TUESDAY, APRIL 13 2021
Följ oss i sociala medier

LATEST NEWS

- News from the industry

YIT förstärker inom stadsutveckling med Spacemaker

Som första finska byggföretag har YIT börjat implementera mjukvara för snabb modellering av stadsutvecklingsprojekt från norska Spacemaker.
YIT ska nyttja tekniken för att skapa nya livsmiljöer, bättre bostäder och kortare handläggningstider i projekten. Samarbete med Spacemaker bidrar till att utveckla mer kundorienterade, hållbara och effektiva livsmiljöer.

”Spacemaker kommer att hjälpa oss att designa och utveckla större områden. Deras AI-baserade teknik låter oss se en stor mäng designalternativ genom att sätta olika parametrar. I designfasen kan placeringen av bostäder enkelt justeras baserat på solljus eller vindriktning, till exempel”, säger Juha Kostiainen, Senior Vice President för stadsutveckling på YIT.

Spacemaker används för att justera och optimera arkitektoniska lösningar på närmast oändliga sätt. Mjukvaran uppdaterar alla beräkningar relaterade till projektet omedelbart efter varje förändring. Det gör varje iteration i projektet både enklare och snabbare än vid traditionella projekt, där det kan vara svårt att förändra tidigare designbeslut.

”Tekniken låter oss också analysera och utvärdera arkitekternas förslag snabbare och även generera nya, där flera olika faktorer tas med i beräkningarna, som antalet byggnader, solsken och dagsljus. Utvecklingen av våra framtida städer kräver både kreativitet och data för att ge rätt stöd åt de bästa besluten”, säger Carl Christensen, medgrundare av Spacemaker och företagets teknikchef.

Den konstanta tillväxten av byggnader i städer skapar ett tryck på att bygga allt snabbare och tätare, men det är samtidigt viktigt att kvaliteten i dessa urbana miljöer garanteras.

“Spacemaker har en fantastisk metod för användning av öppna data för städer, till exempel den som tillhandahålls av Finska Trafikledsverket. Mjukvaran kan läsa av de trafikflöden som myndigheten beräknar för 2040, vilket vi kan ta in i våra projekt redan nu och anpassa dessa för framtiden”, säger Marko Oinas, Acting Vice President för bostäder i Finland och CEE inom YIT.

Genom att använda data för att visualisera de många möjligheter som finns att bebygga en viss plats skapas bättre förutsättningar för både goda slutresultat och en mer effektiv resurshantering i de tidiga skedena av projekten. Det ger också arkitekter och stadsplanerare utrymme att koncentrera sig mer på den kreativa aspekten av uppdrag istället för att ägna sig åt beräkningarna.

På YIT används nu Spacemaker av såväl projekt- och detaljplaneutvecklare som av arkitekterna.

”Samarbetet kommer bidra till att vi kan skapa ännu mer hållbara och tilltalande livsmiljöer, och förbättra bostädernas bekvämlighet, samtidigt som vi tar hänsyn till de förutsättningar som platsen redan har, rådande regelverk och bestämmelser”, avslutar Oinas.

LATEST NEWS

- News from the industry
3/30/2021
Swerock lanserar ECO-Ballast
3/29/2021
OilQuick bäst igen!Utvidgningen fortsätter Material och miljö Mambu blir den första sharia-kompatibla SaaS-bankplattformenViya från SAS Institute ger dataanalys åt alla – nu också på Microsoft AzureCTEK lanserar en ny elbilsladdare - NJORD GO NJORD GO är en liten och smidig laddare som erbjuder snabb och säker EV-laddning Vanliga varningstecken på dataintrång ignoreras alltför oftaMikael 3D-printar innovativ skidstav av råvaror från skogenKB Components expanderar i Centraleuropa
3/26/2021
SourceMe:s vision om tillverkningsindustrins nästa generationABUS utvidgar radiostyrningsprogrammet ABURemoteLesjöfors Fjädrar ställer om till fossilfritt och sänker utsläpp med upp till 90 procentÄr ditt företag intresserad av formeln för en IT-driftslösning som verkligen gör skillnad?HCL Technologies lanserar ASM 2.0-ramverk för att omvandla applikations­hanteringen i den digitala eranSafe Control Materialteknik 2021 – firar 20 år och 2 miljoner framgångarAlicat scientific lanserar coda – en ny typ av coriolis massflödesinstrumentProtolabs lanserar ett unikt hackathon i hållbarhet för designingenjörerHar ergonomin hos industri­arbetare glömts bort?Coval GVMAX HD, Mångsidigt vakuum för alla branscherNy rapport från F-Secure: CISO-rollen har skiftat från IQ till EQNy rapport om cybersäkerhet för styrelseledamöter
3/25/2021
Ny HR-roll behövs i pandemins kölvattenAC-D – Ny modulär luftbehandling, helt utifrån dina behovKostnadsfri kompetenshöjning genom Veldi – ansök redan idag!Europeisk VD-allians förespråkar ambitiös klimatstrategiFIEPOS - Framtidens spänningsaggregatVeeam offentliggör nya förbättringar i sitt ProPartner-nätverk i EMEAABB-robotar förbättrar produktiviteten vid Nestlés brasilianska anläggningar med över 50 procentSM-finalerna i bandy 2021Red Bull Racing trimmar Formel 1-teamet med avancerade molnlösningar för dataanalysTA Associates köper majoritetsandel i Unit4 i affär värderad till 2 miljarder dollarBetala hur och var du villEtteplan introducerar HowTo
3/24/2021
Tillförlitlig strömförsörjning med nya kompakta nätaggregat från Schneider Electric Verizon utökar kundupplevelse- och kontaktcenter-erbjudandet med Genesys CloudNytt forskningsprojekt med klimatskyddsmål för pappersindustrinE.ON tecknar ramavtal med RejlersSolör Bioenergi med i satsningen på fjärrvärme i EkeröVarje vätska har ett fingeravtryck – och nu kan det mätas i realtid Södras nya fabrik för KL-trä närmar sig – ökar kapaciteten med tio gångerNytt grepp för att försöka minska klimatoroHCL stödjer företagens flytt till molnet med hjälp av RISE with SAPtado° släpper en rad nya funktioner i sin app TCS ska hjälpa Skanska att bli mer digitalt avanceradeRejlers förnyar ramavtal med Agder Energi i NorgeSTIHL lanserar ny grov­dammsugare för konsumenter
3/23/2021
Nytt webinarium om logistik­fastighets­marknaden i Norden ABB och ETH utökar samarbetet för att främja forskningen om framtidens robotarVertiv underlättar för partner med nya stödfunktionerKyltorn med EC-fläktarna AxiBlade hjälpte företag i tappningsindustrin att spara energiSveriges snabbaste superdator för AI är invigdLambertsson expanderar i Umeå – nu går flytten till nya större lokalerHållbar logistik och självledarskap skapar nya jobbmöjligheter i VästeråsUnik forskarutbildning lockar nya doktoranderCaroline Szyber ny styrelse­ordförande för CM-bolagen
3/22/2021
DENIOS Webinar belyser riskerna kring litium­batterierStockholm Norviks hamn är Årets bygge 2021Coronapandemin har fått offentliga verksamheter att satsa mer på distansarbete och molnlösningarHCL stödjer företagens flytt till molnet med hjälp av RISE with SAPStort genombrott för ”viktlös” energilagringVårens elpriser fem gånger högre än i fjol
Advertisements