LATEST NEWS

- News from the industry

YstaMaskiner present­erar nytt kättinghuvud

Kättinghuvud RX 133 från GreenTec i Danmark
RX huvudet konstruerats i Strenx® 700 höghållfasthets stål (starkare och lägre vikt), för gräs och sly i tuffa miljöer.

Skyddskåpan i fronten öppnar och stänger sig efter mängden material som skall klippas. Detta sker automatisk genom att hydraulikkolv till skyddskåpan kopplas till en ackumulator. Detta minimerar risken för att material skall kastas ut från kättinghuvudet.

Huvudet kan utrustas med kedjemagasin med 3 stycken 10 mm / 13 mm kedjor eller med en hållare med kraftiga knivar alternativt kedjor.

Infästningen har inbyggd justerbar rörlig pendelupphängning med flytläge, vilket gör att huvudet lättare följer underlaget.

Önskar man klippa på sidan typ skogsbilvägar kan huvudets flytläge låsas fast allt för säkrare körning.

Kättinghuvud GreenTec RX kan monteras på Scorpions 530/630/730/830-serien och Spider 520/620/720/820 och andra armklippare, men även på bärare som till exempel hjul- och traktorgrävare.

GreenTec RX 133 kräver 3 hydrauluttag från bäraren. 1 tryck, 1 retur och 1 fri dränageledning till hydraultanken och en oljemängd 85 -110 liter per minut med ett oljetryck på 210 – 315 bar.

Det blir premier på Svenska Maskin mässan på Solvalla, vi finns i monter S:01.
Contact information
Mailing address
Box 1066
27100 Ystad
Visiting address
Norra Zink­gatan 3
27139 Ystad
Region
Ystad
Skåne county
Sweden
Organization id:
556309-4035
Founded: 1853
Employees: 7
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till YstaMaskiner!

YstaMaskiner AB importerar, tillverkar och marknadsför några av marknadens starkaste varumärken. Vår kundbas är i kategorierna: Entreprenad - Grönytor - Lantbruk.

Vårt sortiment marknadsförs via ett rikstäckande nätverk av utvalda återförsäljare. Ofta levereras produkterna direkt från vårt lager i Ystad. För att ytterligare minska leveranstiden sker dock allt fler leveranser direkt från tillverkare till slutkund. Förutom en genomgående hög kvalitet på vårt maskinsortiment garanterar vi en god servicenivå och reservdelsförsörjning. Vårt logistikcenter i Ystad lagerför över 14 000 olika reservdelar och garanterar korta leveranstider, även direkt från tillverkaren vid behov.

Företaget har anor från 1853 och är baserat i Ystad.

Några exempel på varumärken vi representerar är: Ysta´, GreenTec, GT Bunning, Michaelis, Zocon, Padagas och Suire

Välkomna!

