LATEST NEWS

- News from the industry

4 budgettips för en attraktiv kontorsmiljö

Flexibilitet och fördelarna med en attraktiv arbetsplats
Att ge anställda möjlighet att arbeta på distans har klara fördelar, men arbetsgivare ser också ett betydande värde i att arbeta på kontoret. Att skapa en företagskultur och främja socialt samspel och vänskaper samt tillhandahålla viktiga fysiska resurser är samtliga kopplade till att arbeta i en kontorsmiljö. Däremot räcker inte detta när arbetsgivare försöker att övertyga anställda att ge upp den flexibilitet som distansarbete medför. Därför har vi här listat fyra budgetvänliga hacks som arbetsgivare kan ta till för att förbättra sina kontorsmiljöer.

1. Får du inget gjort i öppet landskap?
Att arbeta hemifrån betyder mycket för de anställda, särskilt jämfört med öppna kontorsmiljöer. Att konstant befinna sig i kollegornas blickfång åtta timmar per dag kan vara påfrestande, särskilt för introverta personer. Vissa upplever även att de har svårt att få något gjort då de ofta måste rycka ut och hjälpa sina kollegor. Genom att ersätta den öppna planlösningen med mer privata kontorsutrymmen kan arbetsplatsens bekvämlighet enkelt förbättras till låg kostnad. Enligt rapporten State of Hybrid Work 2023 kan 26% av svenska anställda tänka sig att återvända till kontoret om integriteten förbättrades med exempelvis bättre utrymmen.

2. Kunde mötet ha varit ett mail?
På kontoret är det viktigt att se till att inte slösa bort sin tid eller någon annans. En av de största tidstjuvarna för både kontors- och distansarbetarna är meningslösa möten, vilket har blivit tydligt med uttryck som "det här mötet hade kunnat vara ett mail". Se till att tiden medarbetare spenderar på kontoret är meningsfull.

3. Fysisk närvaro betyder bättre feedback
Enligt State of Hybrid Work 2023 upplever 57% av cheferna i Norden och 40% av de nordiska anställda att hybrid- och distansanställda går miste om informell feedback och utvecklingsmöjligheter som kan påverka deras karriärutveckling. Uppmuntra medarbetarna och påminn dem att om de kommer in på kontoret, kommer de att få mer informell feedback, vilket hjälper deras karriärsutveckling.

4. Byt till fyra dagars arbetsvecka
Vissa företag testar redan fyra dagars arbetsvecka och har faktiskt upptäckt att det ökar produktiviteten. Enligt 2023 års State of Hybrid Work-rapport skulle 14% av de tillfrågade i Sverige kunna tänka sig en lönesänkning på 15% för att för att arbeta fyra dagar i veckan Närmare var tredje (30%) svensk anställd uppgav att en fyra dagars arbetsvecka finns med på deras önskelista över de topp tre främsta förmånerna.

En övergång till en fyra dagars arbetsvecka locka tillbaka medarbetare till kontoret utan att det behöver kosta företagen extra om det är en plats där de får mer arbete gjort på kort tid, vilket är målet med dessa tips.

Fördelarna med distansarbete är obestridliga, men en fysisk arbetsplats har sina fördelar för företagets trovärdighet, sociala sammanhållning och flexibilitet. Att locka tillbaka anställda utan att offra flexibiliteten i distansarbete är en utmaning. Strategiska och budgetvänliga justeringar såsom privata arbetsutrymmen, effektiva möten, snabb feedback och möjligheten till en fyra dagars arbetsvecka är kraftfulla alternativ. Satsa på att behålla balansen mellan flexibilitet och fördelarna med en attraktiv arbetsplats.

Av: Frank Weishaupt, VD för Owl Labs
Contact information

Northern Link PR i Sverige AB

Mailing address
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Visiting address
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms county
Sweden
Organization id:
556834-7198
Founded: Not specified
Employees: Not specified
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Contacts

Henrik Aare
070-598 22 82

LATEST NEWS

- News from the industry
7/2/2024
Ny avfallskraftanläggning nära PragHertz och RedLocker på sommarturnéIVECO S-Way har tilldelats prisRamirent öppnar nytt kundcenter i KungsbackaVi rustar för framtiden
7/1/2024
Lär dig om vakuum­mätarens viktiga rollEffektiviteten av värmekamerorHur man förstärker delar Samuel Sollenby återvänder till OlsonsEn historia inom skärande bearbetning
6/28/2024
Kantvikars betydande roll Kompressorns roll i kylanläggningarOTTO Digital Services för systemSäkerhet med väggrindar och vägbommarNyhet i sortimentet från Western Fabrications
6/27/2024
Födelsedag 60-års Rockwell arrangerar år­ets automationshändelse Optimera kabelhanteringen Saab tecknar kontraktOKQ8 Bank har tecknat ett 3 årigt avtal
6/26/2024
XMOR® revolutionerar grävandetInga maskiner är för stora för ossTrejon lanserar CONDORÅtervunnet material möter AI ROCKWOOL bygger stenullsfabrik i Sverige