LATEST NEWS

- News from the industry

Årets techtrender inom detaljhandeln

Gamification och nya AI-möjligheter
Under 2024 kommer den tekniska utvecklingen att fortsätta prägla många områden inom detaljhandeln. Vi bör särskilt hålla ögonen på de möjligheter som gamification och nya AI-stödda funktioner för med sig. Detta är några av de trender som James Hughes, Retail CTO i Europa för Verizon Business, spår kommer att forma detaljhandeln i år.

2024 blir året för storskalig gamification
Medan vissa företag redan har integrerat gamification i sina strategier kommer trenden att öka markant under 2024. Hittills har vi sett hur gamification som drar nytta av nya web3-teknologier har använts i marknadsföringskampanjer. Detta tillsammans med tekniker som hologram, AR och andra digitala tillgångar tar det hela till nästa nivå.

Förra året var flera lyxmärken ledande kring att utnyttja möjligheterna med web3-teknologier, men fler utvecklingsmöjligheter för detaljhandlare kommer i år att bidra till ökad gamification-spridning. Detaljhandlare som verkar i större skala, inklusive stormarknader och FMCG-aktörer, förbereder sig för samarbeten kring upplevelser med element av gamification. Det handlar inte bara om att skapa engagemang, utan även om dess potential att påverka lojalitetsprogram. De detaljhandlare som kommer igång snabbt kommer att dra till sig både uppmärksamhet och kunder.

AI-stödda funktioner med ett syfte
Användningen av AI inom detaljhandeln har pågått i flera år nu och betydande investeringar har gjorts för att kunna dra nytta av data och uppnå konkreta resultat. I år förväntar vi oss att se resultaten av dessa ansträngningar.

Detaljhandlare kan använda AI för att förutse kundpreferenser och trender med större precision. Det handlar om att träffa rätt. Överproduktion kommer leda till överskottslager. Detta ökar inte bara detaljhandelns koldioxidavtryck, utan resulterar även i minskade fullprisförsäljningar Å andra sidan kommer underproduktion att resultera i förlorade möjligheter och missnöjda kunder.

AI blir ett verktyg som möjliggör noggrannare avvägning av produktions- och lagerbehov, så att det mer exakt kan anpassas till efterfrågan och bana väg för optimering genom hela leveranskedjan.

Contact information

Northern Link PR i Sverige AB

Mailing address
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Visiting address
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms county
Sweden
Organization id:
556834-7198
Founded: Not specified
Employees: Not specified
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Contacts

Henrik Aare
070-598 22 82

LATEST NEWS

- News from the industry
7/2/2024
IVECO S-Way har tilldelats prisRamirent öppnar nytt kundcenter i KungsbackaVi rustar för framtiden Så kan du hemmafixa smartare i sommarengcon tecknar strategiska avtal i Japan
7/1/2024
Lär dig om vakuum­mätarens viktiga rollEffektiviteten av värmekamerorHur man förstärker delar Samuel Sollenby återvänder till OlsonsEn historia inom skärande bearbetning
6/28/2024
Kantvikars betydande roll Kompressorns roll i kylanläggningarOTTO Digital Services för systemSäkerhet med väggrindar och vägbommarNyhet i sortimentet från Western Fabrications
6/27/2024
Födelsedag 60-års Rockwell arrangerar år­ets automationshändelse Optimera kabelhanteringen Saab tecknar kontraktOKQ8 Bank har tecknat ett 3 årigt avtal
6/26/2024
XMOR® revolutionerar grävandetInga maskiner är för stora för ossTrejon lanserar CONDORÅtervunnet material möter AI ROCKWOOL bygger stenullsfabrik i Sverige