inte är avsökt finns det ingen siffra tillgänglig på hur mycket man kommer att spara på ett år. Men Nicklas berättar att vanlig liten tryckluftsslang som läcker kan pysa för flera hundra kronor per år. Det kostar både pengar och onödig energi.

– Just nu säkerställer jag att instruktioner och tillvägagångssätt finns tillgänglig så att fler än jag kan göra effektiv avsökning varje år. För det här är en rutin vi kommer att göra årligen.

För vd Linda Fransson är engagemanget hos medarbetarna att hitta energitjuvar mycket glädjande och viktigt.

– Jakten på tryckluftsläckage var Nicklas idé, och idén att stänga av maskinernas standbyläge över helgerna kom också från personalen. Det går inte att bli riktigt hållbar om inte de som är mitt i verksamheten tänker hållbart.

Kontakt:
Jens Ringborg, Renhet
Mail: jens@svarvning.nu Mobil: 0370-33 32 50

Linda Fransson, VD Gnosjö Automatsvarvning
Mail: linda@svarvning.nu Mobil: 0370-33 32 51
Contact information

Gnosjö Automatsvarvning AB

Mailing address
Box 182
33524 Gnosjö
Visiting address
Lidängs­vägen 1
33524 Gnosjö
Region
Gnosjö
Jönköpings county
Sweden
Organization id:
556040-6521
Founded: 1974
Employees: 55
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till Gnosjö Automatsvarvning.

Gnosjö Automatsvarvning tillverkar produkter med hög precision och bästa tänkbara kvalité. Vi har alla möjligheter att automatsvarva avancerade detaljer i vår moderna maskinutrusting.

Gnosjö Automatsvarvnings maskinpark består av ett flertal rundbordsautomater och NC-svarvar.
Dessa klarar upp till diameter 42 mm och NC-svarvarna klarar upp till diameter 65 mm, samtliga för tillverkning av komplicerade detaljer. Rundbordsautomaterna används i huvudsak till stora serier och CNC-maskinerna är lämpligast för små serier.

En styrka på Gnosjö Automatsvarvning är vår kvalitetsmätutrustning som borgar för en jämn och hög kvalité. Alla mätningar som görs lagras och sparas i SPS.

Renhetsanalys:
Gnosjö automatsvarvning erbjuder också renhetsanalyser av komponenter, oljor och tvättvätskor. Renhetsmätning av komponenter görs för att fastställa den mängd smuts som detaljer (ytan), oljor, tvättvätskor eller system innehåller. Det finns flera sätt att mäta renhet, vilken metod som används beror på vilka förutsättningar som finns för att erhålla ett bra resultat.

Produkter: Axlar, Bussningar, Distanshylsor, Hydraulikkopplingar, Kontaktstift, Maskindetaljer, Muttrar, Precisionsdetaljer, Rostfritt, Skruvar, Syrafast

Välkommen att kontakta oss.

Certifications

ISO 14001:1996 – ISO 9001:2000 – ISO/TS 16949:2002

Contacts

Linda Fransson
0370-33 32 51
Solweig Fransson
0370-33 32 55
Anna Fransson
0370-33 32 56
Olle Fransson
0370-33 32 53

Videos

Gnosjö Automatsvarvning Rundbordsautomat

Gnosjö Automatsvarvning Rundbordsautomat
Gnosjö Automatsvarvning Ivisys sorteringsutrustning

LATEST NEWS

- News from the industry
6/18/2024
Lanserar hållbara och effektiva värmelösningarFärgglad hotellfasad på Grönland WEG Scandinavia utökar verksamheten En av vinnarna i årets XL-HjälpenSamuel Sollenby återvänder
6/17/2024
Framtidens robotikABB, DHL och Scania i samarbeteRamström levererar förnybara miljöoljorSvårare att få företagslån Sanktioner kan vara en utmaning
6/14/2024
Vollenweider Entre­prenad AB drar full nytta Kompakta och okapslade motion controllersPonsses nya lösningarFinja Betong tar emot förnyat certifikatTre nya partners på Delphis kontor
6/13/2024
Enklare och effektivare TIG-svetsningKalorimetrisk flödesgivare med displayFulltaliga utbildningarFokus på hållbarhet och låg energiförbrukning GodEl & 1KOMMA5° lans­erar solcellssamarbete
6/12/2024
Hjälper till att förbättra industriella pumparsonnen i nytt partnerskap med Tibber Sigtunaskolans nya belysning sparar energi STRATO lanserar ny hemsidebyggarePax8:s nya marknads­plats använder AI