LATEST NEWS

- News from the industry

Framtiden är cirkulär

EPS kan återvinnas om och om igen
Varför går så mycket plastavfall till förbränning?
Hur kan du minska din klimatpåverkan genom att sortera EPS - vilka är utmaningarna och fördelarna med att byta från linjär avfallshantering, till en cirkulär?

Vi hade ett samtal med Henrik Ekvall, VD för BEWI Circular, för att få svaren på dessa och en del andra frågor.

EPS är grunden för vår verksamhet. Det är en plast som har väldigt många användningsområden på grund av dess unika egenskaper – och det används överallt i samhället. Det isolerar hus, skyddar produkter under transport och håller mat färsk, för att nämna några av dess användningsområden. Och det kan återvinnas om och om igen.

Den största förändringen för industrier är att lämna linjära processer till förmån för cirkulära. Och det finns stor potential i detta. Mycket avfall som kan återvinnas, förbränns för energiproduktion. På BEWI arbetar vi med flera material och vi har satt ambitiösa mål för återvinning och återanvändning.

Henrik håller EPS borta från förbränning

Henrik Ekvall är VD för vår cirkulära division, och vi satte oss ned med honom för ett samtal om EPS, cirkularitet och vikten av samarbete.

Hej Henrik! Vad är BEWI Circular och vad gör du?

– BEWI Circular är avfallshantering – på ett enkelt sätt. Vi förenar tillverkning med återvinning genom att samla in EPS-avfall från våra kunder och sedan återvinner vi det för att skapa nya, hållbara produkter. Fördelarna för våra kunder är många, och genom att lämna avfallshanteringen i våra händer minskar vi tillsammans på koldioxidutsläpp.

Varför är det viktigt för planeten att återvinna EPS?

– Det är viktigt att återvinna all plast, främst för att det är möjligt att göra det. Dom flesta plaster kan dessutom återvinnas flera gånger, vilket gör dem hållbara. Och återvinning leder till minskad produktion av råmaterial, vilket är en process som kräver mycket resurser. Poängen är verkligen att återvinning är nödvändig för att sänka koldioxidutsläppen, det finns ingen väg runt det. Det är också viktigt att nämna, att plast har blivit ett problem i många delar av världen, på grund av att man inte samlar in och återvinner. Vi vill göra det problemet till en möjlighet.

Ser du några hinder på vägen till ökad återvinning av EPS?

– Ja, framför allt att samla in materialet. Idag sorteras EPS sällan separat. I stället slängs det tillsammans med andra brännbara material i container för förbränning. Detta är ett slöseri och ett slag mot klimatkampen, eftersom det släpper ut CO2 i atmosfären. Vad vi behöver, är ökad sortering av alla typer av plaster för att kunna återvinna dem. Det positiva i detta är att det inte finns några komplicerade problem som hindrar denna utveckling. Och vi arbetar med att påskynda denna förändring.

Vilken typ av EPS-produkter är dom enklaste att samla in och återvinna?

– Stora flöden av EPS är dom enklaste – och fisklådorna av EPS är ett bra exempel. Vi arbetar med företag som hanterar stora mängder fisk och inrättar skräddarsydda lösningar för dom. Detta inkluderar ofta att installera en komprimator ute hos kunden – och att vi tar tillbaka EPS-materialet när vi levererar nya fisklådor. Vi är flexibla och försöker alltid att hitta den optimala lösningen för våra kunder. Ett annat exempel är vitvaror, där EPS används för att skydda produkter under transport.

Och vad utgör den största utmaningen?

– Den största utmaningen är när EPS är förorenat med till exempel lim eller färg, eller när den inte sorteras separat. I byggbranschen finns det stor potential att sortera EPS-avfall separat och vi är angelägna om att hjälpa företag att byta till ett cirkulärt tänk för sin EPS-hantering. Vi har lösningarna på plats och kommer, som jag nämnde, skräddarsy dem för att passa varje enskilt företag. Vi vill göra ändringen lätt för alla!

Men återvinningscentraler då?