Agents

GreenTec A/S, Denmark (General agent)
GreenTec är ett danskt företag specialiserat på maskiner för underhåll av grönområden. Sedan 1979 har GreenTec utvecklat ett omfattande program av maskiner som främst används för gräsklippning, trädklippning och häckklippning. De erbjuder ett stort urval av hydrauliska redskap för släntklippning, häckklippning, kantklippning, trädklippning, staketklippning m.m.
GT Bunning, United Kingdom (General agent)
G.T. Bunning & Sons Ltd. är en väletablerad tillverkare av gödselspridare, som betjänar jordbrukssamhällena i hela världen. Företagets primära fokus är att producera ett omfattande urval av högkvalitativa maskiner för att tillgodose de olika kraven från enskilda användare. Med över 50 års tillverkningserfarenhet fortsätter deras mottot "Bygg det starkt, håll det enkelt" från dag ett att imponera på slutresultatet och fram till idag är det som en påminnelse om hur pålitliga och kvalitativa jordbruksmaskiner bör konstrueras. Dessa höga krav återspeglas lika mycket i deras inställning till eftermarknadsservice. Alla maskiner säljs med tre års garantitid och reservdelar delar kan vanligtvis skickas för leverans nästa dag.
Michaelis MaschinenBau GmbH, Germany (General agent)
Företaget ser tillbaka på en historia på mer än 50 år och är baserat på två platser i Bremen-området (Grasberg och Breddorf). Grundat av Carl-Heinz Michaelis 1966 skapades ett eget produktsortiment på basis av egenutvecklade maskiner från ett tidigt stadium. Deras första egna produkt, MICHAELIS slåtterskopa, ett tillbehör för hydrauliska grävmaskiner för vattenunderhåll, med en speciell och patenterad knivprincip, finns kvar i tillverkningsprogrammet än i dag. En egen byggavdelning finns. En certifiering enligt DIN EN ISO 9001 :2008 finns till hands. Ingenjörsföretaget har ett diversifierat antal maskiner av högsta kvalitet att erbjuda och maskiner byggda i Grasberg och Breddorf är beprövade i många europeiska länder. Deras credo: Aktiv innovativ
Suire, France (General agent)
1889: Mr SUIRE bosätter sig i smedjan SAINT AUBIN DU PLAIN som ligger i byn. 1920: Start av kommersiell verksamhet och tillverkning. 1976: Skapande av en målnings- och fraktenhet i ZI på den nuvarande platsen där företaget finns idag. 1994: Utbyggnad av ZI-byggnaderna, installation av svetsrobotar och en ny färglinje. 2000: Utbyggnad av byggnaderna i ZI och fabriken flyttade från staden till ZI med utvecklingen av ett designkontor. 2003: Övertagande av EUROTECHNICS-gruppen. 2020: Övertagande av CIG-gruppen, som framför allt äger varumärkena RAZOL - FERRAND - DHUGUES
Vilstrup Smedje A/S, Denmark (General agent)
DE är ett företag som prioriterar hög kvalitet och god service varje gång. Det har de gjort sedan etableringen av Vilstrup Smedje A/S 1999. Med många års erfarenhet och några duktiga medarbetare är Vilstrup Smedje A/S ett bra val.
Zocon, Netherlands (General agent)
De producerar stora volymer av enkla men högkvalitativa jordbruksmaskiner. För detta ändamål använder de solida komponenter och hållbara material. En svetsrobot svetsar ihop alla delar perfekt. Resultatet? Lågunderhållsmaskiner med lång livslängd.

Certifications

AAA

Contacts

Fredrik Lidberg
0411-139 51
Andreas Andersson
Sales
0411-139 53
Joakim Håkansson
0411-139 50

Videos

Vägsladd YSTA YVS 240

Vägsladd YSTA YVS 240
Redskapsarm GreenTec FOX med stolpklippare
Redskapsarm GreenTec HXF med häckklippare
Armklippare GreenTec Spider
Sopvals YSTA SVF 130-180 HB
Sandspridare YSTA SP
Sandspridare YSTA SP 4000-9000

LATEST NEWS

- News from the industry
5/15/2024
Jordfelsbrytare uppfyller europeiska standarder 71% av styrelser tonar ner cyberriskernas allvarGenerativ AI förändrar mjukvaruutvecklingenSårbarheter utnyttjas 43 procent snabbare Jättetak får nytt luftrenande tätskikt
5/14/2024
Montico ny utbildningsaktörVårt modulära PLC Handla bra grejer till jobbetAllt fler superdatorer drivs med AMDAMD har lanserat nya processorer
5/13/2024
FactoryTalk Optix FANUC Nordic välkomnar Bob Struijk som VDAnpassning och bearbetning Swecons marknadschef framtidsspanarLättanvänd mjukvara för byggledning
5/10/2024
Swecon ny återförsäljare Ruggade IT-lösningar för försvar och säkerhetProduktivitet i fokusRädda reliken En vecka kvar till Elmia Produktionsmässor
5/9/2024
Nyttja både plastens och metallens egenskaper