LATEST NEWS

- News from the industry

etisalat by e& standardiserar på Red Hat

För ökad innovation, konsekvens och skalbarhet över hybridmoln
Tjänsteleverantör konsoliderar plattformsstrategin på Red Hat-teknologier inklusive Red Hat OpenShift för molnbaserade workloads

Red Hat, världens ledande leverantör av lösningar med öppen källkod, meddelar att etisalat by e& (tidigare känd som Etisalat Group) har valt att standardisera på Red Hat-teknologier över sitt nätverk och i molnet. etisalat by e& moderniserar sin infrastruktur och system på Red Hat-plattformar, inklusive Red Hat OpenShift - branschledande applikationsplattform för hybrida moln som drivs av Kubernetes, Red Hat Enterprise Linux, Red Hat OpenStack Platform och Red Hat Ansible Automation Platform. Red Hat tillhandahåller också förbättrad lösningssupport och utbildning för att hjälpa etisalat by e& att vidareutbilda sin personal inom moderna och framväxande teknologier och arbetsflöden, inklusive DevOps, containers, automation och AI.

Målet för etisalat by e& är att bli ledande inom att leverera nästa generations digitala tjänster för människor och hem, samtidigt som de driver digital transformation för organisationer och samhällen. Som stöd för att leverera nästa generations nätverk, operationell effektivitet och en utmärkt kundupplevelse har etisalat by e& använt Red Hats mjukvaror med öppen källkod i mer än ett decennium som en grund för dess datacenter och dess telekommoln.

etisalat by e& inför en horisontell plattform med Red Hat för att förbereda sig på fortsatt snabb expansion av digitala produkter och tjänster. etisalat by e&s hybrida molnstrategi är drivande för samarbetet, vilken kräver flexibiliteten och friheten att skala workloads över olika offentliga och privata molnmiljöer. Red Hats plattformar är byggda för det hybrida molnet och erbjuder:

Ökad konsekvens, förbättrad säkerhet och enklare repeterbarhet av hur applikationer utvecklas, körs och hanteras i alla underliggande miljöer, oavsett om det rör offentligt moln, lokalt moln, hybridmoln eller edge-arkitektur.
Automatisering av arbetsflöde, kvalitetssäkring och livscykelhantering, så att etisalat by e&’s medarbetare kan fokusera på innovation istället för drift.
Flexibilitet när byggd på Red Hat-plattformar tack vare certifierad interoperabilitet och integration med ett brett utbud av hårdvara och mjukvara.

Telekomoperatören arbetar med Red Hat för att dra nytta av molnbaserade arkitekturer och processer samt för förbättrad effektivitet i verksamheten. Med Red Hats erfarenhet och expertis i applikationsmodernisering kan etisalat by e& omplattforma existerande workloads på en modern molnplattform baserad på Kubernetes, bryta ned monolitiska applikationer till mikrotjänster och förnya sina arbetssätt, som DevOps och CI/CD, för att påskynda leveranstiderna av programvara.

etisalat by e& vill också effektivisera affärs- och IT-processer med ett holistiskt förhållningssätt till automatisering. Med Red Hat Consulting och Red Hat Ansible Automation Platform lägger etisalat by e& grunden för automatiserad infrastruktur med ett starkare säkerhetsavtryck som överskrider organisatoriska gränser. Red Hat stöder en förklarande GitOps-mjukvarubaserad strategi för automatisering som kan minska antalet repetitiva, manuella uppgifter för etisalat by e&s medarbetare. Det effektiviserar beslutsfattande, och förbättrar kontroll, efterlevnad samt processeffektivitet vilket leder till kostnadsminskningar. Dessutom kan etisalat by e& tillämpa automatisering på affärsapplikationsnivå för att förbättra hur de levererar sina tjänster.

Citat
Darrell Jordan-Smith, Senior Vice President, Telco, Media & Entertainment och Edge, Red Hat:
"Framväxande teknologier som AI, edge computing och avancerad mjukvarudefinierad arkitektur driver utvecklingen av telekomnätverk och digitala tjänster. etisalat by e& tänker framåt och rustar sig för att dra fördel av det dynamiska molnlandskapet genom att se till att de har rätt grund på plats. Detta organisationsomfattande ramverk för att utnyttja Red Hats senaste lösningar hjälper till att positionera etisalat by e& i linje med sina ambitioner som digital pionjär."

Khalid Murshed, teknik- och informationschef, etisalat by e&:
"På etisalat by e& sätter vi kundupplevelsen främst i allt vi gör, och är stolta över att stärka människor och samhället i stort. Red Hat är en strategisk partner som gör det möjligt för oss att vara så smidiga och dynamiska som krävs för att växa i en multi-moln-miljö. Genom att ge våra medarbetare löpande tillgång till Red Hat-plattformar för applikationsutveckling, automatisering och kreativ samverkan, kommer vi att kunna förnya oss snabbare och leverera påtagligt värde till kunderna i linje med vår kultur och våra affärsmål.”

Ytterligare resurser
• Hur Red Hat stöder etisalats telekommoln
• Att få en ekonomisk mening med telekommolnet

Ta del av det fullständiga pressmeddelandet på engelska här.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Jenny Widing, Northern Link PR för Red Hat
+46 70 985 30 20
jenny@nlpr.se
Contact information

Northern Link PR i Sverige AB

Mailing address
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Visiting address
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms county
Sweden
Organization id:
556834-7198
Founded: Not specified
Employees: Not specified
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Contacts

Henrik Aare
070-598 22 82

LATEST NEWS

- News from the industry
7/2/2024
engcon tecknar strategiska avtal i JapanOKQ8 öppnar bilpool i AlingsåsMed rätt volym slår stansning allt
7/1/2024
Lär dig om vakuum­mätarens viktiga rollEffektiviteten av värmekamerorHur man förstärker delar Samuel Sollenby återvänder till OlsonsEn historia inom skärande bearbetning
6/28/2024
Kantvikars betydande roll Kompressorns roll i kylanläggningarOTTO Digital Services för systemSäkerhet med väggrindar och vägbommarNyhet i sortimentet från Western Fabrications
6/27/2024
Födelsedag 60-års Rockwell arrangerar år­ets automationshändelse Optimera kabelhanteringen Saab tecknar kontraktOKQ8 Bank har tecknat ett 3 årigt avtal
6/26/2024
XMOR® revolutionerar grävandetInga maskiner är för stora för ossTrejon lanserar CONDORÅtervunnet material möter AI ROCKWOOL bygger stenullsfabrik i Sverige