LATEST NEWS

- News from the industry

XL-BYGG Hilmer förvärvar XL-BYGG Torsby

Fokus på att fortsätta växa i Värmland
Sedan tidigare har XL-BYGG Karlstad och XL-BYGG Hilmer ingått ett samgående och nyligen blev klart att de nu förvärvar XL-BYGG Torsby. Målet är en fortsatt stark gemensam expansion och tillväxt med Värmland som huvudmarknad.

Utöver de tre butikerna i Karlstad, Koppom och Torsby finns det även ett sågverk som skapar stora möjligheter till att arbeta med närproducerad skog.

-Vi har en långsiktig målsättning i att fortsätta växa i Värmland, både genom befintliga verksamheter men även via förvärv, säger Jesper Johansson, VD för XL-BYGG Hilmer där numera även XL-BYGG Karlstad och XL-BYGG Torsby ingår.

Genom förvärvet ser man en rad synergier, bland annat en större organisation med möjlighet till ytterligare spetskunskaper men även ett större upptagningsområde och samordningseffekter.

-XL-BYGG Torsby är ett mycket välskött bolag med fantastiska medarbetare och de har en lång historik på den lokala orten. Vårt mål är att fortsätta skapa den bästa bygghandeln i Värmland, säger Karl Andersson, Styrelseordförande XL-BYGG Hilmer.

-Vi är glada över att det är Jesper och Karl som tar över verksamheten ur flera perspektiv. Dels blir det en fortsatt drift inom kedjan och det fortsätter framför allt att vara ett familjebolag som kan drivas vidare i generationer, säger Mikael Ericsson, en av delägarna till XL-BYGG Torsby.

Även centralt från XL-BYGG ser man väldigt positivt på samgåendet och affären visar bland annat på det starka DNA som finns och som bygger på ett starkt entreprenörskap och en vilja att hela tiden vilja göra saker bättre och tillsammans.

-Jag är stolt över det framåttänk som våra entreprenörer ständigt visar upp. I sann XL-anda ser de styrkan i att arbeta tillsammans och de skapar hela tiden de bästa förutsättningarna för kedjan, sina kunder och den lokala marknaden, säger Carl Littlewood, Kedjechef XL-BYGG.

LATEST NEWS

- News from the industry
6/17/2024
Teknikchef firar tre decennier IT-utrustning blir liggande i förråd Främjar hållbarhet med återbrukad inredningAWS miljardsatsar på AI-startupsKraven på luft- och ventil­ationsflöden missförstås
6/14/2024
Vollenweider Entre­prenad AB drar full nytta Kompakta och okapslade motion controllersPonsses nya lösningarFinja Betong tar emot förnyat certifikatTre nya partners på Delphis kontor
6/13/2024
Enklare och effektivare TIG-svetsningKalorimetrisk flödesgivare med displayFulltaliga utbildningarFokus på hållbarhet och låg energiförbrukning GodEl & 1KOMMA5° lans­erar solcellssamarbete
6/12/2024
Hjälper till att förbättra industriella pumparsonnen i nytt partnerskap med Tibber Sigtunaskolans nya belysning sparar energi STRATO lanserar ny hemsidebyggarePax8:s nya marknads­plats använder AI
6/11/2024
Befintlig produkt, men i nytt material Volvo CE presenterar utökad flottaMagasinera i StockholmHLR utbildning StockholmFiberlaserteknik i plåtbearbetningsindustrin