– Jag är glad att du tar upp det, eftersom det är ett annat område med stor potential. Idag kastas EPS ofta i behållare tillsammans med andra brännbara material. Vi skulle vilja se separata behållare för EPS och vi skulle gärna hjälpa till att skapa ett sådant flöde för kommuner. EPS är ett utmärkt material att sortera separat, eftersom det har stor volym och tar upp mycket utrymme. Genom att sortera EPS separat kan det komprimeras på plats och massor av utrymme och transportkostnader skulle sparas, vilket i sin tur skulle leda till besparingar i koldioxidutsläpp.

Hur fungerar processen för EPS-återvinning?

– EPS-avfallet som vi samlar in blir först komprimerat. Det innebär att vi minskar volymen signifikant och eftersom EPS består av 98% luft, kan vi minska materialets volym 50 till 1. Detta material är en resurs för vår produktion och transporteras till granulering, smälts och filtreras för att bli PS- pellets (polystyrenpellets). Dessa kan i sin tur användas för att producera EPS- eller XPS-produkter som isolerings skivor eller skyddande emballage för vitvaror etc. Det kortaste flödet är att återinföra EPS-avfall direkt in i vår produktion. Stegen i den processen är att helt enkelt krossa EPS-avfallet och sedan använda det för att göra ny EPS. Vi strävar alltid efter den kortaste återvinningsprocessen eftersom det är den mest hållbara.

Vad är den viktigaste förändringen som behöver ske för att mer EPS och plaster ska återvinnas?

– Samarbete. Alla måste inse att cirkularitet kräver samarbete. Och tillsammans kan vi möta klimatförändringens utmaning och de mål som är nödvändiga för att stoppa det. Varje resurs måste återvinnas -ofta innebär det att en produkt från en industri blir avfall och så småningom en värdefull resurs inom ett helt annat område. Vi måste hitta fler sådana flöden. Vi måste också öppna upp och prata mer med varandra för att hitta lösningar. Delvis på grund av den utmaning vi står inför men också för att det finns effektivitet och kostnadsbesparingar att göra här.

En sista sak – BEWI har uttalat att de ska leda förändringen till en cirkulär ekonomi i branschen, vad menas med det?

– Vi investerar mycket i cirkulära flöden. Vi ser inget annat sätt och någon måste leda vägen, för andra att följa. Dom hinder jag har nämnt tidigare, måste övervinnas och det är helt enkelt inte läge att vänta på någon annan att göra det.

BEWI grundades som ett familjeföretag och vår entreprenörsanda är intakt. Det driver oss, ger oss energi och viljan att uppnå det vi tror på – vilket är, att leda denna oundvikliga förändring, medan vi hoppas att fler kommer följa efter.

Dom måste, för att vara ärlig, för det handlar om oss alla. Vi är i samma båt, oavsett om vi gillar det eller inte, och det finns verkligen inget annat rimligt alternativ än att ro tillsammans mot samma mål. Vi är ivriga och redo att arbeta med alla som vill genomföra förändringen till en cirkulär ekonomi.

Henrik Ekvall
Managing Director Circular
+46 (0)73-069 06 28
henrik.ekvall@bewi.com

LATEST NEWS

- News from the industry
6/5/2024
Nu introduceras en ny lanseringskampanj Kantvik eller kantpress – vad är skillnaden?Bekvämare liv med uppkopplat kodhandtag Ny maskin från Ras Skadlig kod sprids via Minecraft-tillägg
6/4/2024
ISCAR utökar ett redan stort sortiment Rikstäckande service för centralsmörjning3D print växer kraftigtAmmann slutför förvärvet Framgångsrikt Konvent och 60-årsfirande
6/3/2024
Smidig materialhantering med ledstaplareSkärning när material är värmekänsliga ISCAR QUICK-X-FLUTEÄventyret börjar med Lesjöfors gasfjädrarOLSONS breddar programmet
5/31/2024
3D-printing för flexibel och innovativ tillverkning Karlslunds Marina på Dalarö väljer BioDisc® BN Framtidens svetsmetod Välj rätt kompressor för verkstaden Framstående teknik för effektiv kabelinstallation
5/30/2024
Ravema distribuerar ScandiTools Lännen deltar på Svenska Maskinmässan 2024 Nytillverkning av 77 år gammal reservdelDen optimala restaurangbelysningenVi hjälper företag