LATEST NEWS

- News from the industry

XL-BYGG stärker sin position i mellansverige

Bergqvist Järn & Bygg ansluter från Woody Bygghandel
XL-BYGG fortsätter att stärka sin ledande position i Sverige genom att Bergqvist Järn & Bygg blir en del av kedjan. XL-BYGG fortsätter därmed sin starka tillväxtresa.

XL-BYGG som ingår i Mestergruppen Sverige, Sveriges ledande bygghandelskoncern, har tecknat avtal med Woody Bergqvist Järn & Bygg om att från och med den 1 juli 2024 bli en del av XL-familjen.

-Vi känner verkligen av den starka framtidstro som finns inom XL-BYGG och Mestergruppen. Vi vill fortsätta med vår tillväxtresa och vi känner att vi får en stark partner som kan hjälpa oss framåt, säger Mattias och Magnus Bergqvist, delägare Bergqvist Järn & Bygg.

Woody Bergqvist Järn & Bygg ligger i Askersund, drygt 50 km söder om Örebro, och riktar sig främst mot proffs- och industrikunder men genom sitt kompletta sortiment tilltalar man även privatpersoner.

-Vi ser detta som en nytändning och vi står redo när marknaden vänder uppåt. Vi känner att det händer mycket positiva saker redan nu inom XL-BYGG med bland annat de riks- och regionala avtal man har fått till. Tillsammans med en stark central organisation som kan stötta oss inom varumärke, marknadsföring och inköp så ser vi att vi kan stärka vårt kunderbjudande ännu mer, säger Mattias Bergqvist, som förutom delägare till Bergqvist Järn & Bygg även varit en del av Woodys styrelse mellan åren 2016 och 2024.

Bergqvist Järn & Bygg är en anrik bygghandel som har drivits i generationer. Idag kan man utöver en komplett bygghandel även erbjuda en färghandel via Colorama samt ett stort utbud av hyrmaskiner. Totalt sett arbetar ett 20-tal anställda och tillsammans omsätter man cirka 85 miljoner kronor men det finns ett högt uppsatt mål om att spränga 100-milljonersgränsen inom ett par år.

-Vår största styrka är vår höga servicegrad tillsammans med en stor kunskap och lång erfarenhet. Vi brinner för att ge våra kunder service i världsklass och vi gör allt för att lösa de utmaningar som finns, säger Magnus Bergqvist.

XL-BYGG fortsätter därmed sin starka tillväxtresa, genom både organisk och strukturell tillväxt. Nyligen slog XL-BYGG Herok Karlskoga upp dörrarna till sin nya anläggning och inom kort öppnar även XL-BYGG Upplands Väsby upp portarna.

-Jag gillar verkligen familjebolag som har drivits och utvecklats i generationer. Bergqvist Järn & Bygg är verkligen ett sådant bolag och tillsammans med våra övriga medlemmar inom kedjan kommer de att passa väl in. De är drivna och duktiga entreprenörer som utvecklar den lokala orten. Sen är det såklart även glädjande att vår framtidstro smittar av sig och att fler vill vara med på vår resa, säger Carl Littlewood, Kedjechef XL-BYGG.

LATEST NEWS

- News from the industry
5/15/2024
Jordfelsbrytare uppfyller europeiska standarder 71% av styrelser tonar ner cyberriskernas allvarGenerativ AI förändrar mjukvaruutvecklingenSårbarheter utnyttjas 43 procent snabbare Jättetak får nytt luftrenande tätskikt
5/14/2024
Montico ny utbildningsaktörYstaMaskiner present­erar nytt kättinghuvud Vårt modulära PLC Handla bra grejer till jobbetAllt fler superdatorer drivs med AMD
5/13/2024
FactoryTalk Optix FANUC Nordic välkomnar Bob Struijk som VDAnpassning och bearbetning Swecons marknadschef framtidsspanarLättanvänd mjukvara för byggledning
5/10/2024
Swecon ny återförsäljare Ruggade IT-lösningar för försvar och säkerhetProduktivitet i fokusRädda reliken En vecka kvar till Elmia Produktionsmässor
5/9/2024
Nyttja både plastens och metallens egenskaper