LATEST NEWS

- News from the industry

Försäkra dig om korrekta mätningar med kalibrering

Kalibreringens roll för mätinstrument
In en värld av mätinstrument är kalibrering nyckeln till att säkerställa deras korrekta funktion och tillförlitlighet. Genom att jämföra instrumentens avläsningar med standardreferenser säkerställs noggrannheten. Denna grundläggande process ökar instrumentens livslängd och säkerställer deras överensstämmelse med branschstandarder. Utforska varför kalibrering är avgörande för att säkra exakta mätresultat och hur det främjar pålitliga prestanda inom olika tillämpningsområden.

Vad innebär kalibrering?


Kalibrering är en kritisk process för att säkerställa noggrannheten och tillförlitligheten hos olika mätinstrument. Det innebär att instrumentet avprovas genom att jämföra dess visningsfel med en förutbestämd standardreferens. Denna standardreferens, även känd som en "standard", är i sig själv kalibrerad för att vara 2–4 gånger mer exakt än det instrument som kalibreras, och detta förhållande kallas Test Uncertainty Ratio (TUR).

Det finns två huvudtyper av kalibreringar: spårbar och ackrediterad. Båda typerna innebär att kalibreringen kan spåras till nationella eller internationella standarder och kan upprätthålla samma kvalitetsnivå. Skillnaden ligger i den omfattande dokumentationen som krävs för ackrediterad kalibrering enligt ISO 17025-standarden. Denna process kan vara oerhört dyr och kräver extern revision, vilket resulterat i att denna typ av kalibrering nästan enbart används inom medicinska kontext.

Spårbar kalibrering, å andra sidan, täcker vanligtvis 98% av de flesta verksamheters kalibreringsbehov. Den möjliggör noggranna mätresultat till fördelaktigare priser. Oavsett typ av kalibrering är det avgörande att instrumenten hålls i linje med etablerade standarder för att säkerställa deras tillförlitlighet och överensstämmelse med industriella normer.

Varför ska du kalibrera dina mätinstrument?


Regelbunden kalibrering av mätinstrument är avgörande för att säkerställa deras noggrannhet och tillförlitlighet. Genom att justera instrumenten mot standardreferenser garanteras exakta mätresultat som överensstämmelse med branschspecifika normer. Denna praxis förlänger även instrumentens livslängd, minimerar driftstörningar och säkerställer säkerhet samt kvalitet i industrier där precision är av yttersta vikt.

Experter på kalibrering


Vår serviceverkstad, bemannad av fackutbildad personal, erbjuder hög kvalitet och snabba servicetider. Kontakta oss på Elma Instruments för noggrann kalibrering av elektriska och analoga mätinstrument idag. Upprätthåll precisionen i varje mätning med vårt dedikerade team.
Contact information
Mailing address
Peppar­vägen 27
12356 Farsta
Region
Stockholm
Stockholms county
Sweden
Organization id:
556521-2890
Founded: 1969
Employees: 50+
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till Elma Instruments AB !

Vi har mer än 40 års teknisk know-how och är Skandinaviens största distributör av test- och mätutrustning. Vårt breda program av mätinstrument vänder sig till många olika branscher. Här hittar du instrument vare sig du arbetar inom el-vvs-ventilation-kyl-tele/data-klimat-termografering-miljö-eller bilbranschen.

Vårt mål är också i framtiden att vara den ledande leverantören av mätinstrument. Vår målsättning är att kunna presentera ett brett program av mätinstrument med hög kvalitet och mycket konkurrenskraftiga priser.

Välkomna att kontakta oss !

Contacts

Louis Svane
08-447 57 71
Elma Instruments AB
08-447 57 70

LATEST NEWS

- News from the industry
6/18/2024
Lanserar hållbara och effektiva värmelösningarFärgglad hotellfasad på Grönland WEG Scandinavia utökar verksamheten En av vinnarna i årets XL-HjälpenSamuel Sollenby återvänder
6/17/2024
Framtidens robotikABB, DHL och Scania i samarbeteRamström levererar förnybara miljöoljorSvårare att få företagslån Sanktioner kan vara en utmaning
6/14/2024
Vollenweider Entre­prenad AB drar full nytta Kompakta och okapslade motion controllersPonsses nya lösningarFinja Betong tar emot förnyat certifikatTre nya partners på Delphis kontor
6/13/2024
Enklare och effektivare TIG-svetsningKalorimetrisk flödesgivare med displayFulltaliga utbildningarFokus på hållbarhet och låg energiförbrukning GodEl & 1KOMMA5° lans­erar solcellssamarbete
6/12/2024
Hjälper till att förbättra industriella pumparsonnen i nytt partnerskap med Tibber Sigtunaskolans nya belysning sparar energi STRATO lanserar ny hemsidebyggarePax8:s nya marknads­plats använder AI