LATEST NEWS

- News from the industry

Är detaljen viktigare än helheten?

Inte alltför ofta men det händer
Hur ofta händer det att du fastnar i en liten detalj som av någon anledning lyfts fram som viktigare än slutresultatet?

Förhoppningsvis är svaret inte alltför ofta men det händer. Varje gång det händer att "skosnöret är viktigare än skon" borde man stanna upp och fundera lite på varför detta händer.

Några tillfällen skapar man själv för att det känns som den enklaste vägen framåt. Inte sällan är det dock påverkan utifrån som gör att fokus från slutmålet flyttas till något som i bästa fall och med stor välvilja kan kallas ett delmål. Tyvärr inte alla gånger ett delmål som leder till slutmålet.

Inom sälj och marknadsföring finns det gott om exempel på avsiktlig eller oavsiktlig avledning. Det är lätt gjort att promenaden genom den årliga höstmarknaden resulterar i ett köp av något som just då kändes riktigt viktigt och bra.

I den värld vi agerar sker vanligtvis inte köpen lika spontant som på en höstmarknad men de sker absolut inte utan påverkan. Även inom industrin där varje investering ska motiveras och analyseras för att ge bästa möjliga avkastning kan påverkan avleda fokus från investeringens mål till någon mer eller mindre avgörande detalj.

Investering av komplex utrustning såsom CNC-maskiner och avancerad programvara innebär ofta omfattande arbete för analys och jämförelse av olika fabrikat och leverantörer. En ofta helt nödvändig process då det handlar om investering av något som ska fungera och ge avkastning under lång tid.

Det finns mer än ett exempel på investeringar som är överkvalificerade för det de används till. Somliga av dessa investeringar är avsiktligt satta i drift att utföra enklare uppgifter än de är ämnade för, helt enkelt för att användaren så småningom ska kunna utföra uppdrag som tidigare ej var möjliga. Samtidigt finns det investeringar som har svårt att uppfylla den kravspecifikation som en gång upprättats. I dessa fall är det inte ovanligt att en enskild detalj eller funktion har fått större betydelse än att uppsatta krav på investeringen kan hållas.

Hur säkerställer ni att era investeringar blir lönsamma?

Edge Technology AB
Contact information
Mailing address
Fabriks­gatan 3
73339 Sala
Visiting address
Fabriks­gatan 3
73339 Sala
Region
Sala
Västmanlands county
Sweden
Organization id:
556544-5821
Founded: 1997
Employees: 17
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till Edge Technology AB!


Vi arbetar med investeringar i första hand inom CAM (Computer aided manufacturing) program samt lagerlösningar som företag och offentliga verksamheter gör för att skapa ökat utrymme för lönsamhet.


Sedan starten 1997 har vi som verksamhet vuxit och är numera en av de ledande leverantörerna i Sverige inom våra verksamhetsområden. Fler än 700 företag offentliga organisationer från norr till söder använder våra lösningar för att säkerställa effektiv och lönsam produktion.


I de förbättringar våra lösningar ger märks framförallt ökad produktion i verktygsmaskiner och mer rationellt intern logistik och lagerhållning. Inom lagerhållning har vi installerat lagerautomater på ett flertal sjukhus för säker hantering av läkemedel.


De lösningar vi levererar tillsammans med vår kunnande bidrar till att produktion och tillverkning kan bedrivas med god lönsamhet i Sverige. När vi hjälper användare att utveckla metoder och processer ger vi dem samtidigt ökad konkurrenskraft. Ett mycket viktigt arbete inte minst inom industrin som i allt högre utsträckning utsatts för konkurrens från en global marknad.

I takt med ökad medvetenhet om hur vi människor på olika sätt påverkar miljön ökar betydelsen och vikten av att kunna bedriva lönsam och effektiv tillverkning så lokalt som möjligt. Kan vi på något sätt få företag att behålla tillverkning i Sverige istället för att flytta till annat land menar vi att vi alla tjänar på det.
Vi skapar tid och rum.

Vi har kontor i Sala, Stockholm och Värnamo tillsammans är vi idag (januari 2021) 17 entusiastiska och kunniga personer som står till din tjänst. Vår expertkunskap tillsammans med marknadsledande produkter ger dig en tillförlitlig samarbetspartner. Vi har noggrant valt ut de produkter som bäst uppfyller våra högt ställda krav på bland annat användarvänlighet, kontinuerlig utveckling, kompetens och integrationsmöjligheter.

Vi erbjuder produkter och tjänster som skapar utrymme för ökad produktivitet inom tre områden:

- Verkstadssystem - CAM, DNC, driftuppföljning

- Lagerautomater

- Produktionsteknik inom svarvning och fräsning

Latest ads from Edge Technology AB

All 5 objects by this company

Agents

Edgecam, United Kingdom
Komplett CAM-systemet för all skärande bearbetning. Svarvning från 2 axlig till mångaxlig bearbetning inklusive subspindel och B-C och Y axel Fräsning från 2½ axlig bearbetning till 5-axlig simultan fräsning Trådgnistning 2 och 4 axligt Information om Edgecam på engelska finns på www.edgecam.com
Supply Point, United Kingdom (General agent)
Lagerautomater för alla branscher

Certifications

SafeTrade

Contacts

Anders Brunström
070-673 04 01
0224-370 51
Nils-Erik Larsson
070-673 04 03
Christer Martinsson
+46-703 642 250
Pierre Holmström
0370-770306
Anders Lilja
0370770307
Carina Karlsson
0224-37053
Johan Sjölund
Salesman
0224-37055
Gustav Berggren
022437050

Videos

ETUX 2018 - Edge Technology Costumer Days

LATEST NEWS

- News from the industry
4/11/2024
Lantbrukarna pressade av låg lönsamhetKia presenterar uppdaterad elbilsstrategi
4/10/2024
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
4/9/2024
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN
4/8/2024
Tre starka varumärken Nyhet! ENUX NordicMiljövänligt byggmaterial kan vinna forsknings-SMNu bildas Nordens ledande expert BOLIST Byggstart är tillbaka
4/4/2024
Officiell återförsäljare av RotoclearXometry Förbättrar med Xometry.ProSG Maskin firar 60 årHMS Networks och Red Lion Controls samarbetarÖver 54 miljarder cookies på dark web