LATEST NEWS

- News from the industry

Brandmanschetter för över­gången från metall till plast

En effektiv lösning för övergångar
I ROT-projekt, där renoveringar och uppgraderingar av avloppssystem är nödvändiga, uppstår ofta situationer där metallrör måste kopplas till plaströr. Denna övergång är vanligtvis en knepig utmaning, men det är här brandmanschetter för övergången från metall till plast kommer in i bilden som en smart och tidseffektiv lösning.

Traditionell vs. modern lösningTraditionellt har man löst övergången mellan metall- (t.ex. gjutjärn) och plaströr genom att bygga en gipsskivlåda runt övergången och montera vanliga brandstrypare i gipsskivorna. Denna metod är tidskrävande och kräver extra utrymme för installationen.
Däremot har brandmanschetter för övergången från metall till plast revolutionerat detta scenario. Genom att använda dessa manschetter kan du spara både tid och utrymme samtidigt som du säkerställer en pålitlig brandtätning.

Att tänka på vid installationVid installationen av brandmanschetter för övergången från metall till plast är det viktigt att beakta följande faktorer:

Placering: Brandmanschetten bör placeras på plaströret precis efter kopplingen till metallröret. Detta säkerställer en effektiv brandtätning vid övergången.
Rakt rör: Det är viktigt att det finns tillräckligt rakt rör vid övergången, eftersom manschetten inte kan installeras på en krökt del av röret.
Brandtätning: Observera att brandtätningen i hela konstruktionen måste beaktas separat. Det kan vara nödvändigt att uppfylla vissa krav, t.ex. när det gäller rörisolering.

Övergångsmanschetter för optimal kopplingÖvergångsmanschetter, som C 50x, C 75x, C 110x, C 130x och C 160x, är utformade för att underlätta kopplingen mellan metall- och plaströr. Dessa manschetter kan säkert fästas på gjutjärnsrör, vilket gör installationen möjlig även om man inte kan fästa manschetten direkt i byggnadskonstruktionen.
Denna moderna lösning ger dig fördelen att snabbt och effektivt skapa en säker brandtätning i övergången mellan olika rörmaterial. Oavsett om det handlar om ett renoveringsprojekt eller en ny installation, erbjuder brandmanschetter för övergången från metall till plast en bekväm och tillförlitlig metod för att säkerställa brandsäkerheten i din byggnad.

Contact information

Ketawes AB

08334373
Not active
Not activated
Mailing address
Söder­vägen 68
18364 Täby
Visiting address
Söder­vägen 68
18364 Täby
Region
Täby
Stockholms county
Sweden
Organization id:
559162-3110
Founded: Not specified
Employees: Not specified
Info is missing

Services/products are missing

Contacts

Ilkka Hemminki
+46 72 520 02 19
Antti Vuori
073 617 6977

LATEST NEWS

- News from the industry
4/11/2024
Sjöö Sandström expand­erar med ny säljareLantbrukarna pressade av låg lönsamhetKia presenterar uppdaterad elbilsstrategi
4/10/2024
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
4/9/2024
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN
4/8/2024
Tre starka varumärken Nyhet! ENUX NordicMiljövänligt byggmaterial kan vinna forsknings-SMNu bildas Nordens ledande expert BOLIST Byggstart är tillbaka
4/4/2024
Officiell återförsäljare av RotoclearXometry Förbättrar med Xometry.ProSG Maskin firar 60 årHMS Networks och Red Lion Controls samarbetarÖver 54 miljarder cookies på dark web