LATEST NEWS

- News from the industry

Fiber billigare och ger högsta hastighet i kontorsfastighet

Mer flexibel IT-lösning att erbjuda sina hyresgäster
Genom att bygga ett nätverk med fiber istället för koppar fick Jeudan en hållbar, framtidssäker och mer flexibel IT-lösning att erbjuda sina hyresgäster.

Den klassiska byggnaden har efter renoveringen fått nya hyresgäster och på de tre översta våningarna huserar ett världskänt dataspelsbolag på 1 800 m2. Att deras programutvecklare förväntar sig en blixtsnabb, säker och stabil uppkoppling är en självklarhet.

För att garantera det ville man ha ett fibernät med ett serverrum i källaren. Kraven passade ägaren Jeudan som ändå tänkt uppgradera och framtidssäkra sin fastighet genom att ta bort alla kopparkablar, som byggts på med åren, och ersätta dessa med fiber. Förutom att det är miljövänligare så skulle man få en mycket större flexibilitet den dagen nya hyresgäster flyttar in. Det kostar helt enkelt mindre att anpassa sig efter nya hyresgästers behov med hjälp av fiber.

Med tanke på att rörligheten på dagens kommersiella hyresmarknad, man flyttar i snitt vart 5:e år, så kostar det på att uppdatera och bygga på de traditionella kopparnätverken och installationerna efter nya behov. En fiberlösning är betydligt enklare och mer flexibel när en uppdatering ska göras. För att inte nämna mycket mer ekonomiskt!

I just denna byggnad har 600 uttag installerats och med koppar skulle det krävas 600 kablar á 8,8 mm i diameter och 19” switchar på varje våning. Nu samlas alla fibrer nere i källaren där microdatacentret finns. Det innebär att ytan som tidigare på varje våning användes till korskopplingsrum frigörs och ger istället Jeudan extra intäkter.

En ”stor” fördel är att fiber tar mycket mindre plats än koppar. Genom att installera blåsrör i hela byggnaden, kan man öppna röret var som helst, enkelt blåsa en ny fiber och sätta upp en mikroswitch. Det kan man inte göra med koppar. Undertak, fönsterbänkskanaler måste öppnas och installatör klättra över skrivbord i drift. En ny kopparkabel måste dras hela vägen fram till användaren.

Tid är en avgörande faktor för en fastighetsägares intäkter, och därför fokuserar vi på hur snabbt det går att anpassa en befintlig IT-plattform till en ny hyresgäst. Det råder ingen tvekan om att Jeudan tydligt ser att den nya fiberoptiska lösningen är betydligt snabbare att arbeta med. Det innebär också mindre risk för att lokalerna står tomma längre tid, helt enkelt”, säger Jes Ryberg, divisionschef på Wexoe Solutions.

–Som fastighetsbolag och förvaltare gäller det att snabbt kunna räkna hem dagens investeringar i framtidens intäkter. En ekvation som helst ska hålla länge! Precis så var det för Jeudans stora renoveringsprojekt. säger projektledaren Jacob Jensen från NT Consulting.

Enkelt och bekvämt för installatören
För Jeudans installatör gav renoveringsprojektet också en ny erfarenhet:
– Nu har vi för första gången jobbat med Wexoes fönsterbänkskanaler från Hager, där det finns ett klicksystem för eluttag – och feedbacken från vårt folk är riktigt positiv.

Vi gjorde alla fönsterbänkskanaler klara – sedan ägnade Wexøe några dagar att dra blåsrören för fiber plus att blåsa in fiber, svetsa och mäta. För oss har installationsarbetet varit snabbt och enkelt jämfört med ’koppar-helvetet’ med många meter kabel och trummor som vi fick bära upp. Vi är redo för fler utmaningar, säger Dennis Rasmussen, ordförande för Jeudans installatörer.

Lösningar använda i detta projekt:
Vertiv
Vertivs mikrodatacenter erbjuder en allt-i-ett-lösning som kombinerar kraft, kylning, övervakning och rack skräddarsydda för unika behov och förväntningar. Vertivs mikromodulära datacenter kopplar på ett kompakt och enkelt sätt ihop både IT och de faciliteter som behövs till en fristående prefab-enhet.

Reichle De-Massari
För att blåsa fiber, istället för att manuellt dra fiberkablarna genom rör, används högtrycksluft för att leda de ultratunna fiberoptiska trådarna genom rören. Detta minskar avsevärt installationskostnaderna och sparar tid.

Microsens
Världens minsta 10G switch med 2 x 10G SFP uplinks. Redundans fram till uttaget ger maximal driftsäkerhet. 4 portar 10/100/1000Base-T åtkomliga för användare. 1 port 1,5/2,5/5GBase-T med PoE++ dold för wifi AP, kamera etc. Layer 2+, Docker och mycket mer.

Hager
Hager Tehalit kanaler är en innovativ lösning inom kabelhantering som är gjorda av material som tål belastningar och stötar över tid, vilket gör dem idealiska för långvarig användning. En annan fördel är att de är designade med fokus på att kunna integreras i olika arkitekturer och interiörer.

Mikroswitchar för alla typer av installationsmiljö
Microswitchar finns i många utföranden för olika miljöer och verksamhet. Singlefiber eller duplex. Dubbla uplinks ger möjlighet till fiberredundans till varje switch. Ruggad version för industri och utomhusinstallationer. Medical switch uppfyller kraven för patientsäkerhet enligt DIN EN 60601-1-1.

Contact information
Mailing address
Scheele­vägen 17
22370 Lund
Region
Lund
Skåne county
Sweden
Organization id:
559134-3404
Founded: 2018
Employees: 4
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till Wexoe AB!

Lokal automationspartner med fokus på produktivitet och driftsäkerhet
Som lokal partner och experter på ett av världens ledande automationsföretag väljer våra specialister rätt produkter från våra leverantörer för att utarbetar den optimala lösningen tillsammans med våra kunder. Wexoe kan utöver att hitta rätt teknisk lösning även ge en flexibel logistik och möjligheter för anpassning i egen montageverkstad.

Kontakta oss så berättar vi mer!

Relaterade sökord

Remote access

Contacts

Tony Annell
0706092610

Videos

Vi är Wexoe AB

Vi är Wexoe AB
Intro video

LATEST NEWS

- News from the industry
7/1/2024
Lär dig om vakuum­mätarens viktiga rollEffektiviteten av värmekamerorHur man förstärker delar Samuel Sollenby återvänder till OlsonsEn historia inom skärande bearbetning
6/28/2024
Kantvikars betydande roll Kompressorns roll i kylanläggningarOTTO Digital Services för systemSäkerhet med väggrindar och vägbommarNyhet i sortimentet från Western Fabrications
6/27/2024
Födelsedag 60-års Rockwell arrangerar år­ets automationshändelse Optimera kabelhanteringen Saab tecknar kontraktOKQ8 Bank har tecknat ett 3 årigt avtal
6/26/2024
XMOR® revolutionerar grävandetInga maskiner är för stora för ossTrejon lanserar CONDORÅtervunnet material möter AI ROCKWOOL bygger stenullsfabrik i Sverige
6/25/2024
ISCAR LOGIQ6TURN - NYA unika svarvskär Modernt tillverkningssätt för framtidens industriProdukter som sprider glädjeNytt produktsortimentLanserar avancerad kaffebryggningslösning